Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. április 07., 19.17

Január 22-én adják át a Kölcsey-díjakat

2014. január 15., 19.34 Szerda / Arad

A Kölcsey Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy Kölcsey-díjban részesül Sándor István építész (post mortem) és Horváth Tünde karnagy, az aradi kórusmozgalom kiemelkedő képviselője.

A 2013-as Kölcsey-díjakat a Csiky Gergely Főgimnázium Tóth Árpád Termében adják át 2014. január 22-én, szerdán, a Magyar Kultúra Napján a 18 órakor kezdődő ünnepi program keretében. Ennek részleteire visszatérünk.

Fekete Károly, a Kölcsey Egyesület elnökségi tagja

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: egykori diák 3.(azaz harmadszorra) / Szombat, 2014. január 18., 20.55 Válaszoljál rá!

Úgy tűnik,Önnek az ellentmondás a legfőbb jellemvonása;ez csupán megállapítás,és egyáltalán nem szánom megbántásnak,végképp nem sértegetésnek,mint ahogy a Tanárnőt sem sértegettem.De az már a paródia határát súrolja,ahogyan Ön mondatonként ellentmond önmagának.Úgy vélem,senkit sem szóltam le/szóltunk le,mert a másik 2 hozzászóló sem lépte túl az építő bírálat határait.

Viszont Ön továbbra is NÉVTELENÜL SÉRTEGET BENNÜNKET objektív hangú hozzászólásaink miatt,mert azért a gyávának nevezés már sértegetésszámba megy.

Nem biztos,hogy ott leszek a díjkiosztó ünnepségen,részben anyagi okok miatt;én ugyanis vidéki vagyok,és még az útiköltség is problémát jelent. DE ha mégis megjelennék,akkor sem állnék neki ünneprontóként bírálni,mert -ha hiszi ha nem- az ízléstelen megnyílvánulások távol állnak tőlem.

Azt hittem,jószándékomnak azzal is tanujelét adtam,hogy ŐSZINTÉN A LEGJOBBAKAT KÍVÁNTAM/KÍVÁNOM A TANÁRNŐNEK!

Hozzászólt: aradi / Péntek, 2014. január 17., 16.31 Válaszoljál rá!

Kedves egykori diák,
Én csak azért róttam fel a névtelenséget mert mindhárom hozzászólás olyannak tünt, mint akik nem merik (merték) valakinek szemébe mondani véleményüket (Ők tudják miért, miért nem). Különben ez tényleg nem az a műfaj ahol teljes nevével jelentkezne be az ember. Viszont azt, hogy kihasználva a névtelenséget leszóljunk valakit az minimum gyávaság.
Kérem jöjjön el a megnyítóra, ha lehet mondja el a véleményét is.
Én ott leszek, mint általában majd minden Kölcsey rendezvényen.

Hozzászólt: egykori diák-2./azaz másodszor/ / Péntek, 2014. január 17., 16.06 Válaszoljál rá!

Kedves \"aradi\' !
1) Ön számonkéri a névtelenségünket,holott ön sem mutatkozott be! Ez aztán a következetesség!! Ha-ha-ha!

2) Egyáltalán nem gyötör semmiféle irígység; én ugyan derekasan kivettem a részem mindenféle társadalmi/önkéntes munkából,amit az rmdsz \"eredeti\" módon honorált,de ezért nemigen haragudhatom a Kölcsey egyesületre,még kevésbé a Tanárnőre,a leírtakat nem vádaskodásnak szántam,csupán objektív megjegyzésnek.


3) A három hozzászóló nem egy és ugyanaz a \"diák\".

4) Nincs miért gyűlölnöm a Tanárnőt.Kérem,én készültem,azaz utánanéztem tanulmányi eredményeimnek: ZENEI OSZTÁLYZATOM:9,88, tehát majdnem a legmagasabb elérhető teljesítmény.Nem volt,és nincs okom haragudni a Tanárnőre.Sosem \"pikkelt\" rám,ez különben sem az ő stílusa.

5) Nem tudom,volt-e párttag(RKP),vagy sem,de ez sem róható fel senkinek,és senki részéről; ami engem illet,már csak azért sem,mert én is voltam \"párttag\"(RKP és RMDSZ).

Végül,de nem utolsósorban: a Tanárnőnek kívánok jó egészséget,sok örömet,és remélem,hogy ez a kitüntetés további tevékenységre fogja sarkallni,közösségünk örömére!

Hozzászólt: aradi / Péntek, 2014. január 17., 09.09 Válaszoljál rá!

Nem tudom kik a kommentelők, de ha ennyire ,,gyűlölik'' volt tanárukat miért nem vállalják a nevüket is. Így csak rosszindulatú vádaskodás az egész, sőt (egy másik diák) talán sárga irigység. A díjazandó lojalitásról nem is szólva. Nos arról lekésett, azt 1989-ig díjazták, a s...nyalásért akkor járt plecsni. (Volt diák) talán Kölcseys aki nem ért egyet a döntéssel, hogy a döntési kritériumokról is szól ? Bár én úgy tudom, hogy aktiv politikus illetve politikai tevékenységért nem adható a díj. Az, hogy valaki ,,párttag''-e vagy sem magánügy amit senki sem vizsgálhat.
Még van egy sanda gyanúm is: egykori diák, egy másik diák és a volt diák vajon nem egy és ugyanaz a ,,diák''?

Hozzászólt: Volt diák / Csütörtök, 2014. január 16., 21.51 Válaszoljál rá!

Érdekes kommentek, mert a Kölcsey által díjazottakat úgy választják ki, hogy nem politizálnak, nem tagjai egyetlen pártnak sem.Valhol hibáztak azok akik döntöttek, de nem elsősorban ezért. Horváth - Comlosan- Tünde az elmúlt években sehol semmit nem csinált, a Kölcseynél meg meg sem fordult.Ha nincs kit kitűntetni, akkor ne tüntessünki ki senkit.

Hozzászólt: Egy másik diák / Csütörtök, 2014. január 16., 21.11 Válaszoljál rá!

Nem pártoskodó komoly magyar pedagógusokat miért nem tüntetnek ki valamilyen címen, csak azért mert nem a pártéletre nevelnek? Szerintem az állhatatos mindennapi munka, lojális nevelés is érték!

Hozzászólt: egykori diák / Csütörtök, 2014. január 16., 20.11 Válaszoljál rá!

Amennyire tudom,Horváth Tünde tanárnő -a rendszerváltás után!!-tényleg tevékenykedett karnagyként,mégpedig \"nagy magyarként\",rmdsz kitűzővel az iskolában,ami azért semmiképp sem korrekt magatartás egy pedagógus részéről,mert burkolt kampánytevékenységnek számít. Másfelől:bezzeg a másik rendszerben még annyit sem tett meg,hogy az akkori karnagynak (aki román nemzetiségű volt),besegítsen -legalább egy tanóra erejéig_betanítani kb.két magyar népdalt.Calancea Tamara tanárnő sorozatosan emlegette,hogy majd besegít Comloșan-Horváth Tünde tanárnő,de ez sorozatosan elmaradt.Hja kérem,akkor még nem járt érte semmilyen plecsni,az önkéntességre való hajlam pedig hiányzott a tanárnőnél.Különben,a népdalfeldolgozásokat azért betanultuk.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu