Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. október 24., 18.28

Megvizsgálták a medve gyomrát

2008. augusztus 03., 18.45 Vasárnap

A Brassó megyei amatőr vadászegyesület által péntek este kilőtt medve gyomrában nem találtak emberi szöveteket, ruhaanyag maradványokat, csak növényeket.

A medvét azért ölték meg, mivel azt gyanították, hogy ez ölte meg a csütörtökről péntekre virradó éjszaka a fiatalembert a Cenk alatti sétányon.

A Brassó Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság képviselői szerint, akik elsődlegesen megvizsgálták a lelőtt állatot, a medve gyomrában csak növénymaradványokat találtak, emberi szövetekre, vagy ruhaszövetre utaló jeleket nem. 

Dorin Enache, a Brassó megyei igazgatóság ügyvezető igazgatója szerint azonban csak azt követően lehet világos következtetést levonni, hogy az ügyet vizsgáló rendőrcsapat elvégzi a laboratóriumi analíziseket, és részletesen megvizsgálja a nősténymedve gyomrát.

A vizsgálatot végzők köréből származó források szerint szőr-mintát vettek a kilőtt állatról, amelyeket laboratóriumi körülmények között összevetnek a megölt fiatalember testén talált szőrökkel. A mintákat egy külföldi laboratóriumba küldik el.

Az állategészségügyi igazgatóság által vont következtetések ellenére Dorin Petre Noaghea, a Brassó megyei amatőr vadászegyesület vezetője meg van győződve arról, hogy a lelőtt állat azonos a fiatalembert szétmarcangolóval.

„Szerintünk az a medve ölte meg a férfit, amelyet lelőttünk. Figyelembe vettük viselkedését, amikor úgy döntöttünk, hogy lelőjük. Tapasztalataink szerint egy medve visszatér oda, ahol élelemforrás van, vagy ahová elrejtett élelmet. Világos volt, hogy csak az a medve tér vissza ugyanarra a helyre, ahol a holttestet megtalálták” – nyilatkozta Noaghea.

Noaghea szerint azzal magyarázható az emberi szövet-maradványok hiánya a medve gyomrában, hogy „a húst a gyomor legtöbb 5-6 óra alatt feldolgozza”.

„A fiatalembert péntek hajnalban 2 óra között ölte meg az állat. Mi péntek este, 21 óra 27 perckor lőttük le a medvét. Tehát elég hosszú idő telt el ahhoz, hogy a gyomorban ne találjanak emberi szöveteket” – mondta a vadászegyesület vezetője.  Az ügy kiderítéséig megtiltották, hogy az emberek a Cenk lábánál levő sétányokon sétáljanak. Adriana Donţu prefektus kiadott egy rendeletet, amelynek értelmében rendőrök és polgárőrök őrjáratoznak a város körüli erőkben, hogy a polgárok ne mehessenek be a tiltott területre.

A szakemberek szerint a péntek este lelőtt medve egy 6-7 éves nőstény, amelynek bocsai vannak.

(Mediafax)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: info / Hétfõ, 2008. augusztus 04., 13.06 Válaszoljál rá!

Mostmár biztosak lehetünk benne, hogy nem a medvével volt gond, ö csak eltévesztette a célpontot: a fövadászt kellett volna megkóstolnia.

Hozzászólt: Nagy István / Vasárnap, 2008. augusztus 03., 20.20 Válaszoljál rá!

Megvizsgálták a medve gyomortartalmát. De az emésztőcsatornájában keresgéltek-e? A szőröket ugyebár DNS-vizsgálatnak vetik alá?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu