Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2020. július 03., 20.42

Találkozót kért az MPP

2008. július 22., 21.15 Kedd

Továbbra is elfogadhatatlannak tartja az RMDSZ „belső koalícióra” vonatkozó ajánlatát Szász Jenő – írja a Krónika. Az MPP-elnök, úgy tűnik, ragaszkodik az egyenlő felek által létrehozandó „választási koalícióhoz”.

Szász a lapnak nyilatkozva leszögezte: továbbra is az általa indítványozott választási (tehát nem „belső”) koalíciónak a híve. Leszögezte: nem az MPP-nek fog múlni, hogy összejön-e kevesebb mint egy hét alatt az egyezség. „A százalékok dolgában sem fogunk lehetetlen feltételeket támasztani, elfogadjuk tárgyalási alapnak a helyhatósági választások számadatait” – mondta.

***

A Markó Béla által megjelölt helyen és időpontban találkozna az MPP küldöttsége az RMDSZ-ével – áll az MPP elnöksége által jegyzett, a Transindex szerkesztőségébe eljuttatott közleményben. Az MPP azt javasolja, hogy a találkozóra valamikor a hét végén kerüljön sor, hiszen Tőkés László EMNT-elnök közvetítése révén „immár minden feltétel adott, hogy a két párt képviselői asztalhoz üljenek, megvitatandó az együttműködés gyakorlati megvalósítását”.

A szombati, Markó–Tőkés találkozón az RMDSZ-elnök gyakorlatilag megismételte korábbi, „belső koalícióról” szóló ajánlatát, hozzátéve, hogy július 26-ig várja a polgáriak válaszát.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nagy István / Kedd, 2008. július 22., 21.49 Válaszoljál rá!

http://www.nyugatijelen.com/jelenido/hatpontos_rmdsz_ajanlat.php
Nagy István / Kedd, 2008. július 22., 18.08

Az MPP első hivatalos reakciója a hatpontos ajánlatra:

Közlemény

A Magyar Polgári Párt megalakulása óta a magyar közösségi érdekek maximális érvényesülését tartja szem előtt. Ennek szellemében tette meg együttműködési ajánlatát a helyhatósági választások előtt az RMDSZ-nek, illetve a pártszövetség létrehozására vonatkozó kezdeményezését az őszi parlamenti választások viszonylatában.

Értékeljük azt, hogy a tavaszi együttműködés meghiúsulása után ezúttal az RMDSZ vezetősége is hajlandóságot mutat arra, hogy a két párt között beinduljanak a közvetlen tárgyalások és írott megállapodás jöjjön létre, azért, hogy a hazai magyarságnak minél erősebb parlamenti képviseletet lehessen biztosítani.

Nagyra becsüljük Tőkés László EMNT elnöknek a két párt közötti közvetítés során kifejtett erőfeszítéseit. Értékelésünk szerint ez elvezetett oda, hogy immár minden feltétel adott, hogy a két párt képviselői asztalhoz üljenek, megvitatandó az együttműködés gyakorlati megvalósítását.

Konkrét javaslatunk tehát - amit a mai nap eljuttattunk Markó elnök úrnak is - az, hogy e hétnek a végén, az RMDSZ elnök által megjelölt helyen és időpontban találkozzanak a pártok elnökei által meghatalmazott küldöttségek.

Székelyudvarhely, 2008. július 22.
a Magyar Polgári Párt elnöksége

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu