Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2020. szeptember 30., 05.48

Éder Enikő énekli Sarolt szerepét!

2008. április 20., 14.15 Vasárnap
Szombat este az A Társulat Sarolt-szerepdöntőjét az aradi Éder Enikő, a Temesvári Csiky Gergely Színház tagja nyerte meg, aki a Nyomorultak rockoperából énekelt dalával szó szerint lehengerelte a zsűrit és a közönséget.


A közönség soraiban egyébkén ott drukkoltak temesvári kollégái, akik külön busszal csak azért utaztak Budapestre, hogy a nézők soraiból hanggal és lelkileg is buzdítsák. A párbajban Kelemen Évával kellett megküzdenie, de a zsűri, figyelembe véve színészi kvalitásait, 4-1 arányban Éder Enikőt találta méltónak, hogy júniusban az István, a királyban elénekelje Sarolt szerepét.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Csongrádi Réka / Vasárnap, 2008. november 09., 22.55 Válaszoljál rá!

Most olvasom,hogy arany lett az István a király, aminek legalább annyira örülök mintha én is tettem volna hozzá. Gratulálok kedves Enikő neked, valamint a Társulat minden tagjának. Kívánok jó erőt, egészséget, hogy még nagyon sokáig örülhessünk a szép szerepek láttán.

Hozzászólt: Miklós Irén Kalocsa / Kedd, 2008. április 29., 22.28 Válaszoljál rá!

Szép lány, jó színésznő, nem csodálom, hogy tarolt. Valami belső erő mozgatja az amúgyis teherséges művésznőt, amitől annyira kiemelkedő alakítást tud nyújtani.Ott a helye a színpadon.Temesvár amúgy jóhely csak Enikő ezt már kinőtte.Budapesten több ember láthatja.Gratulálok.

Hozzászólt: hacsek / Csütörtök, 2008. április 24., 23.36 Válaszoljál rá!

Kedves Jean Valjean, kellő figyelemmel kísérem a műsort, sőt a művésznő pályafutását is, úgyhogy bizton állíthatom: Enikő soha életében nem énekelt a Nyomorultakból, nézd csak újra a műsort, majdcsak rájössz, hogy a Nzomorultakból egyetlen egy szám hangzott el a szombati műsor alatt, azt pedig a kollégái énekelték, úgynevezett közös szám volt, a három versenyző nélkül, tehát színpadon sem voltak a dal alatt. Nem jó összekeverni a dolgokat. És Koppánynak köszönöm, hogy helyettem válaszolt és magyarázattal szolgált Jean Valjeannak...

Hozzászólt: Koppány / Szerda, 2008. április 23., 09.13 Válaszoljál rá!

A musical olyan színpadi műfaj, amely a színházművészeten belül a zenés színház modern darabjait foglalja magába, olyan színházművészeti ág, amely egyesíti magában a zene, a tánc és a színházi dramatikus elemeket.

A rockopera pedig könnyűzenei színjátéktípus. Dramaturgiája eltér a hagyományos operáétól, mert lazán összefűzött dalok sorozatára épül. (Magyar Színházművészeti Lexikon)

Mindkettő kifejezetten szabad műfaj, az alkotók által formálható, nincsenek megdönthetetlen formai vagy műfaji szabályai. A kabaré teljesen más... Itt szó sem volt kabaréról.

Hozzászólt: Jean Valjean / Szerda, 2008. április 23., 01.23 Válaszoljál rá!

Kedves hacsek, ha kellő figyelemmel kísérted volna végig a műsort akkor észrevehetted volna azt, hogy a Nyomorultak és A három testőrből egyaránt énekelt Enikő. Hol a hiba? Olvasd el figyelmesen ismét a cikkben szereplő mondatot és rájössz butaságot beszélsz. Mellesleg, légy olyan kedves és mint színházkritikus fogalmazd meg precízen, mi a különbség a musical, rockopera és kabaré között. Mindezek mellett Enikőnek MILLIÓ GRATULÁCIÓ!!!

Hozzászólt: hacsek / Kedd, 2008. április 22., 22.57 Válaszoljál rá!

Sok cikket olvastam ezzel kapcsolatosan, és meglep, hogy pont az aradi Jelen a legszűkmarkúbb. Pedig aradirol van szó. más lapok sokkal részletesebb, szebb anyagot hoztak le. Ráadásul ez tele van hibával. A Nyomorultak nem egy rockopera, hanem musical, és nem a Nyomorultakbol énekelt, hanem a Három testőr musicalbol. Furcsa, hogy pont az aradi Jelen nem közli pontosan.

Hozzászólt: Meg Rappert Karoly volt a bonvivan.... / Kedd, 2008. április 22., 00.37 Válaszoljál rá!

Enikő,azok emlékére is énekeld

Saroltod,akiktől 1984-ben,atemesvári diákvárosban a

Szeku kobozta el a rockopera hanglemezét.


Sok-sok sikert!!!

Hozzászólt: A Vélemény / Hétfõ, 2008. április 21., 19.45 Válaszoljál rá!

... és persze: nagyon sok hasonló sikert kívánok a barátaim nevében is. Lehetőleg egy, a temesvárinál színvonalasabb színtársulatban.

Hozzászólt: Wieser Györgyi / Starnberg / Hétfõ, 2008. április 21., 15.09 Válaszoljál rá!

Szeretettel és elismeréssel gratulálok, további nagy sikereket kívánok.

Hozzászólt: Timi / Hétfõ, 2008. április 21., 14.11 Válaszoljál rá!

Gratulalok!!! Csak igy tovabb!!!

Hozzászólt: A Vélemény / Hétfõ, 2008. április 21., 11.23 Válaszoljál rá!

Nagyon érdekes: a temesvári társulat hirtelen felfedezte Éder Enikőt! Eddig ugyanis senkit sem érdekelt, mi van a művésznővel.

Hozzászólt: Julia s a malmöi magyarok / Hétfõ, 2008. április 21., 08.40 Válaszoljál rá!

Gratulálunk !! Csak igy tovább !!

Hozzászólt: Cöcö / Vasárnap, 2008. április 20., 22.33 Válaszoljál rá!

Gartulálok Enikő. Örülök, hogy Magára szavazhattam, de ezentúl még többet kell dolgoznia. Tetszik, ahogy élete munkáját ilyen szépséggel építi.

Hozzászólt: Judit & Gabor / Vasárnap, 2008. április 20., 21.13 Válaszoljál rá!

Eniko= Sarolt !!!!!
Almod valora valt !
Gratulalunk !

Hozzászólt: Búza Gábor / Vasárnap, 2008. április 20., 18.25 Válaszoljál rá!

Ilyenkor nagyon jó aradinak lenni. Gratulálok! Büszke vagyok, hogy kortársak lehettünk.

Hozzászólt: kinga / Vasárnap, 2008. április 20., 16.27 Válaszoljál rá!

le a kalappal! gratula!

Hozzászólt: hajni / Vasárnap, 2008. április 20., 14.52 Válaszoljál rá!

NAGYON UGYES VOLT!!!!!!!!!CSAK IGY TOVABB!!!!!HAjRA ENIKO!!!!!!!!!!Sok sikert a szerephez

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu