Különdíjjal tértek haza

2014. május 19. 19:13 (hétfő) /

A Kányádi Sándor Szavalóverseny országos szakaszát immár 16. alkalommal rendezte meg a varsolci iskola igazgatója, Dénes Irén és lelkes csapata. Az országos megmérettetésre Arad megyébőlnégy tanuló minősült: Somodi Adrienn Szonja előkészítő osztályos az Aradi Csiky Gergely Főgimnáziumból, Szabó Hunor vadászi első osztályos, Balogh Adrienn Lilla zimándújfalui másodikos, valamint Naschauer Claudia Karina negyedikesaz Aradi Csiky Gergely Főgimnáziumból.

A május 9–11-i hétvégén örömmel és izgatottan utaztak el Varsolcra, ahol lelkes fogadtatásban és élményekkel gazdagodva teltek a hétvége napjai. Adrienn Szonját és Claudia Karinát Cirják Izabella Márta előkészítős tanító kísérte el, Adrienn Lillát tanítója, Valter Zsuzsa, míg Hunort édesapja, Szabó Attila tanár.

A versenyen kívüli tevékenységek, mint például a kézműves tevékenységek, versábrázolás rajzban, tánc, a krasznai tájház és a műemlék református templom megtekintése, illetve a díjkiosztóra meghívott szilágysomlyói citerások előadása, mind elragadtatták a versenyzőket és kísérőiket egyaránt.

Meghívott vendég volt a legkisebbek zsűrijébe László Noémi költő, kinek verseiből jó néhányan szavaltak is.

A Varsolci Iskola Különdíját Szabó Hunor és Naschauer Karina hozta haza, Somodi Adrienn Szonja pedig a Napsugár Különdíját kapta.

                                                                       

Cirják Izabella Márta 

Hozzászólások