Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. január 20., 11.17

Balta János

Balta János
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti központjától kapott tájékoztató értelmében, folyó év január 31-ig bezárólag várják a farmerektől a kérvényeket a mezőgazdasági munkálatok során 2019. október 1. és december 31. között elhasznált gázolajár-támogatásra.
Az eloltott lámpa mellett égő gyertyákkal megszólaltatott karácsonyi énekek feledhetetlen hangulatot teremtettek
Tavaly év végén került sor a Pécskai Humanitas Egyesület működtette Hajnalcsillag Hit és Fény Közösség karácsonyi ünnepére. Az egybegyűlt gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket Hajas Erzsébet csoportfelelős köszöntötte, kiemelve Antal Péter pécskai polgármestert és Miodrag Stanoiov alpolgármestert.
Bognár Levente alpolgármester munkáját az aradi magyarság érdekeinek a figyelembe vételével végzi
– Arra kérném, hogy a jelzett hivatal egész évi munkájából inkább azokra összpontosítsunk, amelyek kapcsolatban voltak a mintegy 15 ezer fős aradi magyarsággal! 
Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök, parlamenti képviselő a Szövetség támogatásával biztosítani tudta a forrásokat a településeink fejlődéséhez
Faragó Péter RMDSZ Arad megyei elnökkel, parlamenti képviselővel a 2019-es, nyugodtnak távolról sem nevezhető évet értékeltük.
Ft. és ns. Király Árpád marosi főesperes, a ház- és laptulajdonos, Böszörményi Zoltán jelenlétében szentelte meg a Jelen Házat
Ma délelőtt ft. és ns. Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános, Mestesan Gábor kántor társaságában érkezett a Jelen Házba, ahol az ilyenkor szokásos új esztendőt köszöntő egyházi ének megszólaltatását követően elmondták a fohászt.
A Degré Alajos-emléktáblát megkoszorúzók, balról: Péró Tamás, Lőrincz Matild, Igna Ilona, Czernák Ferenc, valamint Szűcs László és felesége
Ma, vízkereszt ünnepén a lippai római katolikus templomban 10 órakor kezdődött magyar, német és romám nyelvű szentmisén a szentleckéből Czernák Ferenc olvasott fel. Ft. Hiticas Macedon plébános szentbeszédében a teremtés misztériumát járta körbe, kiemelve keresztelő Szent Jánosnak a szerepét.
Czernák Ferenc, a lippai Degré Alajos Olvasókörnek az elnöke a karácsonyi ünnepek alkalmával Temesváron, illetve Lippán és Máriaradnán megtartott szentmisék alkalmával, magyar költőknek a karácsonyhoz fűződő költeményeit szavalta.
A Csiky Gergely Főgimnázium diákjai Rogoz Marianna tanárnő vezetésével idén is ajándékdobozokat gyűjtöttek a szegény gyermekeknek
Karácsony táján a Katalin Egyesület munkatársai jószívű adakozóknak köszönhetően, ezúttal is felkerestek Arad megyében 19 olyan, többségükben hátrányos helyzetű nagycsaládot, akik összesen 96 gyermeket nevelnek.
Minden csapat a saját hagyományai szerint pörkölte meg, dolgozta fel a sertését
Vasárnap 10. alkalommal szervezték meg a Pécskai disznótort, aminek a programja ezúttal is reggel 8 órakor a sertéseknek EU-szabvány szerinti leölésével kezdődött, majd a hagyományos megperzselésével, illetve feldolgozásával folytatódott.
Haász Tibor polgármester átadja a Simonyifalva Díszpolgára oklevelet és a vele járó plakettet
December 22-én, vasárnap 15 órától nem mindennapi eseményre került sor a simonyifalvi kultúrotthonban, ahol a nagy számú közönséget, illetve a vendégeket és a hozzátartozókat Szabó Mihály aradi tanácsos Tőzmiske Község Tanácsa nevében két nyelven köszöntötte.
Ft. Sándor Tivadar arad-gáji plébános nt. Czégé Imre református lelkipásztortól átveszi a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetésről szóló értesítést
Karácsony másodnapján a Boldog Gizella tiszteletére felszentelt arad-gáji római katolikus templomban 10 órakor kezdődött szentmisén nt. Czégé Imre arad-gáji református lelkipásztor köszöntötte a híveket, valamint ft. Sándor Tivadar plébánost, minden jelenlévőnek áldott karácsonyt kívánt.
A száznál több résztvevő együtt imádkozott, énekelt és étkezett, lélekben felkészült a nagy ünnepre
Tegnap az Aradi Polgármesteri Hivatal szociális étkezdéjében 13 órakor Szabó Mihály városi tanácsos az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének a nevében köszöntötte a száznál több egybegyűltet.
Decembert 29-én, vasárnap X. alkalommal szervezik meg a Pécskai disznótort, amelynek a programja 8 órakor a piaccsarnok mögött, a megszokott helyen kezdődik, ahol 5 csapat méri majd össze böllértudását.
Pécska Város Polgármesteri Hivatala és Tanácsa, Mórahalom Város Önkormányzatával közösen, Európai Uniós támogatással lebonyolított, Határon átnyúló hagyományok az idő folyamán, elnevezésű pályázat keretében Pécskán idén is megszervezik az Élő betlehemet.
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu