Magyar kabaréest a városnapokon

Írta:
2013. július 10. 17:01 (szerda) /

Idén is, a nándorfehérvári győzelem emlékét idézve, július 14. és 20. között rendezik meg a vajdahunyadi városnapokat. – Első ízben sikerült kieszközölni az önkormányzatnál, hogy a városnapok programjába magyar rendezvények is bekerüljenek. 

Már a nyitónapon, július 14-én, este hét órakor kezdődő városi felvonuláson fellép a csernakeresztúri hagyományőrző egyesület tánccsoportja. Július 15-én, hétfőn pedig szintén este hét órától kerül bemutatásra a városi kultúrházban a Gáspárik–Nagy politikai kabaréest. A belépő csupán 7 lej, mivel a finanszírozás egy részét az önkormányzat biztosítja – újságolta Takács Aranka helyi tanácsos, az RMDSZ vajdahunyadi szervezetének elnöke. Mint mondta, a népszerű humoristák ezúttal is fergeteges szórakozást ígérnek, az utóbbi évtizedek közéleti, politikai fonákságainak kipellengérezésével.

Az idei vajdahunyadi városnapok programja a magyar vonatkozású rendezvényeken túl is figyelmet érdemel. Kedden este 7 órától gyermekelőadásra kerül sor az Ifjúsági parkban, szerdán pedig reggeltől estig sportvetélkedők zajlanak számos helyszínen (uszoda, stadion, sportcsarnok). Csütörtökön este fél nyolctól koreai hagyományos táncbemutató lesz a városi kultúrházban, melyre 25 lej a belépő. Pénteken egész nap ingyenes belépést biztosítanak a vajdahunyadi vár látogatóinak, ahol délelőtt 10 órától lovagi bemutatóra is sor kerül. Délután 6 órától a marosvásárhelyi Filharmónia vonósnégyese koncertezik az országgyűlés-teremben. Közben este 7 órától a stadionon nemzetközi kutyakiállításra kerül sor, a város főterén pedig hat órától zene- és táncelőadások lesznek.

Szombaton a vajdahunyadi állatkertet lehet egész nap ingyen látogatni, reggel 10 órától pedig a képzőművészeti galériában kínai alkotók műveit tekinthetik meg az érdeklődők.

Vasárnap este a szabadtéri színpadon fellépő tánc- és könnyűzeneegyüttesek előadásával zárulnak az idei városnapok. 

Hozzászólások