Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 08.38

Magazin

Hosszú huzavona után Elon Musk végül megvette az egyik legnépszerűbb közösségi médiumot, a Twittert.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 18.29
A madáretetés során egyszerre gazdagodhatunk a madármegfigyelés örömével, valamint segíthetünk a madaraknak, hogy könnyedén átvészeljék a telet. Ahhoz azonban, hogy segítsünk, és ne okozzunk bajt, fontos, hogy néhány egyszerű szabályt – írja a thinker.hu.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 18.29
Horvát régészek egy több mint 2000 éves római hajóra bukkantak a tengerben az észak-dalmáciai Sukosánnál, mindössze kétméteres mélységben – közölte Mladen Pesic, a zárai (Zadar) Vízalatti Régészeti Központ igazgatója, egyben a kutatás vezetője.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 18.28
Targoncával emelte magasba tolvajostul az autóját egy ausztrál férfi, hogy megakadályozza a lopást – írta a BBC hírportálja csütörtökön.  
Bővebben Csütörtök, 2022. június 16., 17.12
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központja két korszerű háromdimenziós nyomtatóval lett gazdagabb.
Bővebben Kedd, 2022. április 26., 16.09
A mélykúti júdásfa
Az eddig leadott voksok alapján egy csaknem ezeréves olasz platánfa vezeti az idei Európai év fája versenyt, csaknem 10 ezer szavazattal.
Bővebben Hétfõ, 2021. február 08., 08.09
Vizeink drasztikus átalakulására utaló bizonyítékokat találtak ökológusok
Egyre több a bizonyíték arra, hogy az emberi tevékenység igen távoli élőhelyeken is kifejti hatását. Az Ökológiai Kutatóközpont (ÖK) munkatársai egy nemzetközi projekt keretében az Ighiel-tavat vizsgálták. A kutatók megállapították, hogy Románia legnagyobb karszttavában drasztikus átalakulás zajlott le az elmúlt évtizedekben, amelyben olyan távoli tényezők is szerepet játszottak, mint a légköri szennyezés, a közlekedés és a műtrágyahasználat.
Bővebben Péntek, 2020. december 04., 16.47
Olvasd, és add tovább!* – avagy Marx Károly, a szeszkazán
Marx Károly szupersztár idén lett (volna) kétszáz éves! Ezt a nevet viselte átmenetileg több sugárút, egyetem, gőzhajó és egy nagyfejű, iszákos fiatalember.  Emlékezzünk rá! Ő mesélte el alábbi élményeit naplójában, amelyet egyetemista korában vezetett. Megtekinthető a szülőházában berendezett kiállításon, mint relikvia.  Trierben, Németország legrégibb városában.  Ahol nem tudtam elolvasni a randa kézírását, ott szabadon, de stílushűen, a saját fantáziám szerint egészítem ki. Íme, egy-két kevésbé ismert adalék a naplóból, ehhez a huncut karakterhez, amely a világot tótágast állította. Fogd fel mint a hegeli filozófia kritikáját! 
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.57
Magyarországra érkezett Gábor Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg. Az RTL Híradó szerint azért jött Budapestre, hogy előkészítse felesége, az egykori hollywoodi szupersztár temetését.
Bővebben Csütörtök, 2020. július 23., 18.18
Az internetezők fele már lényegében egyáltalán nem a tévéből, a rádióból vagy a nyomtatott sajtóból tájékozódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019 novembere és decembere között készült piackutatása szerint, amelynek eredményét csütörtökön ismertették az MTI-vel.  
Bővebben Csütörtök, 2020. július 23., 16.29
Júda királyság uralkodói adóhivatalának és raktárának maradványait találhatták meg a régészek Jeruzsálemben – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli honlap.  
Bővebben Csütörtök, 2020. július 23., 16.24
Ma, hétfőn nyit újra a párizsi Louvre, amely március közepén zárt be a koronavírus-járvány miatt.
Bővebben Hétfõ, 2020. július 06., 16.41
Chris Cassidy éppen űrsétát hajtott végre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) külső akkumulátorait javítandó, amikor kiesett a kezéből egy kis tükör.
Bővebben Hétfõ, 2020. június 29., 17.26
Fotó: MTI/Komka Péter
Minden évben, ha a megfelelő hőmérsékleti viszonyok elérik a szükséges értéket, a kérészek megkezdik rajzásukat, ami általában június közepétől a hónap végéig tart.
Bővebben Hétfõ, 2020. június 29., 17.25
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu