Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 06.14
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Sűrű novemberi program a magyar színházban

Írta: Pataki Zoltán
2012. november 01., 20.19 Csütörtök / Temes

Izgalmas program várja novemberben a temesvári közönséget a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban. A hónap folyamán gyerekelőadások, meghívott produkció és egy bemutató is színesíti a színház műsorát.

Sławomir Mrożek Rendőrsége Hernyák György rendezésében november 3-án, szombaton 19 órától látható a színház Nagytermében. A totalitárius rendszerek abszurditásán nevető rendőrmusicalt októberben mutatta be a színház. A rendőrség megteremtette az ideális államot. Mindenki megjavult. Az utolsó ellenszegülő is kész feladni a harcot a rendszer ellen. De ha az országban rend uralkodik, mi szükség van rendőrségre?

November 5-én, hétfőn 19 órától meghívott előadás lesz műsoron, a Telefondoktor, a budapesti Manna Produkció előadása. Szabó Borbála kortárs szerző fergeteges vígjátékát Orosz Dénes vitte színre. Az előadás szereplője Göttinger Pál, a temesvári közönség által jól ismert Furnitur előadás rendezője.

November 6-án Horváth Csaba rendezésében kerül színpadra a Peer Gynt. Henrik Ibsen darabját 18 órától láthatja a közönség a temesvári színház Nagytermében. A zene, tánc és szöveg egységére épülő előadás igazi látvány-kalandot ígér.

A hétköznapok poéziséből táplálkozó Deviancia november 9-én, 18 órától a Stúdió Teremben szembesít bennünket a gyakran drámai valósággal. Széteső családok, sérült kapcsolatok és a világ fájdalmas forgatagában már-már normálisnak tűnő autista lány szívszorongató története tárul elénk. 

November 18-án a színház Nagytermében a Furnitur várja a szórakozni vágyókat, 18 órától. A zenés vígjáték, melyet Göttinger Pál rendezett Vinnai András szövege alapján, jelenleg a színház egyik legsikeresebb előadása.

A Timişoara Hotel parkolójából indul a kisbusz, amelyben november 19-én 14:30-tól játszódik a mady-baby, Borbély B. Emília előadásában. Gianina Cărbunariu szövegét B. Fülöp Erzsébet rendezte és adaptálta.

Mi történik, ha két végtelenül egyszerű, szegénységben vergődő ember megüti a lottó főnyereményét? November 21-én, 19 órától látható a Prah c. előadás, mely alatt erre a kérdésre keserű könnyekkel nevetve keressük a választ.

A fiatalabb közönség számára a színház műsorra tűzte a Zián & Kopik, valamint a Vagabondó című előadásokat is. Az első november 11-én, 16 órától, a temesvári Merlin Bábszínház termében, az utóbbi november 16-án 10 órától látható a színház Stúdió Termében.

November 29-én 19 órától kerül bemutatásra az Özönvíz előttcímű nagyszínpadi produkció. A Presznyakov testvérek darabja Szabó Máté rendezésében Romániában ősbemutatónak számít. Oleg és Vladimir Presznyakov a kortárs orosz drámairodalom legnagyobbjai közé tartoznak. Drámáikat Helsinkiben, Melbourne-ben, New Yorkban, Aachenben, Madridban, Rejkjavikban, Lisszabonban és Budapesten egyaránt játsszák. A bemutató 19 órától lesz látható a színház Nagytermében.

A jegyiroda nyitva tartása: hétfőtől péntekig 16–19 óra között, illetve minden előadás előtt egy órával; cím: Alba Iulia utca 2. szám, telefon: 0356-450-606, e-mail cím: ticket@tm-t.ro.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Danni / Vasárnap, 2013. szeptember 01., 17.50 Válaszoljál rá!

Fehe9r Judit szerint:sziasztok!e9n re9g haszne1lom a pe1lmazsedrt e9s a kf3kuszzsedrt, fasatnzaikustn jf3! nagyon szeretem, kitűnően sfctf6m meg benne a hfast, toje1st, be1rmit; sfcte9sne9l nincs az a bfcdf6s szaga, mint az olajoknak nagyon-nagyon jf3! csere9lje9tek le otthon az olajat erre! e9s nagyon-nagyon ege9szse9ges!!nem dre1ga, e9n kilf3s kiszerele9sben veszem 1500 Fte9rt, nagyon soke1ig ele9gsőt, e9n kf3kuszkre9met ve1lasztottam teste1pole1sra is, az első e9s egyetlen kre9m, ami azonnal beszedvf3dik, egye9rtelműen saje1tje1nak ismeri fel a bőrfcnk (isteni, mikor a kisgyermek bőre azonnal felszedvja e9s veheti azonnal a pizsame1t, nem kell ve1rakozni, nem is e9rti a kicsi, hogy mire :)

Hozzászólt: Noreddine / Péntek, 2013. augusztus 30., 15.03 Válaszoljál rá!

szerint:Semmi gond, nem se9rtődtem meg Inke1bb fagy mondane1m, hogy azkaot a dolgokat esszfck a paleo die9te1ban, amiket meg tudunk eme9szteni, a szervezetfcnk fel tud dolgozni. Viszont mivel nem az őskorban e9lfcnk, e9s me1r hozze1szoktunk ahhoz, hogy sokfe9le e9telt eszfcnk, nassolunk, sfctizfcnk, erről nagyon nehe9z lemondani, e9s nincs is sok e9rtelme. Le1ssuk be, civilize1lt emberek vagyunk, nehe9z lenne e1te1llni egy olyan e9letmf3dra, amit re9gen az ősemberek folytattak A paleo e9desedtőszer (stevia, nyedrfacukor, eritrit ) GI e9rte9ke nagyon alacsony, edgy az e9des e9teleket inke1bb ezzel ke9szedtjfck. A keme9ny sajt pedig szinte9n minime1lisan fogyaszthatf3, de csak azoknak, akik nem tudnak lemondani a sajtrf3l, e9s ezt is csak minime1lis mennyise9gben.

Hozzászólt: Emerson / Csütörtök, 2013. augusztus 29., 22.42 Válaszoljál rá!

A sedrokat e9n csak most vettem e9szre rajta, hogy edrtad..:Dc9n is f6rfclf6k, hogy lesz film.:)Je9, azt nem is tduatm, hogy 4. re9sz is lesz!c9n sem tudom elfogadni a ve9ge9t, naggyon fura...

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu