Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2022. május 17., 07.11

Az Aradi Magyar Napok programjából (2.)

2021. szeptember 16., 18.29 Csütörtök / Arad

Az alábbiakban az RMDSZ Arad Megyei Szervezete leküldte programot közöljük, javításokkal ugyan, de érdemben nem változtatva rajta. – Szerk. megj.

Szeptember 25., szombat

 

Arcfestés gyerekeknek Czank Aminával. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 16.00–19.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Nagy öröm számunkra mosolygós gyermekarcokat látni, amikor belenéznek a tükörbe és meglátják, mit varázsoltunk belőlük néhány perc alatt. Nagy izgalommal vetik alá magukat az arcfestésnek még a legkisebbek is. Czank Amina a gyerekek nagy örömére arcfestéssel vár mindenkit az Aradi Magyar Napokon.

Klings Wine Selection – magyar borok kóstolója. – Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 16.00 óra. Szervező: A13.

Klings Wine Selection by Schmack András – ismerje meg Magyarország borvidékeit, hat kiváló boron keresztül. A résztvevők száma korlátozott.

 

Csendüljön a magyar nóta szegedi muzsikusokkal. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 17.00 óra. Szervező: A13.

Autentikus, ízes magyar nótákkal melegítünk az esti koncertre.

 

Hajdú Balázs önálló humorestje. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 18.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Orgazmus, foci, tőzsde, buddhizmus, sakk, állásinterjú, MLSZ, részvényindex, póker, tégla, önismeret, pornófilmforgatás. Ki az, akinek ez mind előfordul az életében? Nyilván sokan vannak. Ki az, aki erről szívesen mesél is? Néhányan. Ki az, aki erről színpadon, tévében, nagy nyilvánosság előtt beszél? Csak ő. A srác, aki lehetett volna rockzenész, profi focista, sakkvilágbajnok, de sorsa mégis a stand-up comedy felé terelte. Az élő példa arra, mi az eredménye, ha az ember nyugtatóra iszik töményet. Humor-maffiózó, a Dumaszínház szentesi munkacsoportjának legfiatalabb tagja.

 

Magna Cum Laude-koncert. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 20.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

A Magna Cum Laude zenekar 1999 nyarán alakult gyulai zeneszerető barátokból. Egy hónapon át tartó huzamosabb próbaidőszakot követően a zenekar egy országos tehetségkutatón, a mezőtúri Wanteden mérette meg magát, amit meg is nyert. Ezt követően három nap alatt elkészült az első négy számot (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú) tartalmazó demó felvétel, melyet fél év alatt juttattak el a nagyobb kiadókhoz. Akkori menedzserük a funkys beütésű, táncolható popzene irányba terelte őket, megcélozva a tizenéves korosztályt. TAGOK: Mező Mihály – ének, gitár; Szabó Tibor – gitár, zeneszerző; Kara Mihály – basszusgitár, szövegek; Lesták Marci – billentyű; Török Máté – dobok.

 

Szeptember 26., vasárnap

Makettbörze. Helyszín: Jelen Ház terasza. Időpont: 9.00–16.00 óra. Szervező: Xabi Garage.

Mára már nem kell bemutatnunk, hogy ki is Molnár Csaba (Xabi Garage) makettgyűjtő, és hány sikeres börzét szervezett eddig városunkban. Közel 40 asztal tölti majd meg a Jelen Ház teraszát, nemcsak romániai, de magyarországi kiállítók makettjeivel is – a kiállítás témája a retró kisautók lesznek, ahol békéscsabai, szegedi és budapesti kiállítók makettjeit tekinthetik meg a látogatók.

 

Csiporka – népi játszóház. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–19.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

A Csiporka-játszóház a magyar népi kultúrára épül, ahol a család apraja-nagyja talál kedvére való foglalkozást! Népi kismesterségeink oktatása során a gyerekek kipróbálhatnak különféle kézműves foglalkozásokat, megélhetik az alkotás örömét, amellett pedig megismerkednek hagyományainkkal. A népi ügyességi játékok sokszínűsége teret ad a felhőtlen szórakozáshoz.

 

Phoenix Archery – íjászbemutató. Helyszín: Csiky Gergely Főgimnázium udvara. Időpont: 12.00–19.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

 

Sport-sarok – sport, ami összeköt minket. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 10.00–19.00 óra. Szervező: A13.

Nekünk, embereknek mindig is szükségünk volt hősökre. A mi időnk hősei a sportolók, és a mi aradi hőseink az UTA fociklub játékosai, akik minket, aradiakat képviselnek, értünk harcolnak bárhova is mennek. Gyere ki az eseményre, mérd össze tudásodat TEQBALL-ban és dekaversenyen, lássuk, ki a jobb!

 

Retró videójátékok barlangja – arcade játékgépek minden korosztálynak. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–19.00 óra. Szervező: A13.

Nem jártál még retró játékteremben? Talán még nem is éltél, amikor ezek a termek működtek, és ezek a játékok születtek? Sebaj! Most bepótolhatod az eseményen lévő arcade játékgépeken: ott lesz Super Mario, Street Fighter és sokan mások. Hozd a haverokat is el egy versenyre!

 

Tekerésre fel! – virtuális bicajverseny. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 13.00-17.00 óra / Szervező: A13.

Bicajozhatsz a városban, hegyen-völgyön, sőt még a szobában is, vagy versenyezhetsz online a barátaiddal. Gyere ki, és találkozz profi versenyzőkkel! Gyere a csapatoddal, és tekerjetek el Szegedig vagy Pestig úgy, hogy közben el sem mentek Aradról. Az új technológiák mindezt lehetővé teszik számodra. Jó tekerést!

A magyar halászlé – Misik Endre látványkonyhája. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–20.00 óra. Szervező: A13.

Misik Endre megyénk egyik legügyesebb és legkreatívabb szakácsa, aki elhozza nekünk az igazi magyaros konyha ízeit. Halászlé, bográcsos, zsíros kenyér és sok más ínyencség készül majd a sátrában, jó lesz sietni, nehogy lemaradj róla!

 

Társasjáték-kuckó – közös játék kicsiknek és nagyoknak. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–20.00 óra. Szervező: A13.

Mindannyian szeretünk játszani, ilyenkor előbújik belőlünk a gyerek. Kicsik és nagyok, gyertek társasjátékozni Erdély legnagyobb társasjátékgyűjtőjével, aki kívülről ismeri az összes játék szabályát. Ha van olyan játék, amit még nem játszottál, itt biztosan megtalálod!

 

Kézműves vásár. Helyszín: Megbékélési park.Időpont: 12.00–20.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Fedezd fel a hagyományos kézműves termékek világát, horgolt játékok, hímzett ruhák, mézeskalácsok, ékszerek, és rengeteg más gyönyörű termék révén.

 

Lolita – hagyományos magyar sütemények. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–20.00 óra. Szervező: A13.

Hagyományos, klasszikus és újragondolt magyar süteményekkel kényezteti el az édesszájú látogatókat az aradi Lolita cukrászda. A standjuknál sokféle sütemény ingerli majd az ízlelőbimbókat: krémes, rigójancsi, dobos, suhajda, feketeerdő, somlói stb.

 

Ismerjük meg városunkat – különleges városismereti séta. Helyszín: Megbékélési park. Indulás: 13.00, 15.00, 17.00 órakor./ Szervező: A13, Kölcsey Egyesület, High Tours.

Nap mint nap járjuk a várost, ismerjük Aradot mint a tenyerünket, de kevesen tudjuk, milyen híres emberek fordultak meg és éltek itt, mennyire színes és érdekes városunk, gazdag történelmi helyekben, épületekben, eseményekben. Ismerjük meg együtt ezeket, és legyünk büszkék mindarra, amit őseink ránk hagytak. Gyertek el egy városismereti túrára, és próbáljuk más szemmel látni Aradot!

 

Kettlebell nem csak erős embereknek by Molnár Csaba. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 12.00–19.00 óra. Szervező: A13.

A kettlebell az edzési módszerek svájci bicskája. Egyszerű, bármilyen környezetben alkalmazható, teljes testet átmozgató edzésforma. Molnár Csaba okleveles edző segítségével megismerkedhetünk a sport alapjaival.

 

Arcfestés gyerekeknek – Czank Amina. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 13.00–16.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Nagy öröm számunkra a mosolygós gyermekarcokat látni, amikor belenéznek a tükörbe és meglátják, mit varázsoltunk belőlük néhány perc alatt. Nagy izgalommal vetik alá magukat az arcfestésnek még a legkisebbek is. Czank Amina a gyerekek nagy örömére arcfestéssel vár mindenkit az Aradi Magyar Napok keretén belül.

 

Jóga Molnár Melindával. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 13.00–14.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Molnár Melinda a „Jóga a mindennapi életben”-rendszer okleveles oktatója. A gyerekek verses-mesés jógaórán vehetnek részt, a felnőttek pedig olyan gyakorlatokkal ismerkedhetnek meg, amelyek egyaránt megfelelnek fiataloknak is, nyugdíjasoknak is. Öltözzetek kényelmesen, és hozzatok matracot, amin gyakorolhattok.

 

Gyermekjóga – Molnár Melindával. Helyszín: Megbékélési park. Időpont: 16.00–17.00 óra. Szervező: az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.

Molnár Melinda a „Jóga a mindennapi életben”-rendszer okleveles oktatója verses-mesés jógaórán várja a gyermekeket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu