Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. augusztus 10., 23.15
Országos filmfesztivál Aradon

Már kaphatók a jegyek Emir Kusturica koncertjére

Írta: · Kiss Károly
2009. augusztus 27., 20.02 Csütörtök / Arad

Amint arról már beszámoltunk, az eddig Bukaresti Nemzetközi Filmfesztivál elnevezéssel futó nagyszabású rendezvény ettől az évtől kezdve a Romániai Nemzetközi Filmfesztivál nevet viseli.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál házigazdája idén ősszel Arad, pontosabban a municípiumi művelődési ház lesz.

A fesztivál díszvendége Emir Kusturica világhírű szerb filmrendező, forgatókönyvíró, színész, producer, zenész és zeneszerző lesz, aki a Sportcsarnokban lép fel a No Smoking együttessel a fesztivál nyitó napján, szeptember 26-án 20 órai kezdettel.

A municípiumi művelődési háztól kapott információk szerint, országszerte megkezdődött a jegyek árusítása a nagy érdeklődésre számító hangversenyre. Aradon több helyen is megvásárolhatók a jegyek, így a Germanos, a Vodafone és a Diverta üzleteiben, azonban nem mindegyikben. A Vodafone, például, a főtéren, a Ioan Slavici könyvüzlet közelében, az UTA téren és a Real hipermarketben áll az érdeklődők rendelkezésére, de a többi üzletben is szolgálnak tájékoztatással.

Szeptember 10-ig egy jegy a pályára 55, az oldalsó lelátókra 85, a VIP-páholyba 200, ezután a pályára 65, a lelátókra 95 lejbe kerül.

Jegyeket online is lehet vásárolni, a bilete.ro és az eventim.ro címeken.

Az aradi hangversenyre egy hosszú körút végén kerül sor, amely magába foglalta Spanyolországot, Portugáliát, Olaszországot, Franciaországot, Lengyelországot, Libanont, Izraelt, Marokkót, Tunéziát, ezt követően Oroszország következik.

A kétórás Kusturica-koncert előtt a bánsági Regal etno-rock együttes lép fel mintegy 30 percig, amelyet maga Kusturica választott ki, úgy indokolva döntését, hogy „egy nyelven beszélnek” mind zeneileg, mind nyelvileg, mivel a Regal több tagja is temesvári szerb.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: armino / Szombat, 2009. augusztus 29., 12.46 Válaszoljál rá!

Üdvözlet!

Tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy Aradon kívül - és nem interneten- lehet-e jegyet venni. Debrecenből szeretnénk menni a koncertre. Esetleg tudtok-e Váradon vagy Marosvásárhelyen valami jegyirodát, ahol kapható a jegy? Mondjuk ezt lehet, hogy ottani oldalakon kéne kérdezgetnem, csak a cikket meg itt találtam. Azért előre is köszönöm, ha valaki válaszol.

Hozzászólt: llona János / Péntek, 2009. augusztus 28., 21.32 Válaszoljál rá!

Ebben maradunk!

Hozzászólt: Almos / Péntek, 2009. augusztus 28., 15.14 Válaszoljál rá!

Ez a hir a koncertol szol inkabb, nem a filmekrol, tehat pont eleg volt az info. Minden tiszteletem a "tudositoe"! ... de azert varjuk a hireket a filmekrol is ;)

Hozzászólt: Thegezahofi-nak / Péntek, 2009. augusztus 28., 14.33 Válaszoljál rá!

a szervezők még nem tették közzé a sajtóban a teljes programot. ezért nem a "tudósító" a hibás

Hozzászólt: Thegezahofi / Péntek, 2009. augusztus 28., 11.41 Válaszoljál rá!

Nyugi, szokás szerint a fesztivál után ezt is megtudjuk majd egy forró tudósitásból....

Hozzászólt: Ilona János / Csütörtök, 2009. augusztus 27., 22.24 Válaszoljál rá!

Szép-szép a nyitókoncert, de jó volna tudni azt is, hogy mikor, hol és milyen filmeket láthatunk majd a filmfesztiválon.
Erről valami információ?

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu