Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szerda, 2021. december 01., 08.22
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

· Bodor Pál

Bodor Pál
Megilletődötten olvastam az (e pillanatig harminckilenc), zömében engem szidalmazó „hozzám szólást”. Tudom, hogy semmi értelme, mégis megkísérelek egyet s mást tisztázni.
Bővebben Péntek, 2009. november 06., 14.41
Valami zörög valahol, s idehallik. Képtelen vagyok rájönni, mi az. Habverő a pléhvödörben? Ócska lavór tánca téglapadlaton? Zöld dinnye dühe a láncos kutyára? Leginkább lyukas lábos gurigázására emlékeztet. Erősen figyelek, tenyeremből tölcsért kerekítek félsiket fülemhez, hadd fogjak be finom árnyalatokat is a zajból, egyénieket, hangilag nyomravezetőket.
Bővebben Kedd, 2009. november 03., 21.57
Azt kérdezte a kis Bence, hogy van-e olyan orvosság, amitől valaki jókedvű lesz? Hát olyan, amitől sír? Megdöbbentem. És megjátszottam, hogy ez vicces kérdés, persze, hogy van, kicsit megcsiklandoztam, kuncogott és vihogott.
Bővebben Hétfõ, 2009. november 02., 22.00
Napi rovatban nem mindig arról kell írni, ami időszerű, ami mindenkinek megjárja az eszét, mert az ázsiai nagy merényletek, a német koalíció esélyei vagy más, mai fejlemény révén „aktuális”. Ilyen alapon Mozart sosem időszerű. Vagy mindig?
Bővebben Vasárnap, 2009. november 01., 21.00
Azt már rég látják kedves olvasóim, hogy ez nem napló – a szó internetes értelmében. (Abban – legalábbis az általam olvasottak közül – valóban Andrassewé a számomra legrokonszenvesebb, -személyesebb és -íróibb.) Én megmaradtam öreg publicistának.
Bővebben Csütörtök, 2009. október 29., 20.12
Olvasom, hogy még néhány évtized, és négyszer annyi eltartott lesz, mint termelő (dolgozó). Valahol azonban azt olvastam Ferge Zsuzsától, akit nagyon tisztelek, hogy ha a gyerekeket is az „eltartottakhoz” számítjuk, akkor régebb sokkal rosszabb volt ez az arány, miközben a termelékenység jóval alacsonyabb volt.
Bővebben Szerda, 2009. október 28., 21.00
Egy őrült nagyáruház-lánc tulajdonosa parancsba adta, hogy hétfőn az eladóknak kötelező mosolyogni – vasárnap viszont komoly és tisztelettudó legyen az egész társaság – írta egy médiaszakos diákom.
Bővebben Kedd, 2009. október 27., 22.00
Már mindent kipróbáltunk. Az elmúlt ezer években volt kísérlet új vallás, új haza, új törvény, új államforma meg új zene, stílus, erkölcs, törvény, szokásrend alapítására – azért, hogy jobb legyen az emberiség.
Bővebben Hétfõ, 2009. október 26., 22.00
Hogyan írhatnék róla úgy, hogy minden szavamért jót állok, megkísérelem fölvázolni hiteles arcát, szárazon, kritikusan és szenvedélyesen, mégse csapjanak homlokukra túl sokan, hogy „de hiszen ez Oszi!”, vagy „nahát, a Dani!” Nem akarom, hogy bárki félreismerje a lefestett habitust, és másra értse – de azt se, hogy felismerje…
Bővebben Vasárnap, 2009. október 25., 22.00
Riadtan figyelem a veszélyes sportok szerelmeseit. Háború, földrengés, robbantásos merénylet, árvíz idején, mondják, alábbhagy e passió: ilyenkor van halál elég. A tömeges veszélyben nem oly vonzó az önkéntes, sportszerű kinyiffanás.
Bővebben Péntek, 2009. október 23., 16.57
Idős ember szeretne velem beszélni. Orrán hatalmas olasz napszemüveg a negyvenes évekből.
Bővebben Csütörtök, 2009. október 22., 22.00
Nemcsak azért nem írhatom le, hogy Magyarország éles szélsőjobbra fordulását sem tartom lehetetlennek, mert ez politikailag nem korrekt gondolat.
Bővebben Szerda, 2009. október 21., 21.00
Van rossz, romlott, gonosz közhely – meg jóságos, gyöngéd, vagy kegyetlenül igaz. A tehetséges szerző – festő, muzsikus, formatervező, bármi – még a közhelyek között is válogathat. Veszekszik a gonosz szöveggel, vonzóvá teszi a jóságost. Újságírásban pláne.
Bővebben Kedd, 2009. október 20., 18.27
Természetesen az emberiség menthetetlen – magyarázta a közkedvelt mentős, aki leginkább a fotós Korniss Péterre hasonlított.
Bővebben Hétfõ, 2009. október 19., 16.47
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu