Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. február 26., 20.33

Tőkésék kiállása Orbán mellett

2012. január 09., 18.10 Hétfõ

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) „a nemzeti összetartozás megvallásával és vállalásával” kiáll az Európai Unió által bírált Magyarország, a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök mellett.

A Tőkés László EMNT-elnök és Toró T Tibor, az EMNP megbízott elnöke által aláírt dokumentum megállapítja: a bírálatok nyomán „előállt rendkívüli helyzetet akár reménykeltőnek is tarthatnák, ha arról volna szó, hogy az EU vezető politikusai végre nem csak az unió határain kívül, hanem azon belül is kiemelt ügyként kezelnék az emberi és közösségi jogokat”.

A nyilatkozat aláírói kifejtik: az is elvárható lenne, hogy a XX. század egyik súlyos mulasztását is orvosolják, és az önhibájukon kívül kisebbségi sorsba kényszerült őshonos nemzeti közösségek jogsérelmei és jogfosztásai ellen is felemeljék a szavukat, például, a kollektív bűnösség elvén alapuló, mindmáig élő Benes-dekrétumokat hatályon kívül helyezzék – olvasható a nyilatkozatban.

Tőkés és Toró szerint azonban a felparázsló európai „görögtűz” nem erről szól. „Egyes nyugati körök a tárgy érdemi ismerete nélkül, a megbukott vagy egyenesen a hatalomból elcsapott magyarországi politikusok hisztériakeltésére rezonálva alkotnak sommás ítéleteket. Mások abszurdba hajlóan „náci diktatúrát” vizionálva követelik Magyarország megbüntetését.

Többen – „jól értesült forrásokra” hivatkozva – a magyar kormány „megtörését” jelölik meg összeurópai célként. Mi több, egyesek az euroatlanti társadalmi értékrend alapját, a demokratikus választásokat semmibe véve, a magyar választópolgárok elsöprő akarata ellenére erőszakolnának új vezetést Hazánkra” – olvasható a nyilatkozatban.

A dokumentum szerzői azt javasolják az EU politikusainak: kérdezzék meg a „most Brüsszelben, ide-oda futkorászó, panaszkodó, feljelentgető szocialista és liberális magyar politikusokat a 2010 tavaszán megtartott magyarországi választásokról”. Leszögezik: a történelem során többször része volt a magyarságnak „idegen megszállásban, így többet nem kérnek belőle”.

Aláhúzzák: a nemzeti összetartozás kinyilvánítása mellett az alkotmányozó Országgyűlés kétharmados többségének arra is volt bátorsága, amivel Európa vezető politikusai nem mertek és nem tudtak szembenézni, hiszen a magyar alaptörvényben kiemelt módon ismerték el a kereszténység nemzetmegtartó szerepét.

„Az Európai Unió Alapjogi Chartájának előírásait is tartalmazó új magyar alaptörvény számunkra megfelelő garanciát jelent arra, hogy a demokratikus jogállamiság keretei között Magyarország megerősödjön” – írja Tőkés László és Toró T. Tibor.

(hirado.hu/MTI)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Bendeguz / Szerda, 2012. január 11., 20.14 Válaszoljál rá!

Most olvastam,hogy schnith p(o is kisbetuvel irna,mindegy Neki)dotori dolgozatat plagizalta az-az lemasolta egy bolgar sportember dolgozatat.Azt is csak nemreg tudom,hogy Orban is doktor.Sokszor lattam hogy Tokes neve ele is oda biggyesztenek egy D betut,
Ehhez szoljatok hozza ,nem akarkik ezek a zemberek.

Hozzászólt: Kálvin / Szerda, 2012. január 11., 18.33 Válaszoljál rá!

Biztos,hogy a Habsburgok lobbiznak Brüsszelben!

Hozzászólt: pandora / Kedd, 2012. január 10., 15.20 Válaszoljál rá!

Milyen jogon szavazhatnának itt???? Csak az szavazhat, aki itt él, itt van állandó lakhelye, itt van bejelentett munkahelye, itt fizeti az adót és a 450Ft-os gázolajat, amit ez a mocskos orbán politikája eredményezett. Nem véletlenül adtak választójogot sok ezer külföldön élőnek ezek a patkányok, mert tudják, hogy az kell nekik 2014-ben!!! De ennek ellenére le lesznek váltva...így vagy úgy, aztán takarodjanak!!!!

Hozzászólt: pandora / Kedd, 2012. január 10., 15.18 Válaszoljál rá!

Ha valaki megadja a külhonba szakadt magyaroknak a választójogot az számíthat arra, hogy a következő választáson rá szavaznak.
Ergo azok dönthetik el a mi sorsunkat akik nem itt élnek, nem itt dolgoznak, nem itt adóznak.
És ez több mint szemétség. Ez az igazi hazaárulás!!
És ez független attól, hogy a Romániában, Felvidéken vagy a Vajdaságban élő Magyarokat sajnáljuk és együtt érzünk velük.
Ha szavazni akar jöjjön és ÉLJEN ITT!!
Ha meg nem akkor ne az én p...mel verje a csalánt.

Hozzászólt: kutya / Kedd, 2012. január 10., 14.35 Válaszoljál rá!

Csak nem marad ki a püspök úr a haverja álltal meghidetett SZABADSÁGHARCBÓL...

Hozzászólt: Svéd kibic / Kedd, 2012. január 10., 13.40 Válaszoljál rá!

Kezduk azzal, hogy én az Orbánékra szavaztam volna, ha volna ilyen jogom. Tökés/Toró-ékra akkor sem szavaznék ha lenne jogom (még osztálytársi szolidaritásból sem).
Az igazság az, hogy nem is tudom mit higyek a mai magyarországi politikáról. Van valami a nyugati reflex szeru b´rálatban, vagy sem???
A demokráciára hivatkozni nem elég, hisz Hitler is demokrata m´don jutott hatalomra. Hogy valakit megválasztottak az még nem jelenti automatikusan, hogy az helyes választás volt - sajnos nem mindég lehet azt mondani, hogy én ezt nem így képzeltem el.
Még valami - ha netalán helyesírási hibát talál valaki (biztos van ok rá) - attól még nem vagok rosszabb magyar.

Hozzászólt: ??? / Kedd, 2012. január 10., 11.06 Válaszoljál rá!

"államfőjük"???
Miért kukacka, neked ki az államfőd? Tán Brezsnyev, vagy inkább Szaddam Husszein?

Hozzászólt: @Dr.C / Kedd, 2012. január 10., 07.25 Válaszoljál rá!

Úgy tesz,mint a székely a budapesti állatkertben,aki megpillantva az elefántot kijelenti:Komám,ilyen állat nincs!Pedig létezik,mert -bár szomorú- az államfőjüktől kezdve ezek már csak igy tudnak irni magyarul!

Hozzászólt: Dr. C / Kedd, 2012. január 10., 00.01 Válaszoljál rá!

pandora, kilóg a lóláb!
Nem létezik, hogy valaki aki Magyarországról írogat, ennyire helytelenül írjon magyarul.
Ön valamelyik aradi tömbház 8. emeletéről szennyezi a Nyugati Jelent, de szerintem az is borítékolható, hogy az ön gyermekei, esetleg unokai "nem beszélni maghiarul". Valószínűleg ezért nem tud örülni a magyar kormány sikereinek, az új, NEMZETI politikának!

Ajánlom figyelmébe a legutolsó felmérést az erdélyi magyarok preferenciájáról:
http://erdely.ma/magyarorszag.php?id=107923&cim=biztos_ketharmada_van_a_fidesznek_erdelyben

vagyis:
Fidesz 55,5%, MSZ(M)P 4,1%, Fúrcsányi koalíció 1,8%, Lmp 0,2%
Na erről ennyit...

Hozzászólt: Halmos Alajos Arad / Hétfõ, 2012. január 09., 22.42 Válaszoljál rá!

Tőkés László a forradalom szikrája ha nem lett volna bátorsága kiállni 1989 decemberében akkor ma már rég románul irtunk volna. Nem hiszem hogy nem emlékszik volna valaki milyen magyar ellenes rendszer volt az átkos kommunista diktatúra. Egyik napról a másikra zárták be magyar oktatási művelődési intézményeinket arra hivatkozva hogy országunkban egyedül a világon ahol végleg megoldott a nemzetiségi kérdés.Ami az Orbán kormányt illeti a legdemokratikusabb ami példa nélküli a magyar nemzet történelmében a második világháború óta nem volt példa.A múlt rendszer 8 évi rémuralma alatt nem volt képest az országot vezetni és most ezt a mostani kormány felelőssége amit tönkretettek az nem lehet az egyik napról a másikra orvosolni.Elég ha viszzemlékezünk a szégyenteljes bizonyos dec 5-i napra amikor a magyar a testvér ellen szavazott ez felháboritó és most szintén a sokat szidott jelenlegi kormány begyógyitotta a vérző lelki sebeket.Visszatérve az 1989 előtti napokra elmondom a mai legifjabb olvasói nemzedéknek hogy azokban az években üresek voltak az élelmiszerüzletek néha fagyasztot ócéáni hal volt kapható amit a macska sem fogyasztotta el mert olyan fnom volt amit akkori pártfőtitkár és neje tudományos táplálkozási tervének köszönhetően vigyázott a nép egészségére.Hajnalban tudtam megvásárolni az egy liter tejet havonta adtak jegyrendszerben alapvető élemiszer cikkeket aki nem tatotta ba az akkori törvényt börtönbe került ha töbet adtál el az éhes népnek.Véleményem szerint országunkban választási év kezdődött ilyenkor jobb volna valamennyi magyar politikai csoprtosulás és párt félre tenne az előitéleteket és az egységre törekedne hogy a következó törvényhozásban is legyen parlamenti képviselete az erdélyi romániai magyarságnak.Végezetül még egy nagyon szomorú napra is kell emlékezzünk pont 27 éve 1985 január 12-én a pártfőtitkár elvtárs takarékossági okokra hivatkozva felszámolta a akkori Román Rádió és Televizió magyar nyelvű adásait.Akkoriban a területi rádiók Kolozsvárról Marosvásárhelyről és Bukarestből körkapcsolásos maagyar adást sugároztak amely ejutott az ország valamennyi magyarok lakta vidékére és a legnehezebb években csak a bukaresti rádió magyar adása maradt meg. Ma nem nagyon mondható el hogy eljut a frekvencia minden hallgatóhoz de a világhálón a modern tudománynak köszönhetően figyelemmel kisérhető a műsorok ami itt megtalálható az összes rádió és tévé csatorna a követketző web cimen: www.tvr.ro/magyar

Hozzászólt: pandora / Hétfõ, 2012. január 09., 22.30 Válaszoljál rá!

és ráadásul még Tökés is kavarja a sz@...Miért nem jönnek megkérdezni a Magyarországi Magyarokat mennyire lelkesednek ezért a két idiotáért?!

Hozzászólt: pandora / Hétfõ, 2012. január 09., 22.29 Válaszoljál rá!

Hadjuk ezeket,elvégre mi magyarok tudjuk,h.mi a helyzet itt nálunk magyarországon. Tessenek ide jönni,itt élni,dolgozni(persze HA van HOL)adozni,aztán a lehet kommentelni. Orbán a másfél év alatt padlora tette az országot,nincs munkahely,akinek meg van éhbérrért gürcöl 10-12orákat60-70 ezer ft. Családok mentek tönkre,kerültek utcára,gyerekek 1000 rei ÉHEZNEK,FÁZNAK..De hát mit is érdekli magukat,O.Királyuk megadta a 2állampolg.szavazati jogot,lehete jönni s...nyalni neki

Hozzászólt: szelence / Hétfõ, 2012. január 09., 22.21 Válaszoljál rá!

A nyomor forrása Rákosi-Kádár-Horn-Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai, de Orbánra lehet kenni!

Hozzászólt: pandora / Hétfõ, 2012. január 09., 20.20 Válaszoljál rá!

Mit akar ki állni O.V.mellett,azt hogy jobban a nyomorba taszitsa magyarországot?Nem kell köszönjük,,elég nekünk ez nyomroba döntö miniszterünk

Hozzászólt: gloria / Hétfõ, 2012. január 09., 19.21 Válaszoljál rá!

Eu-s szentkep tulmeretezett gloriaval, mellette a foimado.Et ne nos inducas in tentationem,
sed libera nos a malo.

Hozzászólt: Fülig Jim / Hétfõ, 2012. január 09., 19.13 Válaszoljál rá!

Azt az irgum-burgumját!

Hozzászólt: Aladár / Hétfõ, 2012. január 09., 18.20 Válaszoljál rá!

Végre!

Hozzászólt: Kuruc / Hétfõ, 2012. január 09., 18.15 Válaszoljál rá!

Azt a hétszázát!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu