Adventi hangverseny és kórustalálkozó

2013. december 3. 18:21 (kedd) /

December 7-én, szombaton 18 órától adventi kórustalálkozó helyszíne lesz az aradi minorita templom, ahova a szervezők vallási hovatartozástól függetlenül szeretettel várják az érdeklődőket, hogy e zenés áhítat segítségével méltón készíthessük fel lelkünket a Megváltó eljövetelének ünnepére.

Közreműködnek a belvárosi baptista gyülekezet és a minorita templom kórusai, valamint a kisiratosi Szalbek Vegyeskórus. Az adventi hangverseny jeles részvevője dr. Garai Zsolt nagyváradi orgonaművész.

A Kölcsey Egyesület által szervezett találkozó főtámogatója az Aradi Polgármesteri Hivatal.

Ugyanakkor bemutatjuk az Egyesület, Kórusaink című kiadványát, amelyben olvashatunk a tavasszal elhunyt Guttman Mihály karnagyról, az aradi minorita templom kórusainak (Matekovits Mihály írása), a Vox Juventutis Gyermekkórusának (Horváth Tünde), a belvárosi Baptista Gyülekezet kórusának történetéről (Bátkai Sándor) és a kisiratosi Szalbek Vegyeskórusról (Almási Gábor).

Ez alkalommal megkoszorúzzuk P. Karácsonyi István mártír minorita atya, a templom egykori karnagyának emléktábláját is.

A Vox Juventutis nyugalmazott karnagya, Horváth Tünde ezúton kéri a gyermekkar volt énekeseit, hogy tiszteljék meg jelenlétükkel a találkozót, amely után a Minorita Kultúrházban egy tea mellett emlékeznek a régi, dalos napokra.

A Kölcsey Egyesület elnöksége

Hozzászólások