Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. május 26., 20.33

Tőkés javaslata Markónak

2008. július 02., 20.45 Szerda

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke Marosvásárhelyen tartott mai sajtótájékoztatóján kijelentette, a hétvégi találkozón azt fogja javasolni Markó Bélának, hogy egyesítsék az erőket az autonómiáért.

Tőkés kijelentette, az RMDSZ által a helyhatósági választásokon elért eredmények azzal magyarázhatók, hogy a közösség több tagja a megszokott módon szavazott, valamint azzal, hogy a Szövetségnek közigazgatási fórumok és módszerek álltak a rendelkezésére a választók befolyásolására.

Az RMDSZ propagandája, idézőjelben mondva, nagyon jó volt, mivel az autonómia politikai motívumát is felhasználta. Négyévente, minden választáskor zászlóra tűzi az autonómia ügyét, de két választás között elfeledkezik róla. Szombaton azonban azt javasoljuk Markó Béla úrnak és az RMDSZ vezetőségének, hogy az autonómiáért egyesítsük erőinket – mondta Tőkés, aki kijelentette, meggyőződése, hogy a magyarok sokkal többet nyertek volna az autonómia politikáján, mint a kormányon keresztül, illetve, hogy fatális hiba az RMDSZ-vezetők részéről, hogy hallgatnak erről a célkitűzésről.

Tőkés bírálta az RMDSZ-vezetés filozófiáját, amelynek értelmében sikeresek lesznek és több eredményt érnek el, ha nem beszélnek a magyar közösség akaratáról és célkitűzéséről.

Markó Béla, az RMDSZ szövetségi elnök múlt szombaton kijelentette, ezen a héten találkozik Tőkés László EMNT-elnökkel, ami pedig az MPP-t illeti, az közeledhet a Szövetség felé.

(Mediafax)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Fehér Ember / Csütörtök, 2008. július 03., 16.05 Válaszoljál rá!

Tőkés László autonómia-ügyben ugyanazon elveket vallja most, mint 1987-ben – erre tanú vagyok. Amennyiben valaki az 1987-ben az Igaz Szó párttitkáraként tevékenykedő Markó Béla autonómia-elképzeléséről tudósítani akar, annak megelőlegezem a Markovics-kitüntetést Haidu Victor-érmével biztosítva...

Hozzászólt: v.v.tivadar / Csütörtök, 2008. július 03., 15.28 Válaszoljál rá!

N.I.aggodalma érthető a jövőért amit gyerekeink fognak meg érni,de ha az akkori magyar is ugyan az lessz mint a mai aki gyülöli és elbánik a sajátjaival pusztán azért mert más a politikai meggyőződésa,védtelenek,nem áll a hátuknál egy erőss párt aki meg védje őket kiszolgáltatotságukban,ilyesmire kár most az időt pazarolni !Benünket a jelen érdekel,evvel kell foglalkozni és ha lehet változtatni rajta.Most ez fontosabb.

Hozzászólt: Murvai Miklós / Csütörtök, 2008. július 03., 13.30 Válaszoljál rá!

Lackónak:
Mivel tudja alátámasztani állítását, illetve a püspök melyik állítása nem helytálló? Tételesen meg tudja-e cáfolni a tudósításban leírtakat? Ha igen, akkor parázs eszmecsere veheti kezdetét, amennyiben nem, akkor az Ön beírását rmdsz kincstári demagógiaként kezelem.

Hozzászólt: Lackó / Csütörtök, 2008. július 03., 08.32 Válaszoljál rá!

Hogy Tőkés ( nem tőkés!) Lászlónak nincs igaza, kétségtelen. A többi nagyis blabla.

Hozzászólt: Ambrozfalvi Szabolcs / Szerda, 2008. július 02., 23.30 Válaszoljál rá!

Az MPP közeledhet az RMDSZ felé, akár be is olvadhat!?
És akkor talán bízhat a MAGYAROK JÓINDULATÁBA!?

Hozzászólt: Nagy István / Szerda, 2008. július 02., 21.39 Válaszoljál rá!

Hogy tőkés Lászlónak igaza van, kétségtelen.
Hogy Markó Béla lírába se viszi Tőkés megközelítését, kétségtelen.
De mi lesz a romániai magyarokkal 5, 10, 20, 40, 80 stb, év múlva, ha furcsány megélhetési kurkógyárfás-lélekivadákok kufárkodnak sorsunkkal?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu