Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. szeptember 22., 13.54

„Szavazatvásárlás” – legtöbb tíz lejért!

2012. november 07., 01.00 Szerda

A kormány sürgősségi kormányrendeletben szabályozta, hogy milyen tárgyakat osztogathatnak a pártok a választási kampány ideje alatt – jelentette be tegnap Victor Ponta. 

A miniszterelnök a kormány tegnapi ülésén elmondta, hogy a rendelet értelmében a pártok csak olyan, a jelöltek nevével feliratozott tárgyakat osztogathatnak, amelyek értéke nem haladja meg a 10 lejt.

„A rendelet világosan leszögezi, hogy élelmiszereket, italokat és jelentős értékű javakat nem szabad szétosztani a választók között a kampány idején. Csupán a jelölt vagy a párt nevével, jelével ellátott, a listán szereplő tárgyak ajánlhatók fel: öngyújtók, golyóstollak, sálak, sapkák, pólók stb. Annak érdekében, hogy különböző visszaéléseket megelőzzünk, ott van a másik kitétel is – tekintve, hogy a kampányolók képzeletét nehéz követni és listába zárni –, mely szerint bármely felajánlott tárgy értéke nem haladhatja meg a 10 lejt” – jelentette ki Victor Ponta kormányfő a kormányülés elején.

A rendelkezés visszaszoríthatja a „szavazatvásárlás” jelenségét, ugyanakkor elejét veheti az olyan visszaélő hatósági vizsgálatoknak is, mint amit az ügyészség a Traian Băsescu államfő leváltásáról szóló júliusi népszavazás ügyében indított az esetleges választási csalások felderítése érdekében – vélte Ponta, aki szerint az ügyészség visszaélt azáltal, hogy emberek százait hallgatta ki, hiszen nem bizonyosodott be, hogy jelentős csalások lettek volna a referendumon.

(Mediafax)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: kerdo / Péntek, 2012. november 09., 20.17 Válaszoljál rá!

Irhatott volna valami ertelmeset. Nem kell a ciganyokkal takarozni.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2012. november 07., 20.25 Válaszoljál rá!

Kedves @kerdo!

Há hunnén tuggyam, mikó otse vótam? Haászen nemes tunni, hó ki is szokik Vadászkodni aroma soron Liszt Feri muzsikájára Czukor Zsorzsékkal!

Hozzászólt: ugyemereemneptempp / Szerda, 2012. november 07., 14.40 Válaszoljál rá!

Azt hiszik hogy markóék nem veszik meg a szavazatokat, hogy nem azt csinálják mint a románok??? Ennyire naívak? NYilván megvásárolják a válaszóikat: kilométer aszfaltokkal, ivóvízhálózatokkal, csatornázásokkal, iskolabuszokkal, pályázatokkal, stb.De ez miért lenne baj?Tudjuk, hogy aki a tűzközelben van, az jobban melegszik...Miért baj ez? Kinek fáj ez, ha a választóknak jó az aszfalt, az iskolbusz, stb....

Hozzászólt: kerdo / Szerda, 2012. november 07., 12.31 Válaszoljál rá!

Murvai ur ,mondjon par konkret peldat az RMDSZ szavazat vasarlasarol.
Tudott dolog hogy on EMNP tag es agitator tehat csak rosszat mondhat az ellenfelrol(FIDESzesen az ellensegrol hisz Orbanek allandoan valami forradalomrol beszelne)a nyilvanvaloan tobbsegiekrol;termeszetesen az osszmagyar erdelyi osszefogas erdekebe.

Hozzászólt: Meg akkor is, / Szerda, 2012. november 07., 11.55 Válaszoljál rá!

tisztabb a lelke -marisnak.

Hozzászólt: maris / Szerda, 2012. november 07., 11.53 Válaszoljál rá!

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2012. november 07., 09.23 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!
drága, há mé mondi én biza egyötlen lejt nem látam a zudemerétül nem es köl néköm me dógózstam egy íletön átal oszt mögvagyok és a züres duma sem köl neköm me igen jól tudom hunnét fudogál a szélll csak azír me aszondik hoyg öregaszon vagyok tudom hova köll pöcséteni nem a hódon haemis itten a födön

Hozzászólt: Murvai Miklós / Szerda, 2012. november 07., 09.23 Válaszoljál rá!

Drága @maris, cukutyé!
Má régóta gondol kodok, hogy hó' es é' magik? A hódon?

Hozzászólt: maris / Szerda, 2012. november 07., 09.06 Válaszoljál rá!

a zeremdéesz nemhogy tiz de egyetlen lejet sem adot eddigelé méges mindég mögválasztottuk űköt me mük nem a pízé hanem a magyar böcsületé mönyünk amkiko köl és amikó hínak csak azé mondom me másokk asziszik hogy a magyar mög lehöt vönni párlejé vagy süket dumáé

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu