Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 08.44
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Sipos Erzsébet

Sipos Erzsébet
Sokak által ismert és a számunkra nagyon kedves kollégától búcsúztunk március 8-án. Joó Imre, a magyar pedagógus társadalom köztiszteletnek örvendő tagja és évtizedekig jó tollú újságíróként is tevékenykedő barát távozott közülünk.
Bővebben Csütörtök, 2018. március 08., 19.21
Az alábbi üzenet a hűségről szól. Nem magánjellegűek ezek a sorok, sokaknak üzennek sokfelé, és remélhetőleg e lap hasábjain el is jut oda, ahova szánom. Resicabánya nevének hallatán, olvastán sokan érezhetik úgy, hogy érintettek: Krassó-Szörény vidéke, Temesvár, Lugos, Nagyszentmiklós, Detta, Gátalja, Szeged... közel és távol élők, mindazok, akik még nem szakadtak el az otthontól.
Bővebben Kedd, 2017. július 11., 06.00
Nehéz beismerni, de attól még igaz: egy bizonyos kor után gyengül a szem és a hallás sem a régi.
Bővebben Péntek, 2017. május 19., 17.32
Gondoltam rád, kedves rokon, régi jó barát és idejében megvásároltam a húsvéti üdvözlőlapokat, hogy vigye a posta.
Bővebben Szerda, 2017. április 05., 17.24
Nyugdíjas farsangolók
Lakodalom volt a mi utcánkban, és soha jobbkor! A farsang a mulatságok, lakodalmak szezonja, és erre minden esztendőben sokan készülnek.
Bővebben Kedd, 2017. február 21., 17.25
Galambdúcos székelykapu
Hol járt a nyáron? Mit látott, mit hallott, milyen élményekben volt része, mit hozott emlékként magával, amit szívesen megosztana velünk? Kinek ami a szívén, az a száján.
Bővebben Péntek, 2016. szeptember 23., 10.00
Galambdúcos székelykapu (székelykapu)
Hol járt a nyáron? Mit látott, mit hallott, milyen élményekben volt része, mit hozott emlékként magával, amit szívesen megosztana velünk? Kinek ami a szívén, az a száján.
Bővebben Csütörtök, 2016. szeptember 22., 10.00
Érdemrend dr. Bárányi Ferencnek
A karitatív szellemiség, a zene szeretete és a tisztelet érzése hatotta át azt a több száz embert, aki részt vett a Millenniumi templomban szervezett koncerten az elmúlt vasárnap délután.
Bővebben Kedd, 2016. május 10., 18.24
Magyar nyugdíjasok a győrödi honvéd emlékműnél
A Temesvári Magyar Nyugdíjas Klub évfordulóhoz érkezett, a 17. születésnapjához, és Béres Margit, aki annak idején életre hívta, odaadóan bábáskodott mellette, és azóta is gondoskodik róla, így nyilatkozik.
Bővebben Péntek, 2016. április 08., 15.48
Itt sertepertél, itt illegeti-billegeti magát az erkélyen a kis, formás, ezüstfehér tojó, akárcsak tavaly ilyenkor. Könnyű ráismerni, mert a feje búbján néhány tollpihe ágaskodik legyezőszerűen, és ez megkülönbözteti társaitól.
Bővebben Péntek, 2016. február 26., 17.05
Láthatatlan ellenség fenyeget mostanában mindannyiunkat. Követ az utcán, közjárműveken, bevásárlóhelyeken, iskolákban, moziteremben, sőt, a kórteremben is.
Bővebben Szerda, 2016. február 10., 18.03
A várakozások idejét éljük. Az advent heteiben a Jézuska-várásra összpontosult a figyelem, a karácsony a Megváltó születésének méltó megünneplésére, az esztendőváltás pedig az új köszöntésére, és ez az örök várakozás maga a remény.
Bővebben Vasárnap, 2015. december 27., 17.12
Excellenciás Roos Márton megyés püspök megáldja a temesvár-józsefvárosi új plébániaépület szegletkövét
A temesvár-józsefvárosi római katolikus közösség életében az egyházi év utolsó vasárnapja idén különösen is kiemelkedő ünnepnek tekinthető: a plébániatemplomban a délelőtti szentmise keretében Excellenciás Roos Márton megyés püspök megáldotta az épülő új plébánia szegletkövét.
Bővebben Kedd, 2015. november 24., 18.14
Fülöp Lídia 90. születésnapjára
Életútjának 90. határkövéhez érkezett Fülöp Lídia, a Temes-parti város, Lugos köztiszteletben álló lakosa, számos próza- és verseskötet szerzője, a helyi irodalmi kör alapítója, majd elnöke, a Romániai Írószövetség tagja.
Bővebben Csütörtök, 2015. május 21., 16.29
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu