Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 22., 14.07

„Jaj nekünk, ha elveszítjük érdekeink egységes képviseletét!”

2012. november 06., 10.00 Kedd

Ha a magyarok elveszítik „érdekeik egységes képviseletét”, „jaj lesz nekik” – fejtette ki egy újabb szenátori mandátumra pályázó Markó Béla volt RMDSZ-elnök hétfőn, a Szövetség Maros megyei jelöltjeinek a bemutatásán.

Markó Béla kifejtette, léteznek „olyan értékek, melyek nem változnak”, és olyan fogalmak, melyeket az RMDSZ képviselői 22 éve használnak, mert „fontosak, változatlanok, a romániai magyarok számára örök értéket jelentenek”, és ezek között van „az egység parancsa is”, vagyis a szolidaritásé, amely hozzásegíti a magyarok képviselőit, hogy elérjék célkitűzéseiket.

„22 év alatt több jó dolog valósult meg az RMDSZ konzekvens politikai harca eredményeként, mint ami negatív dolog volt” – tette hozzá.

„Ha eltűnik egy párt, jön a következő. Ha azonban mi elveszítjük érdekeink egységes képviseletét, jaj nekünk. Folyton hallom, hogy az RMDSZ mellett megjelentek más pártok is a versenyben. Irritál ez a kifejezés, autók, versenykerékpárok jutnak eszembe. Nem mondhatom azt, hogy nagyon jó dolgokat jelentenek az RMDSZ mellett megjelent pártok. Egy lyukas kerekű versenybicikliről van szó, melyet Toró vezet, és Tőkés a csomagtartón ül. Majd megjelenik egy másik kerékpár, és a csomagtartón ugyanaz az úr ül. Mi nem vagyunk versenyben egymással, nincs szükségünk versenytárs pártokra” – mondta Markó Béla.

Annak ellenére, hogy ezek a kijelentések „antidemokratikusnak tűnnek”, meg kell érteni, hogy az úgynevezett „versenypártok” csupán egy „pusztító brigádot” alkotnak, mely minden választáson tönkre akarja tenni a magyarok egységét – magyarázta Markó.

„Mi nem vagyunk versenyben egymással. Nincs szükség erre, nem folyik magyar magyar elleni versengés. Egyedül állunk a versenyben (…), a román alakulatokkal versenyzünk, és, ha nem jutunk egyezségre, legyőznek minket. Erről szól a verseny. Egyesek csökkenteni akarják képviseleti esélyeinket, azt akarják, ne legyen képviseletünk Bukarestben. Nem hiszem, hogy tudják, mi következik, ha nem egyesülünk, ha a nép nem megy el szavazni, ha nem küldünk embereket Bukarestbe” – fejtette ki Markó Béla.

A következő mandátumban olyan kérdések megvitatására kerül majd sor, mint, például, az alkotmány módosítása, vagy a területi-adminisztratív átszervezés, amely, „ha nélkülünk megy végbe, akkor ellenünk fog irányulni” – mutatott még rá Markó.

„Dolgunk van tehát, felelősségeink vannak, feladataink vannak. Ezek teljesítéséhez kérünk bizalmat. Komoly kampányt szeretnék, hogy előre tolhassuk e közösség sorsát” – szögezte le Markó Béla.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: mgy / Szerda, 2012. november 07., 12.41 Válaszoljál rá!

Az hogy Bandi RMDSZ ellenes az OK, de hogy "por nep"-e alazza az erdelyi magyarokat az OTROMBASAG.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Kedd, 2012. november 06., 21.19 Válaszoljál rá!

A kinyilatkoztatásra ezek a Markóizmusok tülekedtek elő:

Markó megvilágosodása
[Szerda, 2008. április 02., 09.00]

"Komolyan kell venni az MPP-t, mivel mögötte az RMDSZ politikájával elégedetlen választók véleménye bújuk meg, jelentette ki tegnap Markó Béla RMDSZ-elnök, hozzátéve, a Szövetségnek meg kell találnia ezen elégedetlenségek okát, és lépéseket kell tennie a kijavításukért."

A CIKK SZERINT, AZÓTA SEM TALÁLJÁK

Markó teljes nyitást ígér az RMDSZ-ben
[ 2005-05-10 - 08:54:07 ]

,,Tőkés püspök úrral, de mással is, csak egy dologról vagyok hajlandó politikailag tárgyalni: jöjjenek vissza az RMDSZ-be.
Ebben partner vagyok, de nincs, amit arról tárgyalnunk, hogyan tegyük politikai partnerré az SZNT-t, EMNT-t vagy MPSZ-t.
A pluralizmus csírája most is megvan az RMDSZ-ben, és politikailag ez a járható út, ezt látom hasznosnak, és meg fogjuk csinálni” — szögezte le Markó….. Hogy mikorra várható a belső megújulás, azt az elnök nem tudta pontosan megmondani,……

Tehát:
MÉG NINCS TELJESEN KÉSZ, DE MÁR MAJDNEM ELKEZDTÜK!
A KUKACOS ALMA, AZ TÖLTÖTT ALMA! - és ezt el is kell hinnünk!

Hozzászólt: mgy / Kedd, 2012. november 06., 19.14 Válaszoljál rá!

A nepparthoz tartozas politika,Jani beirasa utcasarki hablagya.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Kedd, 2012. november 06., 18.32 Válaszoljál rá!

Jó fej ez a@én vagyok a Jani! Csak erősen kong.

Hozzászólt: szavazó / Kedd, 2012. november 06., 18.20 Válaszoljál rá!

Hajrá RMDSZ!Hajrá Erdély!

Hozzászólt: én vagyok a Jani / Kedd, 2012. november 06., 18.04 Válaszoljál rá!

importbetyárok félre! ne jobbikokoskodjatok.
Erdély nem magyarország. Erdély sem a Jobbiké sem a baloldalé sem a liberálisoké, de még az RMDSZ-é sem, nemhogy néppártoké. Erdély az erdélyieké, vagy az kellene, hogy legyen. És itt még szó sincs semmi tyúkketrecről, amit autonómia címen a székelységben létre kívánnának hozni.

Hozzászólt: mgy / Kedd, 2012. november 06., 17.51 Válaszoljál rá!

OrbanV es TokesL is a Basescu szekeret toljak hisz egyazon EUneppart tagjai,ugyan ugy mint az RMDSZ.

Hozzászólt: Bandi / Kedd, 2012. november 06., 12.31 Válaszoljál rá!

Igy igaz! Ha szolidarisak vagyunk,kepviseloink elerik celkituzeseik!---A bibi ott kezdodik, a por nep ebbol csak igen keveset-vagy semit sem er el! Draga Marko ur,ezen korabban kellett volna elgondolkozni( es nem 2 krajcarert,basescu szekeret tologatni!)

Hozzászólt: Jani / Kedd, 2012. november 06., 11.54 Válaszoljál rá!

Jaj nekünk.
Markó átadta hatalmát Kelemen Ezredesnek.
Jaj nekünk!
Kelemen ezredes elvesztette rangját.
Jaj nekünk.
Markó Kelmenre tör az erdélyi magyarság jobbik fele.
Jaj nekik.
Reszket a gatyájuk.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu