Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. augusztus 13., 07.11
VI. Kisperegi Néptánctalálkozó (I.)

Köszönet a segítőknek és a szervezőknek

Írta: Balta János
2022. augusztus 02., 10.57 Kedd / Arad

Tekintve, hogy a koronavírus járvány idején Kisperegen nem szervezhettek nagyszabású programot, a szombati néptánctalálkozó meghívottait, résztvevőit jóleső érzéssel töltötték el a falu bejáratánál a vendégeket hagyományosan üdvözlő nő-, illetve férfiarcra pingált szalmabálák. A program szombaton kerékpáros felvonulással indult, majd a műfüves pályán kispályás labdarúgó-bajnokság, bográcsfőzőverseny, gyermekprogramok zajlottak, majd moderntánc következett. 22 órától operettrészletek csendültek fel Egri József és kolléganői jóvoltából, a 23 órakor kezdődött szabadtéri bálon DJ Duka szolgáltatta a talpalávalót.

Vasárnap 16 órától a helybeli református templomban ünnepi istentiszteletet tartottak, amely után zenés felvonulás következett, a kisperegi óvodások vezetésével haladtak a szabadtéri színpadhoz.  Mielőtt oda bevonultak volna, csoportonként körtáncot jártak.

Az igen mutatós, kiváló megvilágítással felszerelt szabadtéri színpadról Vörös Enikő, a KMISZ (Kisperegi Magyar Ifjúsági Szervezet) elnöke köszöntötte a gyülekező közönséget és a néptáncos csapatokat, majd Süli-Farkas Piroska alelnökkel felváltva konferáltak. Köszönetet mondtak a Nagyperegi Polgármesteri Hivatalnak, Nagypereg Község Tanácsának, az RMDSZ kisperegi szervezetének, valamint a lelkes, önkéntes segítőknek, akiknek a támogatása nélkül nem lehetett volna megszervezni a néptánctalálkozót.

 

Polgármesteri üdvözlés, köszönet

Kovács Imre polgármester magyarul és románul elmondott üdvözlőszavait követően mindenkinek jó szórakozást kívánt, majd sok szeretettel köszöntötte és a színpadra kérte Faragó Péter parlamenti képviselőt, az Arad megyei RMDSZ elnökét. Ő nemcsak az ünnepeiken van jelen, hanem egész évben érzik a támogatását, a község érdekeiben történő közbenjárásának a gyümölcseit, amiért ezúttal is köszöntet mondott. Ugyanakkor üdvözölte Kisiratos polgármesterét, Korondi Józsa Erikát, illetve alpolgármesterét, Andó Lászlót, továbbá Nagyiratos polgármesterét, Papp Attilát, valamint a testvérváros, Mezőhegyes polgármesterét, Papp Istvánt, alpolgármesterét, Jeszenka Zoltánt és Szentiványi Ferenc főjegyzőt.

Zárszavaiban köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a néptánctalálkozó előkészítésében, illetve azoknak is, akik előző este a kerekedett nagy szélben segítettek, hogy minden rendben legyen, mert volt könnyűzene, operett, illetve a gyermekek is szerepeltek. Mivel a járvány idején sok néptánccsoport feloszlott, köztük a kisperegi is, ezért komoly munka volt megszervezni a néptánctalálkozót. „Az újjáalakult kisperegi ifjúsági szervezet vezetői éppen a mai nap programvezetői, az elnök Vörös Enikő, az alelnök Süli-Farkas Piroska, ezért tapsoljuk meg őket, mert nagyon sokat foglalkoztak a gyermekekkel.”

 

Faragó Péter köszöntője

Faragó Péter parlamenti képviselő, Arad megyei RMDSZ-elnök miután megköszönte a lehetőséget, sok szeretettel és tisztelettel köszöntött minden jelen lévőt. Előző este nem volt jelen, de a Facebookon követte, hogy a programot megzavarta az eső, de ettől függetlenül nagyon sokan szórakoztak itt. Sokan érezték úgy, hogy ez a településüknek a napja, s így a sajátjuk is. Egy néptánctalálkozónak az a legfontosabb célja, hogy a helybeliek, az elszármazottak, illetve a környező települések lakói végre együtt lehessenek, találkozhassanak, együtt ünnepelhessenek. Ehhez gratulált Kovács Imre polgármesternek, az RMDSZ kisperegi szervezetének, mindenkinek, aki tett valamit a program sikeréért.

 

 

(folytatjuk)


A néptáctalálkozó meghívottait, résztvevőit jóleső érzéssel töltötték el a falu bejáratánál a vendégeket üdvözlő szalmabálák
Az istentisztelet után zenés felvonulás következett, a kisperegi óvodások vezetésével haladtak a szabadtéri színpadhoz
A szabadtéri színpad előtt a gyermekek és a néptáncosok körtáncot jártak
Kovács Imre polgármester (mikrofonnal) és Faragó Péter parlamenti képviselő üdvözölték a résztvevőket, köszönetet mondtak a segítőknek és a szervezőknek
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu