Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2022. január 23., 11.01

Megyasszai Bíró Júlia

Megyasszai Bíró Júlia
Fotó: Kún László
Először énekelt Resicabányán Tamás Gábor, a népszerű énekes március 28-án a néhány éve felújított Kultúrpalota színpadán. A helyiek nagy érdeklődéssel várták, és nagy szeretettel fogadták az énekest, aki elmondta, hogy minden olyan vidék fontos számára, ahol magyarok élnek.
Bővebben Péntek, 2014. április 04., 15.33
A boksánbányai megemlékezés (Fotók: Tóth János)
Több helyszínen ünnepelt a megye magyarsága március 15-e alkalmával. Küldöttség vett részt Ruszkabányán a Maderspach család szülőházánál elhelyezett emléktábla koszorúzásánál, ahol Vígh Irén nándorhegyi tanárnő koszorúzott a közösség nevében.
Bővebben Kedd, 2014. március 18., 19.09
Fotó: Hortolányi Gizella
A szerbiai Versecen lépett fel a Hóvirág Daloskör az ottani Petőfi Kulturális Egyesület meghívására az előrehozott március 15-i ünnepségen.
Bővebben Kedd, 2014. március 18., 19.07
Fotók: Bajkó Károly
Az első félévet lezáró iskolai vakációban, február elején vettek részt resicabányai magyar gyerekek és a temesvári Bartók Béla Líceum diákjai abban a Magyar táborban, melyet a magyarországi Erdélyi Hagyományokért Egyesület és a resicabányai Templom és Iskola Szórványegyesület szervezett.
Bővebben Hétfõ, 2014. február 17., 17.21
Bokrétás megnyitó
Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Resicabányai Magyar Napok. A nyitó alkalomra október 15-én a Kultúrpalotában került sor. Kovács Péter főtitkár és Bitay Levente, a Kolozsvári Magyar Főkonzulátus vezető konzuljának köszöntő szavai után a Temesvárról érkezett Bokréta tánccsoport töltötte be a színpadot és a közönség szívét előadásával.
Bővebben Szerda, 2013. október 16., 21.42
Francia úszók Resicabányán
Két hétig edzettek a resicabányai olimpiai úszómedencében a Caenből, Franciaországból érkezett sportolók, akik a francia nemzeti bajnokságra készültek fel.
Bővebben Vasárnap, 2013. március 10., 21.08
Utcai meglepetés
Több tucat hölgy számára szereztek meglepetést az Önkéntesek Központjának fiataljai Resicabányán március 8-án. Déltől délutánig voltak jelen a fiatalok az egyetem környékén és a központban, valamint a Govondár negyedben az Intim és a Victoria környékén, az arra járó hölgyeket körbevették és boldog nőnapot kívántak nekik.
Bővebben Vasárnap, 2013. március 10., 21.08
Megszeppent Mikulás-várás
Izgalmas pillanatokat szerzett a betoppanó Mikulás a resicabányai hosszú programú magyar óvodások számára. Napokkal előbb készültek, énekeket tanultak Miklovics Anita és Czeiszperger Izabell óvónők vezetésével.
Bővebben Csütörtök, 2012. december 06., 20.53
Alma, alma... édességek almából
Rendhagyó alma esten vehettünk részt a Resicabányai Magyar Napok újabb rendezvényeként. Tucatnál többen neveztek be különböző almás süteményekkel, illetve almás készítményekkel.
Bővebben Szerda, 2012. október 17., 16.12
Farkas Ibolya kiállítása
Matematikatanárból lett festő Farkas Ibolya, aki szülővárosában, Resicabányán tanárkodott és nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal kapcsolódott be a Gustav Hlinka festő által vezetett műhelybe.
Bővebben Vasárnap, 2012. október 14., 20.18
Ünnepélyes kezdet
Idén hatodik alkalommal került sor a Magyar Napok megszervezésére Resicabányán. Az ünnepélyes megnyitón a Magyar Házban több díszvendég is jelen volt, ám annál szerényebb számban vett részt a helyi magyar közösség.
Bővebben Vasárnap, 2012. október 14., 20.15
A fényképen a Daloskör tagjai
2007. október 6-án lépett fel először a Hóvirág Daloskör Nándorhegyen, az október 6-i megemlékezésen. Talán még Székely Zsolt, a daloskör vezetője sem gondolta akkor, hogy milyen utat fognak bejárni.
Bővebben Kedd, 2012. október 09., 19.55
Idősek napja
Első alkalommal tartottuk meg Resicabányán az idősek napját. Szeptember 30-án délután 16 órai kezdettel gyülekeztek a meghívottak a református templomban.
Bővebben Szerda, 2012. október 03., 17.38
A kórus
Június a kiállítások hónapja elnevezésű ötéves ciklus zárókiállítására került sor június 26-án Resicabányán, a Frederic Ozanam szociális központban, a Német Demokrata Fórum szervezésében.
Bővebben Csütörtök, 2012. június 28., 20.24
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu