Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. december 06., 23.28
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Tőkés feltételhez köti Kelemen támogatását

2009. október 31., 04.00 Szombat

Tőkés László EP-képviselő elégedetlen amiatt, hogy az RMDSZ „részt vesz a politikai játékokban”, és leszögezte, az EMNT csak akkor támogatja Kelemen Hunort az elnökválasztásokon, ha annak kampányprogramjában jelen van a Székelyföld politikai és kulturális autonómiájának követelése.

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke pénteken, Nagyváradon tartott sajtótájékoztatóján kifejtette, elégedetlen amiatt, hogy az RMDSZ „részt vesz a politikai játékokban” annak érdekében, hogy kormányra kerüljön.

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot aggasztja az RMDSZ azon lépése, hogy részt akar venni olyan áldatlan játékokban, mint a referendum és a bizalmatlansági indítvány” – mondta Tőkés.

Hangsúlyozta, bár az RMDSZ nem konzultált az EMNT-vel az államelnökjelölt kiválasztásakor, a tanács tagjai támogatni fogják Kelemen Hunort, de csak akkor, ha az kampányprogramjában kiáll a magyar kisebbség kulturális autonómiája és a Székelyföld politikai autonómiája mellett.

Tőkés kitért a Klaus Johannis nagyszebeni polgármester támogatásának ügyére is, kifejtve: „Romániában nem működik az Obama-szindróma, mivel az ország távol áll attól, hogy egy nemzeti kisebbséghez tartozó kormányfőt fogadjon el”. 

(Mediafax)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Nonnoonnnooo / Hétfõ, 2009. november 02., 15.31 Válaszoljál rá!

Azóta vannak bajok a romániai magyar képviselettel, amióta az RMDSZ nem a tulipánra pecsételőket képviseli, hanem csupán a szervezet és felnyalói érdekeit.

Hozzászólt: Fehérember / Hétfõ, 2009. november 02., 00.44 Válaszoljál rá!

Tőkés nem felejti el, hogy kik a választói. Nekik tartozik elszámolással. Időszakonként meg is teszi. Van olyan egyén ezen a földgolyón, aki úgy gondolja, hogy az RMDSZ elnökének, domnu' Belanak (vagy bármelyik tisztviselőnek) kellene elszámolni Tőkésnek a választói helyett?

Hozzászólt: No.... / Vasárnap, 2009. november 01., 23.23 Válaszoljál rá!

Feledékeny társaság, Tőkés RMDSZ listán lett EP képviselő, tehát tudni illik, hogy kit kell képviseljen.

Hozzászólt: Macisajt / Vasárnap, 2009. november 01., 18.29 Válaszoljál rá!

Besenyő: tényeket elferdíteni, csúsztatni, nehezen bizonyítható összefüggéseket erőltetni akkor is a hazugság egy formája, ha fenyegetsz. És még valami: az elemi iskolában a tanítónő minket megtanított helyesen írni, mondván: anyanyelvünk ennyi tiszteletet megérdemel.

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 17.50 Válaszoljál rá!

Még egyszer hangsúlyozom: Tőkés László, választott EU-képviselőként a választói akarat szerint politizál. Ez a normális. Az őt gyűlölő percemberekre sok szót nem szabad veszíteni.
A provokátorokat pedig meg kell nevezni. Mindíg más néven tűnnek fel, nem szabad kesztyűs kézzel bánni velük. Nincsenek sokan és csapatosan röpködnek: ők a magyargyűlölő SZDSZ és az MSZP megfelelő részének itteni megbízottai.

Hozzászólt: Besenyő / Vasárnap, 2009. november 01., 16.54 Válaszoljál rá!

Macisajthoz vagy fehéremberhez van "szerencsém"? Mindegy, egyikőtöknek sem volt gyerekszobályuk.Tanuljátok meg hogyan kell fairül viselkedni a partnerekkel.Az "aljas provokátor","hazudni nem széo dolog" kifejezéseket sem ajánlatos használni,megvetést, büntetést vonhat maga után.

Hozzászólt: Macisajt / Vasárnap, 2009. november 01., 12.54 Válaszoljál rá!

Besenyő, nem Tőkést védem, de hazudni nem szép dolog, azt a szoclibek művelik magas fokon. Olvass utána: http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=60098&cim=toro_az_emnt_nem_egy_ujabb_part_video

Hozzászólt: Macisajt / Vasárnap, 2009. november 01., 12.52 Válaszoljál rá!

Besenyő, nem Tőkést védem, de hazudni nem szép dolog, azt a szoclibek művelik magas fokon. Olvass utána: http://www.erdely.ma/kozeletunk.php?id=60098&cim=toro_az_emnt_nem_egy_ujabb_part_video

Hozzászólt: Nahát... / Vasárnap, 2009. november 01., 12.15 Válaszoljál rá!

...az EMI-t kifelejtetted pajtikám!

Hozzászólt: Besenyő / Vasárnap, 2009. november 01., 07.41 Válaszoljál rá!

Fehérember, nem veszed észre az összeugratás nem dana roxin asztala, az a Tőkés haveredé, aki Orbán eminens tanitványa révén iparkodik, sikerrel, "egyesiteni" a hazai magyarságot. Azért akarja Toró T. Tibor szerint, az RMDSZ,MPP-t a MNT felügyelete alá venni és bejegyeztetni mint hivatalos pártot. Ugy is kevés van belőlük.

Hozzászólt: Fehérember / Vasárnap, 2009. november 01., 00.30 Válaszoljál rá!

Tőkés László megválasztott EU-képviselő a magyarok egy jelentős számának a véleményét képvisli. Azokét, akik megválasztották őt. Ezek után az ilyen aljas provokátorok, mint a dana roxin nevet használó egyén tűnjön balra el... Legközelebb úgyis más néven próbál összeugrasztani bennünket...

Hozzászólt: popa / Szombat, 2009. október 31., 19.41 Válaszoljál rá!

"egy hajszál sem görbülhet meg....." -hogy van tovább daMna? :DDDnu merge mai departe tanti?

Hozzászólt: Orthodox / Szombat, 2009. október 31., 18.43 Válaszoljál rá!

Maga elfogult Roxinné, mert román.

Hozzászólt: Dananak / Szombat, 2009. október 31., 16.15 Válaszoljál rá!

Már rég az!

Hozzászólt: dananak-Macisajt / Szombat, 2009. október 31., 14.21 Válaszoljál rá!

Nemlatod,meg a ro.media is(Turcescu)es a tobbi,az eremdeeszt tartja leg ingadozobnak.Figyely jobban a ro. mediara.

Hozzászólt: Macisajt / Szombat, 2009. október 31., 11.08 Válaszoljál rá!

Kelemen Hunort például érdekli: http://itthon.transindex.ro/?cikk=10367

Hozzászólt: dana roxin / Szombat, 2009. október 31., 09.09 Válaszoljál rá!

mintha valakit érdekelne,hogy kit támgat a püspök.lassan grandomániás lesz,ugy gondolja,hogy nélküle a szél se fúú,"egy hajszál sem görbülhet meg....."
kezd bohóccá válni..dana

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu