Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. december 01., 10.46
https://www.facebook.com/RMDSZ/

Balta János

Balta János
Haász Tibor, Tőzmiske község újraválasztott polgármestere új kultúrotthont tervez a vadászi romáknak, illetve 500 táblagépet adna az iskolásoknak
Haász Tibornál, a Simonyifalvát, Vadászt és Bélzerindet is adminisztráló Tőzmiske község újraválasztott polgármesterénél afelől érdeklődtünk, hogy a közelmúltban lezajlott önkormányzati választások után megtartotta-e alakuló ülését a községi tanács, választottak-e alpolgármestert, illetve a beruházások folytatódnak-e?
Bővebben Szerda, 2020. november 25., 17.14
Nt. Módi József lelkipásztor, esperes a hívek által a tiszteletére hozott sok virág gyűrűjében búcsúzott
Tekintve, hogy nt. Módi Józsefet, az Aradi Református Egyházmegye esperesét, ágyai lelkipásztort a Nagyvárad-újvárosi Református Gyülekezet meghívta és megválasztotta lelkipásztori szolgálatra, október 25-én, a reformáció emlékünnepe alkalmából megtartott úrvacsorás istentiszteleten elbúcsúzott a helybeli hívektől, és november elsejétől elfoglalta új szolgálati helyét.
Bővebben Kedd, 2020. november 24., 17.19
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Bukaresti Központjától kapott tájékoztató értelmében, az APIA folyósította a támogatásokat mindazoknak, akik igényelték az Iskolaprogram támogatást a 2019/2020 év második szemeszterére.
Bővebben Kedd, 2020. november 24., 17.16
Bíró Zoltán alpolgármester építő jellegű tervei
Bíró Zoltánt, az RMDSZ Kisjenő-Erdőhegyi szervezetének az elnökét a lezajlott önkormányzati választások után Kisjenő Város Tanácsa alpolgármesteri tisztséggel ruházta fel.
Bővebben Hétfõ, 2020. november 23., 15.19
A Kistőzikék és Erdős Márta felvezetésével, bevonulnak Ágya központi parkjában épült csinos, szabadtéri színpadhoz
Idén 15. születésnapját ünnepli az ágyai Tőzike néptáncegyüttes, amelynek tagjai több csoportban dolgozva, sok munkával és kitartással, minőségi néptánccal örvendeztették meg nemcsak a falubeli, hanem a rendszeresen megszervezett falunapok programjain Arad megye magyarlakta településeinek a lelkes közönségét is.
Bővebben Szerda, 2020. november 18., 17.19
Újabb megmérettetés előtt áll az erdélyi, a partiumi és a bánsági magyarság, amelynek az eltelt évszázadban számtalanszor kellett bizonyítania a szülőföldjéhez, az anyanyelvű kultúrájához, a keresztény hitéhez való ragaszkodását, a magyarként való itt- és megmaradásának az igényét.
Bővebben Kedd, 2020. november 17., 17.57
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Arad Megyei Igazgatóságától kapott tájékoztató értelmében, november 12-ig, az Igazgatósághoz 20 895 farmer által benyújtott egyszeri kifizetés-támogatási kérvényből 19 274-et, az összesnek a 97,51%-át jóváhagyták.
Bővebben Hétfõ, 2020. november 16., 18.09
Farkas Viktória, az Aradi Máltai Szeretetszolgálat elnöke és idős csapata a vírusveszély közepette is segíteni próbál
Manapság, a koronavírus járvány második hullámában, amikor országszerte naponta emelkedik a fertőzöttek száma, egyre több család vagy személy kerül kiszolgáltatott helyzetbe.
Bővebben Hétfõ, 2020. november 16., 17.38
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti központjától kapott tájékoztató értelmében, folyó év október 16. és november 12. között a 2020-ra szóló előzetes kifizetések kampányában 686 214 farmernek, az érintettek 87%-nak jóváhagyták a támogatások folyósítását, ami 1 214 490 566 euró értékű.
Bővebben Vasárnap, 2020. november 15., 17.53
Pécska Polgármesteri Hivatala idén is segíti azokat a lakosokat, akik megmetszik a fákat, és nem tudnak mit kezdeni az ágakkal.
Bővebben Csütörtök, 2020. november 12., 17.54
A gazdák várják a napos időt, hogy folytathassák a kukorica betakarítását, illetve a mélyszántást és az őszi vetést
Arad megyében, az utóbbi napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék hátráltatja a kukorica betakarítását, illetve az őszi mélyszántást.
Bővebben Szerda, 2020. november 11., 17.22
Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök nem adja fel a szervezet jelöltje részére az egyik aradi alpolgármesteri tisztségnek a megszerzését
Faragó Péterrel, az Arad Megyei RMDSZ elnökével, parlamenti képviselővel az önkormányzati választások után Aradon, illetve a megyében mandátumokat szerzett pártok vezetőivel zajló egyeztető tárgyalásokról beszélgetünk.
Bővebben Kedd, 2020. november 10., 16.51
Sebestyén Csaba RMGE országos elnök beszámolójában fontosnak tartotta az RMDSZ-el való szoros együttműködést
Sebestyén Csabával, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének újraválasztott elnökével, parlamenti képviselővel, miután gratuláltunk az újabb elnöki mandátumhoz, a hazai mezőgazdaság és gazdálkodás időszerű kérdéseit elemeztük.
Bővebben Csütörtök, 2020. október 08., 15.39
Sebestyén Csaba RMGE országos elnök beszámolójában fontosnak tartotta az RMDSZ-el való szoros együttműködést
Amint azt egy rövid hírben jeleztük, szombaton Balla Géza nemzetközi hírű borásznak az ópálosi konferenciatermében tartották meg a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének a tisztújító közgyűlését, ahol az ország minden magyar gazdaköre képviseltette magát.
Bővebben Szerda, 2020. október 07., 17.27
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu