Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. március 05., 18.36

Balta János

Balta János
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti igazgatóságától kapott tájékoztató értelmében, folyó év március 1-jétől láttamozzák a 2020-ra érvényes mezőgazdasági életjáradék könyvecskéket.
Bővebben Csütörtök, 2021. március 04., 17.58
Mint minden tavasszal, Pécska Polgármesteri Hivatala összegyűjti a lakosoktól a bokrok, fák nyírásából származó hulladékot.
Bővebben Csütörtök, 2021. március 04., 17.49
Kisjenő-Erdőhegyen megtanultak együtt élni a vírussal
Bíró Zoltánnal, Kisjenő város alpolgármesterével a vírusjárvány miatt náluk létrehozott oltási központ működéséről, illetve a tavalyi önkormányzati választások után elkezdett átszervezések jelenlegi állapotáról beszélgetünk.
Bővebben Kedd, 2021. március 02., 16.26
Hiánypótló elemmel bővült a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. szolgáltatási portfoliója: a CEDukáció online oktatási platformon neves előadók, szakértők segítségével kaphatnak választ a vállalkozói lét szinte összes kérdésére a regisztrált látogatók.
Bővebben Hétfõ, 2021. március 01., 17.30
Az őszi vetésekben keletkezett fagykárok miatt fejtrágyázás
Nagy Zsolt falugazdával az Arad megyei őszi vetéseknek a februári állapotát, az estleges fagykárokat, illetve a rágcsálók által okozott károkat vesszük számba.
Bővebben Vasárnap, 2021. február 28., 17.30
Szabó Zoltán agronómus-elnök a mezőgazdasági támogatások késését, a tej felvásárlási árának a csökkentését sérelmezi
Szabó Zoltán agronómussal, az Erdőhegyi Mezőgazdasági Társulás elnökével a koronavírus járvány közepette történő gazdálkodás feltételeiről beszélgetünk.
Bővebben Szerda, 2021. február 24., 17.43
Igazságot a kényszermunkára hurcolt magyaroknak!
Szellelki Erzsébet nyugalmazott óvónő a szerkesztőségben keresett meg, hogy az újság segítsen kijárni az édesanyja igazát, akit 1944. június 5-én több Arad megyei magyarral együtt elhurcolták Besszarábiába, ahol 1945. március 6-ig egy Moscovei nevű helyiségben dolgoztak.
Bővebben Hétfõ, 2021. február 22., 16.47
Amint tegnapi lapszámunkban röviden beszámoltunk róla, szerdára a kisiratosi kultúrotthonban szervezendő nyilvános vitafórumra hívták a helybeli polgárokat.
Bővebben Csütörtök, 2021. február 18., 17.59
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Bukaresti Központjától kapott átirat értelmében, Az APIA a farmerek támogatásában címmel beindították az Egyszeri kifizetések pályázatainak a benyújtásával kapcsolatos tájékoztatót.
Bővebben Szerda, 2021. február 17., 18.17
A járványügyi előírások miatt az udvaron megtartott vitafórum résztvevői a hidegben is alaposan belemelegedtek a környezetvédelmi vitába
Amint azt a Nyugati Jelenben is közzétettük, tegnap 13 órától a kisiratosi kultúrotthonba nyilvános vitafórumra hívták a lakosságot a Panfora Oil&Gas cég kezdeményezte mélyfúráshoz szükséges környezetvédelmi hatástanulmány jóváhagyása érdekében az „E1 Dorobanţi feltáró szondával” kapcsolatban.
Bővebben Szerda, 2021. február 17., 17.30
Valentin-nap után
Manapság, amikor a világhálón számlálatlanul terjednek a nyugati jóléti társadalom hírei és szokásai, azok között a Valentin-nap, magyarul a Bálint-nap sem számít újdonságnak.
Bővebben Hétfõ, 2021. február 15., 07.00
Antal Péter, Pécska város polgármestere és csapata, a tavalyi, igen komoly fejlesztéseket idén túl akarják szárnyalni
Antal Péterrel, a Tornyát, Szederhátot és Óbodrogot is adminisztráló Pécska város polgármesterével az elmúlt év fejlesztéseit értékeljük, illetve az idei terveket vesszük számba.
Bővebben Vasárnap, 2021. február 14., 17.48
A Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) bukaresti igazgatóságától kapott tájékoztató értelmében, felhívják az állattartók figyelmét, miszerint folyó év február 21-ig lehet benyújtani a pályázatokat az Országos Vidékfejlesztési Terv (PNDR) 2014–2020. időszakára kiírt állatjóléti támogatásoknak az igénylésére.
Bővebben Kedd, 2021. február 09., 17.45
Terítéken az aradi Alma Mater Alapítvány munkája
Kranowszky-Nagy Andreával, az aradi Alma Mater Alapítvány elnökével arról beszélgetünk, a koronavírus járvány közepette, hogyan próbáltak javítani a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának a lakhatási feltételein, illetve a hátrányos helyzetű tanulók anyagi megsegítésén.
Bővebben Hétfõ, 2021. február 08., 16.53
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu