Színes programmal ünneplik a román kultúra napját

2020. január 12. 17:19 (vasárnap) /

Az Aradi Polgármesteri Hivatal és az Arad Municípiumi Kulturális Központ (CMCA) január 15-én, szerdán színes programot szervez a román kultúra napja alkalmából, amely egyben Mihai Eminescu születésének 170. évfordulója is.

18 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház főépülete a zászló színeibe borul, a város vezetősége ez alkalommal beszédet tart. Az Arta moziban 18.30 órai kezdettel Lovas Zoltán színművész Eminescu műveiből tart rövid előadást, majd az Adagio vonósnégyes előadja Ciprian Porumbescu „Balada” és Bartók Béla „Román népi táncok” c. alkotásait.

Hét órától vászonra kerül a Maria, Regina României című film, amely bemutatja I. Ferdinánd román király feleségének szerepét a hazai történelemben.

A mozi előcsarnokában a CMCA és a Romfilatelia szervezésében bélyeggyűjtemény-kiállítást tekinthető meg – az első román bélyeg, a fontos történelmi pillanatokat ábrázoló bélyegek és egyéb érdekességek kerülnek kiállításra.

A szervezők felhívják az aradiak figyelmét, hogy a tömeg elkerülésének érdekében foglaljanak helyet WhatApp-on, a 0740-946-821-es telefonszámon.

Hozzászólások