Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. február 25., 23.46

Eckstein az MPP-t okolja

2008. április 03., 21.00 Csütörtök

Eckstein Kovács Péter RMDSZ-es szenátor figyelmeztetett, hogy az RMDSZ egy-egy tanácsosi mandátumot veszítget a Kolozs megyei, illetve a kolozsvári tanácsban a Magyar Polgári Párt miatt.

– Ha az MPP-vel is meg kell küzdenünk a helyhatósági választásokon, fennáll annak a lehetősége, hogy egy-egy mandátumot veszítünk a megyei, illetve a városi tanácsban. Ha azonban választási szövetséget sikerülne kötnünk, akkor lehet, hogy egy mandátummal többet szerezhetünk, mint amennyi most van – mondta az RMDSZ szenátora.

Elmondta, az MPP még nem választotta meg megyei szinten a vezetőségét, ezért a megbeszélésekre később kerül sor.

– Számít az, hogy ki lesz a megyei elnökük, hogy nyitott lesz-e? Mi úgy tapasztaltuk, hogy a megye magyar lakossága közös listát szeretne. Hibát követnének el, ha saját, külön listát indítanának – mondta.

Eckstein szerint fennáll az MPP-RMDSZ szövetség megkötésének lehetősége a megye olyan településein, ahol erre mindkét fél hajlandóságot mutat. A Kolozs megyei szenátor becslése szerint a megyében a Magyar Polgári Pártnak 6-10 százalékos támogatottsága van azon magyarok körében, akik „haragszanak” az RMDSZ-re.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete megbízta Eckstein Kovács Pétert, hogy folytasson tárgyalásokat az MPP-vel a megye szintjén egy esetleges szövetség létrehozása, vagy közös listák indítása érdekében.
(Mediafax)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szövérdfi- Szép Zoltán / Péntek, 2008. április 04., 14.14 Válaszoljál rá!

Világos, hogy az MPP lesz a hibás ha az RMDSZ mandátumokat veszt, viszont az még világosabb, hogy az RMDSZ lesz a hibás akkor, ha az MPP külön indul.
Tessék egy visszautasíthatatlan ajánlatot tenni

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. április 04., 10.00 Válaszoljál rá!

Ugyanezt, a Mediafax-tól némileg eltérően, a kolozsvári Szabadságban így hozták:
Eckstein: Egyezkedni kell az MPP-vel
" Eckstein-Kovács Péter szenátor csütörtöki sajtótájékoztatójának egyik fő témája az volt, hogy milyen következményekkel járna az RMDSZ-re nézve, ha a Magyar Polgári Párt (MPP) külön listát állítana a júniusi helyhatósági választásokra. „Nyilvánvaló, hogy az MPP-lista képes lesz befolyásolni a választások kimenetelét nem csak városi és községi, hanem megyei szinten is. Ha megtaláljuk a módját a közös listaindításra – nem feltétlenül mindenhol a megyében – akkor meg tudnánk szólítani azt a magyar választóréteget, amely az utolsó választáskor otthon maradt, vagy nem szavazott az RMDSZ-re. A közös lista több szavazatot nyerne, mint a négy évvel ezelőtti RMDSZ lista, a szövetség Kolozs megyei szervezete ezért szorgalmazza az együttműködést. Ha külön listán indulnánk, akkor az RMDSZ egy mandátummal kevesebbet kaphatna, ám egy jó kampánnyal ezt is kivédhetjük”, magyarázta Eckstein, aki szerint a közös listával akár növelhetnénk a jelenlegihez képest a városi és megyei tanácsosaink számát legalább eggyel. „Az RMDSZ semmi esetben sem folytat majd agresszív kampányt”, fejtegette a szenátor."
http://www.szabadsag.ro/szabadsag/servlet/szabadsag/template/article%2CPArticleScreen.vm/id/8414

Hozzászólt: Nagy István / Péntek, 2008. április 04., 08.47 Válaszoljál rá!

Eckstein Kovács Péter, és a kolozsváriak érzik a nyomást és a felelősség terhét.
Aradon holnap válik el, hogy a Tóth Csaba féle "Mi csak koncentraljunk az elovalasztasokra es legyen az ott eselytelenek vigasza a levelezgetes.", a bármi áron való győzni akarás, vagy a a közösségi érdek győz-e?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu