Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. november 28., 06.44
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Kiválasztották az Ariane-6 hordozórakéta alapkonfigurációját

2013. július 09., 22.10 Kedd

Az Európai Űrügynökség miniszterei jóváhagyták Európa új generációs rakétája, az Ariane-6 alapvető konfigurációját.

A rakétát két szilárd hajtóanyagú alsóbb fokozat és az a folyékony hajtóanyagú felső fokozat hajtja majd, amelyet jelenleg a létező Ariane-5-höz fejlesztenek frissítésként.

A koncepciót hat hónapos kompromisszum-elemzés után választották ki. Az Európai Űrügynökség (ESA) tagállamai tavaly novemberben, a miniszteri tanács találkozóján hagyták jóvá az Ariane-6 kifejlesztését. A kormányok számításai szerint az új hordozórakéta a következő évtized kezdetén állhat szolgálatba.

Az Ariane-6 kisebb hordozókapacitással rendelkezik majd, mint elődje: mintegy 3-6,5 tonnát szállíthat fel a telekommunikációs szatellitek által használt magasabb pályákra, míg az 5-ös rakéta 11,5 tonnát tud majd felvinni a frissítés után. A 6-os azonban egyszerre csak egy készüléket visz magával, nem kettőt, ahogy azt az Ariane-5 jelenleg teszi. Ezenkívül az új konfiguráció elsődleges mozgatórugója, hogy a gyártási és működtetési költségeket csökkentsék.

Az Ariane-5 bár rendkívül megbízható és sikeres hordozórakéta, jóval drágább versenytársainál. A miniszterek attól tartanak, hogy jelenlegi dominanciáját elveszítheti, amennyiben nem fejlesztenek ki olcsóbb technológiát. A cél éppen ezért megpróbálni kifejleszteni és felbocsátani egy olyan rakétát, mely nem kerül többe 70 millió eurónál.

Az alapvető konfiguráció a PPH, ahol a P (por) a szilárd hajtóanyagra, míg a H (hidrogén) a szuperhideg folyékony üzemanyagra utal. A 6-os rakétánál az első fokozat három, sorba rendezett hajtóművet ölel fel – ezek mindegyike 135 tonna szilárd hajtóanyaggal működik –, ezek emelik fel a rakétát a kilövőállásból. A hajtóműtrió néhány percig működik, majd a fokozat leválik. Ekkor a második szilárd hajtóanyagú fokozat áll szolgálatba, és a rakétát az űrbe emeli. Kimerülésekor szintén leválik, és utat enged a Vinci felső fokozatnak, mely a végső pályára emeli a szatellitet.

Az Ariane-5-nél jelenleg alkalmazott felső fokozattal ellentétben, a Vinci letér a Föld körüli pályáról, így nem növeli az űrszemét mennyiségét. A műholdat az emelkedés kezdeti fázisaiban védő burkolat átmérője az elődhöz hasonlóan 5,4 méteres lesz.

Az Ariane-5 1996-ban debütált. Néhány korai kudarc ellenére a kereskedelmi telekommunikációs szatellitek fő hordozórakétája lett. A francia guyanai Kourou-bázisról induló rakéta szállítja fel az ATV teherszállítókat is, melyek jelenleg a Nemzetközi Űrállomást ellátó legnagyobb kapacitású űrhajók. A tervek szerint 2018-ban szintén az Ariane-5 viszi fel a James Webb Űrteleszkópot, a Hubble 10 milliárd dolláros utódját.

Kourou-ban már kijelölték az Ariane-6 új kilövőállásának megfelelő helyet is.

(hirado.hu/BBC/ESA)
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu