Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2021. december 07., 22.38
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Soros: ingatag a nemzetközi kapitalizmus

2009. november 01., 04.00 Vasárnap

Soros György szerint kifulladhat a fellendülés az elmúlt hetven év legmélyebb válságából, amit egy újabb recesszió követhet 2010-ben vagy 2011-ben.

Újabb kiváló adat érkezett Amerikából Minél tovább tart a fellendülés, annál több ember fog hinni benne, de megítélésem szerint a mostani hangulat elrugaszkodik a valóságtól – idézte a Bloomberg Soros György milliárdos befektetőt, aki egy budapesti konferencián tartott előadást.

A globális részvénypiacok fellendülése figyelhető meg március óta, miután a kormány és a központi bank válságkezelő intézkedései kimentették a világot a krízisből. Az MSCI World Index 65 százalékkal emelkedett ebben az időszakban és az USA gazdasága visszatért a növekedéshez a harmadik negyedévben.

A tőzsdék ugyanakkor ismét süllyedésnek indultak az elmúlt két évben, részben a fellendülés elhúzódása miatti aggodalom következtében. Ma kiderült az is, hogy az amerikai fogyasztói költések először estek vissza az elmúlt öt hónapban és a fogyasztói bizalom is csökkent. Az MSCI index 5 százalékkal mérséklődött a két héttel ezelőtti csúcshoz képest.

Sajnálom, hogy azt kell mondjam: a fellendülésnek ki kell fulladnia és azt egy következő válság követheti, ugyanakkor abban nem vagyok biztos, hogy az 2010-ben vagy 2011-ben fog bekövetkezni – közölte Soros. Hozzátette, hogy a pénzügyi krízis rávilágított egy „szerkezeti” gazdasági eltolódásra az Egyesült Államoktól Kína felé. Az ázsiai ország gazdasága 6,9 százalékot nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbiról, ami a leggyorsabb bővülés egy éven belül.

Soros arról is szólt, hogy Kína gazdasági modellje, az úgynevezett állami kapitalizmus felveheti a versenyt a „nemzetközi kapitalizmussal”, amely természeténél fogva instabil a megfelelő szabályozás hiánya miatt.

Hangsúlyozta: a dollár mint a fő nemzetközi valuta veszélyes egyensúlytalanságot mutat, ami miatt eltolódás következhet be a valuta felől az arany és az árupiaci termékek irányába.

(napi.hu)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Szerda, 2009. november 04., 08.29 Válaszoljál rá!

Ha figyelmesebben elolvassa az első hozzászólásomat, nagyon könnyen rájöhet a válaszra.

Hozzászólt: Nem is érdekel. / Kedd, 2009. november 03., 14.56 Válaszoljál rá!

Sz-Sz. Z. tudja?

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Kedd, 2009. november 03., 13.25 Válaszoljál rá!

Fogadok, hogy a kritikusok felének gőze sincs miből gazdagodott meg Soros. :)

Hozzászólt: Visszafordítja / Hétfõ, 2009. november 02., 10.14 Válaszoljál rá!

a globálidoitizmus terjesztőinek "képzésére".

Hozzászólt: Mihály Lehel / Hétfõ, 2009. november 02., 09.23 Válaszoljál rá!

@Fehérember
Ön "levizsgázott" Sorosból.

Hozzászólt: Szövérdfi-Szép Zoltán / Hétfõ, 2009. november 02., 08.30 Válaszoljál rá!

Nem tudom, hogy gazdagodott meg, s nem is érdekel. Azt tudom viszont, hogy vagyona egy részét visszafordítja a hátrányos helyzetű csoportok megsegítésére. S nem is akárhogyan, hanem hatékonyan.

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 23.10 Válaszoljál rá!

Sicoo1 fején találta a szöget. Nem lehet mindenki ilyen szakavatott szögverő...

Hozzászólt: sico01 / Vasárnap, 2009. november 01., 22.20 Válaszoljál rá!

Úrnak aligha nevezném ezt héját! Rajtunk gazdagodott meg, és nekem ne mondja senki, hogy neki és társainak nem volt benne a piszkos keze a mesterségesen kialakított válságokban.Az emberiség vámszedői,karöltve a korrupt kormányokkal!

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 21.51 Válaszoljál rá!

A két-, illetve többarcúság egyetlen vetületére hívom fel a figyelmet, s ezzel befejezm a kérdezz-felelek játékot (aki Sorosból vizsgázni akar, ne itt szerezzen alapismereteket...vagy ne próbáljon visszaélni leheletnyi jóindulatommal).
Sorosúr (elsősorban bennfentes információk révén, vagyis lefizette az áruló állami tisztviselőket Malajziától Nagy-Britanniáig) összekapart egy olyan vagyont, amelynek az eredete homályos és a jelek stzerint tisztességtelen. Amikor már sok-sok hozzá hasonló "versenyző" jelentkezett a piacon, elkezdett szirénázni. Jogosan, mert látta, hogy neki nem marad kifosztani való...
Prágában szerette volna beindítani a Közép Európa Egyetemet. A csehek rövid úton kirúgták, vagy ajtót mutattak beki (ahogy tetszik). A csehek ugyanis nem akarták állami pénzekből fenntartani Sorosúr egyetemét. Sorosúr úgy képzelte el, hogy beindítja a tanintézményt, s attól kezdve majd fenntartja azt a cseh nép...
Budapesten viszont megtalálta azt a korrupt társaságot, amely elgördített minden akadályt Sorosúr egyeteme elől. Ahol potenciális Soroshuszárokat nevelnek a magyarok pénzén.
Közben Sorosúr ügynökei (megvásárolt újságírói) nem győzik hangsúlyozni, mennyi emberbarátságról (filantrópiáról) tesz tanúbizonyságot a nagy pénzügyi csaló.
Akit eddig Malajziában és Franciaországban ítéltek el bennfentes kereskedelemért. Ha komolyan vennék a törvényeket, akkor Magyarországon és Nagy-Britanniában is meg kellett volna tenni ugyanezt. (Ettől fügetlenül, tehát az én tudtomon kívül más ország is megtehetné ugyanezt).
Mindezek azonban csak leheletfinomságú apróságok Sorosúr többarcúságát illetően. Lehet tanulni tőle és róla...
Jó munkát!

Hozzászólt: Józsi / Vasárnap, 2009. november 01., 21.34 Válaszoljál rá!

mondták már maguknak, hogy izé ?

Hozzászólt: Mihály Lehel / Vasárnap, 2009. november 01., 21.09 Válaszoljál rá!

például?

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 19.45 Válaszoljál rá!

Soros esetében a turpisság konkrétan a "Gyuri bácsi" két-, illetve többarcúsága.
A vele együtt üvöltő "wolfok" sokkal egyszerűbb esetek: csak a pénztárcákra figyelnek... S azokat igen nagy "szakértelemmel" ürítik ki.

Hozzászólt: Mihály Lehel / Vasárnap, 2009. november 01., 19.03 Válaszoljál rá!

@morgo
ha komolyan vették volna,lehet hogy nem itt tartanánk.
Legalább 2 éve azt fújta,hogy nagy bajok lesznek.

@Fehérember
és mi az a turpisság amire rá kellene jönni?

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 17.21 Válaszoljál rá!

Soros azért első számú információforrás, mivel soket (rengeteget) tett azért, hogy így történjenek a dolgok. Soros és társai olyan farkasok, akik az akolba zárt nyájból egytől-egyig minden birkát leölnek, majd csodálkozva körbenéznek, hogy nincs mit nyírni...
Soros annyival több ezeknél a vérszomjas "wolfoknál", hogy néha megfogalmazza az észrevételeit. Közben azt hiszi magáról, hogy ő egy filozófus. Sokba kerül ez az emberiségnek — amíg többen rá nem jönnek a turpisságra.

Hozzászólt: morgo / Vasárnap, 2009. november 01., 08.58 Válaszoljál rá!

remelem nem veszik komolyan

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu