Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. február 29., 14.42

EMNP–MPP fúzió a láthatáron?

2012. október 30., 07.00 Kedd

Toró T. Tibor EMNP-elnök meggyőződését fejezte ki, hogy pártja és az MPP szilárd pólust fognak alkotni az erdélyi magyarok autonómiája érdekében, és ez a két alakulat fúziójában fog materializálódni.

Sepsiszentgyörgyön tartott hétfői sajtótájékoztatóján Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke kijelentette, „nagyon boldog amiatt”, hogy Maros megyében az EMNP és a Magyar Polgári Párt (MPP) megyei és helyi fiókszervezeteinek sikerült közös nevezőre jutniuk, és a két alakulat együtt, az EMNP színeiben vesz részt a parlamenti választáson.

Toró szerint ez a modell általános érvényű, „csak Maros megyében jutottak a legmesszebb az együttműködésben”.

„Lehetséges, hogy az MPP egyes országos vezetői nem értenek egyet ezzel, és mindenféle közleményekkel megpróbálják félrevezetni a magyar választótábort. Nekem szilárd meggyőződésem, hogy ennek a két pártnak együtt kell tovább mennie, mivel egyazon gyökerük, értékrendjük és jövőjük van” – mondta Toró. Hangsúlyozta, az EMNP hosszú távú politikai szövetséget is ajánlott az MPP-nek, meggyőződését fejezve ki, hogy a két alakulat útja konvergens, és nem divergens, hozzátéve: az EMNP számít az MPP támogatóinak a szavazatára, mivel véleménye szerint ezek is hisznek a közösségi autonómiában és a magyarok belső önrendelkezésében.

„Jelöltjeink erős képviseletet akarnak megalkotni a román parlamentben a közösségi autonómia, a Székelyföld autonómiája és az erdélyi magyarok kulturális autonómiája érdekében, és nem hiszem, hogy a polgári párt képviselői nem értenek egyet ezzel. Ebben a választási kampányban tehát, illetve a harcot követő, építő időszakban jó partnerei leszünk a Magyar Polgári Pártnak, és véleményem szerint politikai szövetségben, sőt, a két párt fúziójában fog materializálódni ez a folyamat, melynek során szilárd pólust alkotunk az erdélyi magyarok autonómiája érdekében” – szögezte le az EMNP elnöke.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: ildikó / Kedd, 2012. október 30., 21.15 Válaszoljál rá!

Ez a harc lesz a végső... majd beálltok ismét a közös ernyő alá.

Hozzászólt: Barátaim / Kedd, 2012. október 30., 17.51 Válaszoljál rá!

Vanegy ismerősöm aki nevetve mesélte,hogy az apja meg- meg kérdezte tőle fiam jó hülyének lenni, mire ő nyugodtan válaszolt nagyon jó. Nektek jó ennyi zagyvaságot összehordani- biztosan jó- Akkor meg csá.

Hozzászólt: kérdetlen / Kedd, 2012. október 30., 11.20 Válaszoljál rá!

Van tagsága, nincs tagsága... de fúzió esetén valaki(k)nek nagyon fog hiányozni a szopható mócsing.
A többiről majd dec.9-e után...
U.i. most jött be " en " ... ugyeugye, hogy zsozsóról van szó ? Méghogy párt meg rmdsz meg emnp meg mpp meg autonómia meg versengés...Badarságok.
Akiket mi balgák szavazatainkal bejuttatunk azoknak dől a lóvé....négy évig.
Aztán majd 2o16 őszén megint felfedezik hogy romániában vannak magyarok.

Hozzászólt: en / Kedd, 2012. október 30., 11.06 Válaszoljál rá!

Pedig abban amit képvisel hinnünk kell, és bíznunk a megvalósulásában. Támogai nem muszály, a jól berögzött elvtársi utasítást is lehet követni: "Szavaz az RMDSZre", "Az RMDSZ a párt", "A párt a minden", stb, viszont az autonómia támogatása elemi érdekünk. És szerintem az is nagyon hasznos lenne számunkra, hogy több párt képviseljen, hiszen kialakulna egy egészséges versengés, az RMDSZ is kénytelen lenne dolgozni, tenni is valamit a parlamenti helyekért, és az azok alapján leosztott évi 20-30 millió lejért (200-300 milliárt régi lejben).

Hozzászólt: Mucsai / Kedd, 2012. október 30., 10.41 Válaszoljál rá!

De téged, góbékám, senki sem kérdez. Hiszen a két zsebpártnak nincs is tagsága!

Hozzászólt: góbé / Kedd, 2012. október 30., 09.46 Válaszoljál rá!

Mi meg nem hiszünk a EMNP-ban és a fúzióban!

Hozzászólt: Dr. C / Kedd, 2012. október 30., 08.28 Válaszoljál rá!

Ideje es volt.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu