Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. január 20., 07.33

· Kiss Károly

Kiss Károly - Arad
Rómában járt tegnap-tegnapelőtt az Európai Unió három legfőbb vezetője, Jean-Claude Juncker, a Bizottság, Donald Tusk, a Tanács és Martin Schulz, a Parlament elnöke. Csatlakozott hozzájuk Angela Merkel német kancellár, Európa kétségtelenül legbefolyásosabb politikusa.
A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) A közösen megélt médiamúlt elnevezéssel nyílt pályázatot hirdetett a hazai magyar írott sajtó és elektronikus média legutóbbi 25 évével (1990–2015) kapcsolatos sajtótörténeti tematikájú anyagok készítésére.
Az előadás egyik mozgalmas jelenete
Az Aradi Magyar Színház szervezésében ismét vendégünk lesz a nagyváradi M. M. Pódium Színház társulata, amely ezúttal a magyar költészet napját köszöntő, A puszta csárda, avagy vándorlás Csokonaitól Tamásiig című produkcióját hozza el az aradi közönségnek.
Az előadás egyik mozgalmas jelenete
Az Aradi Magyar Színház szervezésében ismét vendégünk lesz a nagyváradi M. M. Pódium Színház társulata, amely ezúttal a magyar költészet napját köszöntő, A puszta csárda, avagy vándorlás Csokonaitól Tamásiig című produkcióját hozza el az aradi közönségnek.
Hangulatos csoportkép a résztvevőkkel
A Business Professional Women (BPW, Üzletasszonyok) Arad klub – immár hagyományosan – idén is megszervezte a Gyertyafény ünnepét.
A tárlat plakátja
Március 15-én, kedden 18 órakor 50 címmel rendhagyó kiállítás nyílik a megyei múzeum Klió Termében.
Jelenet az előadásból
A népszerű nagyváradi Matyi Műhely Bábszínház március 1–4. között ismét Arad megyébe látogat, ezúttal a Jancsi és Juliska című zenés bábjátékot mutatja be.
Nótáros Lajos, Lizica Mihuţ és Ioan Matiuţ a sajtóértekezleten (Rácz-fotó)
Ma tartotta idei első sajtóértekezletét Lizica Mihuţ, a Román–kínai Ház aradi tagozatának elnöke.
Coralia Cotoraci és Ramona Lile rektor asszonyok bíznak a sikeres együttműködésben
A Vasile Goldiş Nyugati Egyetem – immár hagyományosan – idén is megszervezte az Akadémia Díjak Gáláját.
Kedvcsináló az előadáshoz
Az Aradi Magyar Színház szervezésében ismét vendégünk lesz a Nagyváradi M. M. Pódium Színház társulata, amely ezúttal két előadáson mutatja be a Jaroslav Hasek regényéből készült Svejk, a derék katona című produkciót.
Andó András, Ioan Matiuţ, Lizica Mihuţ és Gheorghe Schwartz bizakodnak a népes érdeklődésben (Rácz-fotó)
Amint azt már korábban jeleztük, a Román–kínai Ház aradi tagozata működésének eddigi talán legmerészebb vállalkozására kerül sor: november 25–27-én Román–kínai interkulturális párbeszédek elnevezéssel háromnapos nemzetközi szimpóziumot szervez, amelynek célja többszörös.
Geanina Ignuţa és Lizica Mihuţ méltán elégedettek
Amint azt már korábban jeleztük, a Román–kínai Ház aradi tagozata változatos programmal készül az érdeklődők igényeinek a kielégítésére.
Jelenet az előadásból
A népszerű nagyváradi Matyi Műhely Bábszínház november 10–13. között ismét Arad megyébe látogat, ezúttal Az igazságos Mátyás című zenés bábjátékot mutatja be.
A békéscsabaiak tárlatának plakátja
Az Aradi Fotóklubnak ezen a hétvégén igencsak össze kell szednie magát, ugyanis két komoly erőpróbának is meg kell felelnie.
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu