Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. február 29., 09.39

„Nem prioritás az észak-erdélyi autópálya!”

2012. november 20., 11.00 Kedd

Az észak-erdélyi autópálya továbbépítése attól függ, hogy mekkora összeget tud kialkudni Románia az Európai Unió 2014–2020-as költségvetéséből – közölte Victor Ponta. Hozzátette: az állami költségvetésből csak kisebb összegeket utalhatnak ki részmunkálatokra.

A miniszterelnök hangsúlyozta: autópálya-építés terén elsőbbséget élvez a Nagylak–Arad–Temesvár–Szeben–Bukarest sztráda, azaz a 4-es számú páneurópai folyosó, valamint a 9-es számú folyosó, amely Észak-Dél irányban szeli át az országot. Az észak-erdélyi autópálya fontossági sorrendben a harmadik – tette hozzá.

(Kolozsvári Rádió)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: tibor / Szerda, 2012. november 21., 23.25 Válaszoljál rá!

Kedves moka,
szerintem, elfelejtette a vesszőt odatenni a rossz szó után, így egészen értelmes az amit mondani szeretett volna. egyébként alulírok én is a felvetésének és tudomásom szerint, még igen sok román-ajkú honfitársam is imígyen gondolkozik. vagyunk még elegen hogy ezt eredményesen ki tudjuk eszközölni ? Még valami, én örülök hogy aki nem is magyar ajkú, de érdeklődik a sorsunk iránt, és megerőlteti magát hogy anyanyelvünkön szóljon hozzánk, azt szerintem, nem orron kell vágni, hanem stimulálni hogy erényeink miatt még jobban közelítsen hozzánk. Voltunk, vagyunk és Leszünk

Hozzászólt: moka / Szerda, 2012. november 21., 21.01 Válaszoljál rá!

Nem értem miért lenne rosz útlevéllel, vagy az újabb módi szerint személi igazolvány felmutatásával menni mondjuk Krajovára vagy Bukarestbe, vagya Fekete tenger partjára? De tényleg, szívesen felvállalnám az útlevél beszerzésének ódiumát akár százszor is.... Ha már lúd, legyen kövér...

Hozzászólt: helyesiras / Szerda, 2012. november 21., 19.36 Válaszoljál rá!

lori amilyen helyesen ír magyarul, már nem is kell „jó románra votáljon”, maga is egy lett közülük.

Hozzászólt: lori / Szerda, 2012. november 21., 18.40 Válaszoljál rá!

nugodjon doc.c nem kerulnek magyarok tobe be a buc. kormanjba.ugy hogy mostantul maganak is anyi. igaz meg elmehetne votalni dec.9 egy magjara de maga bistosan inkab egy jo romanra votal

Hozzászólt: mgy / Szerda, 2012. november 21., 14.09 Válaszoljál rá!

Szlovakiaban barataim elmondtak,hogy a 40es evekben Magyarorszaghoz tartozo teruleteken semmilyen komoly beruhazast nem vegezne,csak az akkori szlovak teruleteket fejlesztik,tehat meg most is felnek egy ujabb teruleti rendezestol!Igy van ezzel Romania is Eszak-Erdellyel.
A magyar kormanynak sem kene megepitenie a roman altal favorizalt palya folytatasat.(Vagy mar meg is epitette?)

Hozzászólt: Dr. C / Szerda, 2012. november 21., 08.48 Válaszoljál rá!

Ezzel is mennyit kamányolt az RMDSZ, aztán mégis átverték őket a mitikák.
NEM lenne szabad többet SOHA egyezkedni a bukaresti román politikusokkal, NEM szabad belépni a román kormányba, mert mindig átvernek. Ezt mikor fogjuk megérteni, tisztelt RMDSZ? Nekünk csak és kizárólag az AUTONÓMIA a járható út. Másképp biztosan elfogyunk, belátható időn belül.

Hozzászólt: ion3 / Kedd, 2012. november 20., 21.52 Válaszoljál rá!

ami magyar terűletre vezet az nem fontos,ha más nagy román városok ősszekőtéséről van szo azt hamar meg is oldják,magyar ellenes román kormány,minek az erdélyi auto pálya----------------------------------------------------------?.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu