Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. június 21., 19.01
Pánik München belvárosában

Terrortámadás Münchenben!

Írta: (onlinejelen)
2016. július 22., 20.50 Péntek

Pánik tört ki péntek este München belvárosában az Olympia bevásárlóközpontban történt lövöldözés után – jelentette a Bayerische Rundfunk (BR) honlapja.

A dpa német hírügynökség tudósítójára hivatkozva a hírportál azt írja: a belváros sétáló övezetéből rengetegen szaladtak ki a Karlplatzra, és sok felfegyverzett rendőr érkezett a környékre.
A rendőrség a közösségi médiában azt írta: tudnak arról a szóbeszédről, hogy a belvárosban is lehetett lövöldözés, de egyelőre nem világos a helyzet. A BR helyszínen lévő riportere arról számolt be, hogy a belvárosban minden üzlet bezárt.
A rendőrség szóvivője közben megerősítette: a bevásárlóközpontban többen meghaltak és megsérültek. Elmondta azt is: egy gyorsétteremben kezdődött a lövöldözés. Azt egyelőre nem tudni, hogy egy vagy több elkövető volt. (MTI)


Bajor belügyminiszter: három elkövetője és több halottja van a lövöldözésnek

Legalább három elkövetője és több halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek – jelentette a Bild című lap az online kiadásában Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszterre hivatkozva.

A miniszter elmondta, hogy a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni.
A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat.
"Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők" – áll a rendőrség Twitter-üzenetében.
A lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén történt, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpontban.
Több hírportál azt jelentette, hogy lövöldözés kezdődött a belvárosban is, nagyjából hét kilométerre a bevásárlóközponttól. 

A rendőrség erről azt közölte, hogy egyelőre híresztelésről van szó. (MTI) 


A tömegközlekedést az egész városban leállították

A rendőrség eddigi adatai szerint a lövöldözés a bajor tartományi főváros északi részén kezdődött, az olimpiai parkban fekvő bevásárlóközpont közvetlen közelében röviddel 18 óra előtt. Szemtanúk három fegyverest láttak. A lövöldözés a bevásárlóközpontban folytatódott.     
A bajor tartományi rendőrség és a szövetségi rendőrség valamennyi egységét mozgósította a terrorgyanúsként besorolt lövöldözés megállítására.
A tömegközlekedést az egész városban leállították, és este a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság szerint kiürítették és bezárták a főpályaudvart. 
Több hírportál azt jelentette, hogy este lövöldözés kezdődött a belvárosban is, nagyjából hét kilométerre a bevásárlóközponttól. A rendőrség erről azt közölte, hogy egyelőre híresztelésről van szó, és nem világos a helyzet. Sajtóbeszámolók szerint  környéken sok a rendőr, az üzletek bezártak.
A Bild szerint este készenlétbe helyezték a szövetségi rendőrség első számú terrorelhárító alakulatát, a GSG9 nevű egységet.


Okostelefonon figyelmeztette a lakosságot a városvezetés

Ámokfutó miatti "rendkívüli helyzetre" figyelmeztette okostelefonos alkalmazáson a münchenieket a város vezetése péntek este – jelentette a Bayerische Rundfunk bajor műsorszolgáltató.

 

Az üzenetben ismételten arra kérték az embereket, hogy ne hagyják el otthonaikat. Emellett arról tájékoztatták őket, hogy az elkövető még szökésben van, a vasúti és buszközlekedés leállt, és kapcsolják be a rádiót vagy a televíziót.
A müncheni járás lakóit ugyanilyen módon arra figyelmeztették, hogy ne menjenek be a városba.
Ezzel párhuzamosan az orvosokat és az ápolókat berendelték munkahelyükre a müncheni kórházakba, "tömeges sebesülésekkel járó támadások miatt" – közölte az egyik egyetemi klinika szóvivője.  (MTI)


Bild: végzett magával az egyik elkövető 

Végzett magával a müncheni lövöldözés egyik elkövetője – jelentette péntek este a Bild című német lap az online kiadásában.

 

A lap információi szerint az elkövető lőfegyverével főbe lőtte magát a bajor tartományi főváros északi részén fekvő olimpiai parki bevásárlóközpontban (OEZ).
Az RTL országos kereskedelmi televíziónak egy szemtanú arról számolt be, hogy az egyik lövöldöző a külföldieket szidalmazta, és a neonáci szubkultúrában szokásos viselet elemei között számon tartott bakancsot viselt.
A rendőrség szerint hárman lövöldöztek Münchenben. Még nem sikerült kézre keríteni őket.
A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság szerint a korábbi jelentésekkel szemben csak egy helyszín van, az OEZ. Máshol nem volt lövöldözés.
A BR szerint hatan haltak meg. (MTI) 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu