Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. szeptember 21., 19.03

Balta János

Balta János
„Munkában” a kézdivásárhelyi Pittyes 2es és Gyufa csoport
Pénteken az Arad Megyei Kulturális Központ Bariţiu utcai nyári színháza színpadán 18 órakor Szabó Mihály Arad városi tanácsos üdvözlő szavaival indult útjára az Aradi Magyar Napok idei programja.
Bővebben Vasárnap, 2020. szeptember 20., 19.21
Pénteken délután szép, napsütéses időben indultam az Aradi Magyar Napok idei programjának nyitóünnepségére, amit a járvány elleni óvintézkedések okán a Megyei Kulturális Központ Bariţiu utcai szabadtéri színpadán szerveztek.
Bővebben Vasárnap, 2020. szeptember 20., 19.18
Bíró Rozália országos nőszövetségi elnök – középen – azért járt Aradon, hogy a helybeli Nőszervezet vezetőit a választási kampányban segítse
Szerdán délután az RMDSZ Arad Megyei Szervezete tanácskozó termében a járványügyi óvintézkedések messzemenő betartásával találkozott a megyebeli Nőszervezet képviselőivel Bíró Rozália, az érdekvédelmi szövetség országos nőszervezetének az elnöke.
Bővebben Csütörtök, 2020. szeptember 17., 17.41
Kedden Arad Megye prefektusának a 46. számú rendelete értelmében, Nagyiratoson a hagyományos oktatást, online formára változtatta, mert a településen regisztrált 9 vírusfertőzött meghaladja a lakosságnak a 3 ezrelékét.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 16., 17.49
Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök és munkatársai rendhagyó feltételek között is vállalták az Aradi Magyar Napoknak a biztonságos megszervezését
Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének az elnökével, parlamenti képviselővel a hamarosan kezdődő Aradi Magyar Napok idei programját értékeljük.
Bővebben Kedd, 2020. szeptember 15., 18.00
2020. szeptember 22-én, kedden 18 órától a Pro Identitas Egyesület szervezésében, a járványügyi előírások betartásával kerül sor Nagy Gizella Sündörgő című gyermekverskötetének bemutatására a Jelen Ház nagytermében.
Bővebben Hétfõ, 2020. szeptember 14., 16.12
Ft. és ns. Király Árpád főesperes-plébános mélyen szántó gondolatoknak adott hangot mennyei édesanyánk, Mária tiszteletének a fontosságáról
Szombaton 10 órakor kezdődött – a koronavírus-járvány elleni intézkedések betartásával – a Mária szent neve tiszteletére felszentelt szederháti római katolikus templom búcsúünnepsége, amelynek felvezetőjében ft. és ns. Király Árpád főesperes-plébános köszöntötte a helybeli, illetve Aradról érkezett maroknyi hívet.
Bővebben Hétfõ, 2020. szeptember 14., 11.01
Bozóki András egyik unokájával, Blehuiu Tímeával, aki a gazdálkodásban szükséges bármilyen férfimunkát elvégez, de a háztartásban is járatos
Bozóki András tornyai gazdálkodó arról híres, hogy mindig sok sertést nevel a portáján. A Minden, ami szilva címmel, a közelmúltban Tornyán megszervezett hagyományápoló programon beszélgettünk vele.
Bővebben Hétfõ, 2020. szeptember 14., 10.46
Az ünnepélyes templom-megáldó szentmise főcelebránsa, ft. Andó Attila nagyszentmiklósi plébános, a falu szülötte volt
Tegnap a járványügyi előírások messzemenő betartásával, a kisiratosi római katolikus templomban 11 órakor kezdődött az ünnepélyes szentmise.
Bővebben Hétfõ, 2020. szeptember 14., 10.21
Ma délelőtt a földgázszolgáltatónak a szakembere telefonon hívott: jön a lakásomon elvégezni a földgázzal működő berendezések és a vezetékek szokásos, kétéves ellenőrzését.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 09., 18.57
Ma délelőtt Bognár Levente aradi alpolgármester a Csiky Gergely Főgimnáziumban, illetve a bentlakásban a tanévkezdés előtt szükséges felújítások menetét tekintette meg.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 09., 18.55
Füves járda: felvételünk nem valamelyik megyebeli, eldugott faluban, hanem Arad belvárosban, az Erou necunoscut utcában készült
Tagányi Magdolna olvasónk Aradon, az Eroul necunoscut utcában lakik.
Bővebben Szerda, 2020. szeptember 09., 16.09
Nevük elhallgatását kérő kedves olvasóink további 300 lejjel támogatták a 10 gyermeket nevelő – egyetemre, közép- és általános iskolába, óvodába induló – aradi Csermák család tanévkezdési kiadásait.
Bővebben Kedd, 2020. szeptember 08., 16.48
A három nyelven megtartott ünnepélyes búcsúi szentmisét ft. és ns. Andreas Reinholz máriaradnai plébános, temesi főespres celebrálta Bodrogi Andrea fotója
Ma, Kisboldogasszony ünnepén a máriaradnai pápai bazilikában a vírusjárvány elleni óvintézkedések szigorú betartásával, 11 órától három nyelven megtartott búcsúünnepségen ft. és ns. Andreas Reinholz máriaradnai plébános, Temesi főesperes által celebrált szentmisén Szűz Mária, Jézus szülőanyjának a születésnapját méltatta.
Bővebben Kedd, 2020. szeptember 08., 16.12
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu