Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 22., 14.12

Kelemen: Borbély nyilatkozata személyes vélemény...

2012. január 30., 09.00 Hétfõ

Kelemen Hunor, az RMDSZ szövetségi elnök szerint Borbély László előrehozott választásokról szóló nyilatkozata személyes vélemény, nem a Szövetség álláspontja, esetleges döntést az előrehozott voksolásról a Szövetség csak a koalíción belüli tárgyalásokat követően hozhat.

Kelemen Hunor vasárnap elmondta: függetlenül attól, hogy eredeti idején tartják-e a választásokat vagy sem, erről csakis koalíciós partnereikkel közösen döntenek, „a jelenlegi kormánynak kell vezetnie az országot a választásokig, függetlenül attól, hogy azt novemberben vagy más időpontban tartják”.

„Borbély nyilatkozata személyes vélemény, nem az RMDSZ álláspontját közölte. Az Alkotmánybíróság döntését követően tárgyaltunk, és tárgyalni fogunk a Demokrata Liberális Párttal és RMDSZ-es kollégáinkkal, de nem volt formális találkozó sem a koalícióban, sem az RMDSZ-en belül. Hétfőn, a koalícióban tárgyalunk az Alkotmánybíróság döntése nyomán kialakult helyzetről, kedden az RMDSZ-en belül tárgyalunk arról, mert összeülnek a parlamenti frakciók és a Szövetség vezetősége is a tavaszi ülésszak elemzése végett. Ami az előrehozott választásokat illeti, minden alkotmányos és politikai megoldásról lehet tárgyalni, de én azt támogattam, és most is azt támogatom, hogy ezeket a döntéseket a koalícióban kell meghozni, pártjainkon belül, és nem a koalíción kívül, mert kormányon vagyunk, koalícióban vagyunk, és nem hozunk döntést azelőtt, hogy partnereinkkel tárgyalnánk. Függetlenül attól, hogy az eredetileg kitűzött időpontban lesznek-e a választások, vagy esetleg közösen más következtetésre jutunk, úgy gondolom, hogy a jelenlegi kormánynak és a jelenlegi többségnek kell irányítania az országot a választásokig akár novemberben, akár 2012 egy másik időpontjában tartjuk azokat” – fejtette ki Kelemen.

Arra a kérdésre, hogy az RMDSZ melyik testülete dönthetne az előrehozott választásokról, a szövetségi elnök azt mondta, a vezetőség dönthet erről, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) utólagos jóváhagyásával.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Pál / Hétfõ, 2012. január 30., 15.45 Válaszoljál rá!

Az RMDSZ-nek maga a szervezet okozza azt a kárt, amit meg is érdemel, azoktól, akikből mára van.

Markóra, Borbélyra és Frundára sem érdemes még rühes kutyát se bízni.

Kelemenék csak akkor mondhatnak igent bármire, ha azt előbb az ágytárspárt rábólintott. Utána a Színlel Képviselők Tanácsa is csak igent mondhat.

Hozzászólt: Péter / Hétfõ, 2012. január 30., 10.23 Válaszoljál rá!

Kelemen menjen és foglalkozzon az állatokkal, mert az emberekhez nem ért. Szerintem totál kompromittálva van ez ez ember vagy meg van ijedve. Nagy kárt okoz az rmdsz-nek hogy egy ilyen ember van az elnöki székben. Miután olyan tapasztalt emberek mint Markó, Borbély, és Frunda is megmondták hogy ez így tovább nem mehet, ő még mindég a pdl-nek nyal. Eddig csak szánalmat éreztem iránta de most már útálom is. Mindegy, az rmdsz elleni érzelmek süljedése a magyarok szivében már elindult. Ez a meggondolatlan viselkedése Kelemennek ezt még jobban felgyorsítja. Amennyit 20 év alatt elértek, az most mind romba fog dőlni. Szinte látom amint bujkálva fognak járni az emberek között, ha csak nem menekülnek el az országból.

Hozzászólt: Bandi / Hétfõ, 2012. január 30., 09.54 Válaszoljál rá!

Ez a suket duma felmerhetetlen karokat okoz!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu