Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. július 12., 13.51

MPP-színeket javasolnak az RMDSZ-nek Sepsiszentgyörgyön

2008. július 24., 20.15 Csütörtök

A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezete kettős belső koalíció megteremtését javasolja az RMDSZ és MPP képviselőinek  marosvásárhelyi megbeszélésén, közölte Fazakas Tibor, az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének alelnöke.

Fazakas Tibor elmondta, azt javasolják, hogy Kovászna és Hargita megye három-három egyéni képviselői körzetében, valamint Kovászna megye két, illetve Hargita megye egy szenátori egyéni körzetében a két politikai alakulat indítson közös listát MPP-s színekben. Az összes többi erdélyi, romániai egyéni választókerületben csak az RMDSZ indítson jelölteket, felvéve a listájára egy Maros megyei MPP-s jelöltet is. A Fazakas által ismertetett javaslat szerint a fenti listákon bejutott képviselők és szenátorok közös parlamenti frakciót alkotnának a parlamentben.  

A sepsiszentgyörgyi MPP alelnöke hangsúlyozta, a javaslatnak az  előnye, hogy mindkét alakulat megtarthatja önálló politikai arculatát, megvalósulna az új, magyar–magyar erdélyi összefogás, és mindkét szervezet bejut a parlamentbe,  figyelembe véve a 3+6 algoritmust. Véleménye szerint, ha az RMDSZ eléri az 5 százalékos választási küszöböt, megnő a magyar parlamenti képviselők száma.

Fazakas Tibor arra is rámutatott, abban az esetben, ha a javaslatot elfogadják és megszületik a megállapodás, ez lehetőséget biztosítana mindkét politikai alakulat számára, hogy „békés” kampányt folytasson. Ez motiválná a választókat, és így elérhető lenne, hogy a magyar választók az országos átlagnál nagyobb arányban jelenjenek meg az urnák előtt, növelve az erdélyi magyar képviselet súlyát a parlamentben. 

(Mediafax)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: an / Vasárnap, 2008. július 27., 17.53 Válaszoljál rá!

Anti NI cukrával áll Erika rendelkezésére.

Hozzászólt: Anti NI / Péntek, 2008. július 25., 22.24 Válaszoljál rá!

Erika, óvakodjon egy öregedő (poliotikai ) himpellér ajánlataitól. Nála még a cukrosbácsi is jobb!

Hozzászólt: Murvai Miklós / Péntek, 2008. július 25., 14.28 Válaszoljál rá!

Kedves Erika!
Ami igaz, az igaz. Szokatlan javaslat. Ezért, ha első olvasatra úgy érzi, hogy zagyva és önző a fenti javaslat, akkor tisztelettel megkérném, hogy olvassa el mégegyszer, s csak azután ítélkezzen. Esetleg, ha a második olvasatra sem tisztulna le a kép, akkor állok rendelkezésére.

Hozzászólt: Erika / Péntek, 2008. július 25., 10.21 Válaszoljál rá!

Ilyen zagyva és önző javaslatot csakis a politikai és közéleti perifériára került, eddigi harcostársaitól is elhagyott Szász Jenő tud kitalálni.
Remélem az RMDSZ tekintettel lesz sok százezer biztos választójára, és nem fogad el ilyen megosztó és magyar közösségünkre életveszélyes ajánlatokat.

Hozzászólt: Anti NI / Péntek, 2008. július 25., 09.31 Válaszoljál rá!

Fantasztikus. Pécskáról percek alatt biztos ítéleteket lehet alkotni.

Hozzászólt: Straub József / Péntek, 2008. július 25., 02.49 Válaszoljál rá!

Szerintem is kivitelezhető a javaslat. Ha az MPP támogatja az RMDSZ-t Erdély többi részén, akkor biztos elérik az 5%-ot. És az is fontos, hogy ha ezt elfogadják, akkor valószínüleg egy “békés” kampányban lenne részünk.
Pár héttel ezelött én is valami hasonlóra gondoltam amikor a következőket írtam: “Jó eredményt úgy is el lehet érni, ha helyi szinten egyeznek meg, felosszák a körzeteket, az RMDSZ elérheti az 5%-os határt, az MPP pedig a 3+6-as kiskapuval bekerülhet a Parlamentbe”.

Hozzászólt: Nagy István / Csütörtök, 2008. július 24., 22.14 Válaszoljál rá!

Tisztességes ajánlat az együttműködést szorgalmazó, 5%-ában biztos RMDSZ-nek.
Vajon mit fognak holnap válaszolni?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu