Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. szeptember 18., 01.54
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Balta János

Balta János
Czernák Ferenc másfél órás előadást tartott, A világ, ahogyan látom versben és prózában címmel Woonerth Loránd fotója
Ma a lippai Hildegardis Ház tárgyalótermébe tervezett RMDSZ tisztújító közgyűlés elmaradt, de kísérleti jelleggel megtartották a Degré Alajos Olvasókörnek – a koronavírus-járvány miatt megszakadt – az első ülését.
Bővebben Csütörtök, 2021. szeptember 16., 17.31
A Szűz Mária szent nevére, 1938-ban felszentelt szederháti római katolikus templom búcsúünnepén, csupán a képen látható maroknyi hívő vett részt
Vasárnap a Szűz Mária szent neve tiszteletére felszentelt szederháti római katolikus templomban 15 órakor kezdődött búcsúi szentmisén Király Árpád főesperes-plébános szentbeszédében visszatekintett 1683. szeptember 12-éig, amikor is a Szűz Máriához fohászkodó keresztény seregek vezérei győzelmet arattak a túlerőben volt pogányok fölött.
Bővebben Kedd, 2021. szeptember 14., 17.33
A Partium együttes elő zenével táncoltatta meg az embereket
Amint arról tegnapi lapszámunkban röviden beszámoltunk, szeptember 12-én, vasárnap 11 órától tartották a 140 évvel ezelőtt, a Szent kereszt felmagasztalása jegyében felszentelt kisiratosi római katolikus templom búcsúünnepségét.
Bővebben Kedd, 2021. szeptember 14., 17.25
A körmenttel egybekötött búcsúi szentmisén ünnepi szentbeszédet mondott György Zoltán nagyiratosi plébános
A Szent Kereszt felmagasztalása jegyében felszentelt kisiratosi római katolikus templom búcsúünnepségét vasárnap 11 órától tartották Zilahi András plébános vezetésével.
Bővebben Hétfõ, 2021. szeptember 13., 17.57
Faragó Péter, az Arad megyei RMDSZ elnöke, parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón jelentette be: megpályáz egy újabb elnöki mandátumot
Ma az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének a székházban sajtóértekezletet tartott Faragó Péter megyei elnök, parlamenti képviselő.
Bővebben Hétfõ, 2021. szeptember 13., 17.52
Az óvodások az óvónők közreműködésével táncoltak
A VIII. Pécskai Magyar Napok pénteki programjában, a Hazahívó, illetve a pécskai magyar képzőművészek kiállításának a római katolikus plébánia klubhelyiségében történt megnyitója után 19 órától a budapesti Chalga, majd 22 órától az ugyancsak budapesti Cimbaliband zenekar koncertjén lehetett mulatni a I. Mihály király téren.
Bővebben Hétfõ, 2021. szeptember 13., 16.53
Túri Katalin – előtérben – festett selyemtextíliái különleges művészi alkotások
Szeptember 9–12. között, péntektől vasárnapig szervezték meg a VIII. Pécskai Magyar Napokat, amelyeknek a keretében Hazahívó címmel találkozót szerveztek a pécskai kötődésű, kiemelkedő eredményeket elért értelmiségiekkel.
Bővebben Hétfõ, 2021. szeptember 13., 16.50
A gyoroki Berta Katalin az épülő új háza előtt nem győzött hálálkodni a segítőknek
Szeptember 8-án, szerdán kihasználva a máriaradnai Kisboldogasszony-napi templombúcsún való részvételt, hazafelé jövet felkerestük a gyoroki Berta Katalint, akinek a tavasszal elektromos rövidzárlat miatt leégett a háza, illetve minden, ami benne volt.
Bővebben Csütörtök, 2021. szeptember 09., 18.03
Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök, parlamenti képviselő
Faragó Péterrel, az RMDSZ Arad megyei elnökével, parlamenti képviselővel a kormányválság legújabb fejleményeit elemeztük.
Bővebben Csütörtök, 2021. szeptember 09., 17.18
Az ünnepélyes szertartás oltáránál a főpásztorok segédkeztek a főcelebránsnak
Ma, Kisboldogasszony, Szűz Mária születésnapjának az ünnepén a máriaradnai pápai bazilikában 11 órakor kezdődött háromnyelvű szentmisére a feszület nyomában három püspök, egy érsek vonult be 16 paptestvér társaságában.
Bővebben Szerda, 2021. szeptember 08., 17.59
Dr. Túsz Ferenc egyetemi tanár a megyebeli anyanyelvű oktatásunk hatékonyságának a fejlesztésén dolgozik
Dr. Túsz Ferenccel – miután gratuláltunk az elmúlt hétvégén átvett Ezüstfenyő-díjhoz, amit személyesen Kelemen Hunortól vett át – nem a tudományos munkáiról, hanem a közösségi tevékenységéről beszélgettünk.
Bővebben Kedd, 2021. szeptember 07., 18.29
Szeptember 12-én, vasárnap 11 órától tartják a Szent kereszt felmagasztalása jegyében 140 évvel ezelőtt felszentelt kisiratosi római katolikus templom búcsúünnepségét.
Bővebben Kedd, 2021. szeptember 07., 17.30
Faragó Péter megyei elnök társaságában, balról Czernák Endre, akit megválasztották a helybeli RMDSZ-szervezet elnökévé
Vasárnap 18 órától a zimándújfalui kultúrotthonban szervezték meg az RMDSZ helybeli szervezetének a megismételt tisztújító közgyűlését, amelyen ezúttal mintegy 30-an vettek részt.
Bővebben Hétfõ, 2021. szeptember 06., 17.01
A szakmai fórum szervezői, if. Zágoni Szabó András, Sebestyén Csaba RMGE elnök, Kranowszky Nagy Andrea irodavezető és Sándor Tibor attasé
Az idei programban is volt kimondottan magyar rendezvény az aradi mezőgazdasági vásáron: az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, valamint a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit KFT Aradi Regionális Irodája Digitalizáció az agráriumban címmel szakmai fórumot szervezett.
Bővebben Vasárnap, 2021. szeptember 05., 17.58
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu