Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2020. január 23., 09.31

Bege Magdolna

Bege Magdolna – főszerkesztő
Koszorúzás az 1956-os hősök emlékművénél
„Tisztelet a bátraknak!” felirattal a Szent István Lovagrend, míg „Tisztelet a hűségeseknek!” felirattal a Budaörsi Kolping Család rótta le kegyeletét kedden a pécskai Szentháromság téren lévő, az 1956-os hősök előtt egy kéttagú delegáció révén. Ugyanott, a Szent István-mellszobor előtt is tisztelgett a Lovagrend kéttagú delegációja .
Bővebben Szerda, 2019. október 23., 17.26
A huszadik század két véres, szörnyű háborúja olyan pusztítást hagyott maga után, hogy igazán csodának számít, hogy ma még élünk és „virulunk”.
Bővebben Szombat, 2019. július 27., 04.00
Az olvasás gyönyörűsége és rohanó világunk
Pénteken délután hatodik alkalommal rendezték meg Aradon a Romániai Írószövetség égisze alatt megjelenő irodalmi folyóiratok kollokviumát. A szervező és ötletgazda az Írószövetség Aradi Fiókja.
Bővebben Vasárnap, 2019. május 12., 15.57
Fotó: Niedermayer György
Ötven évvel ezelőtt, pontosan február 1-jén kezdte el újságírói pályafutását Jámbor Gyula a Vörös Lobogónál.
Bővebben Vasárnap, 2019. február 03., 19.30
Pénteken a Partiumi Keresztény Egyetem énekkarát dr. Kovács Gábor
Az arad-belvárosi római katolikus templomban meghirdetett Karácsonyi István emlékév programjában az elmúlt hét végén két koncertet is szerveztek az egykori zeneigazgató születésének 110., halálának 55. évfordulója alkalmából.
Bővebben Vasárnap, 2018. november 11., 19.31
Lecserélt TV-csatornák
avagy tételként kezelt kliens
Péntek délutántól, augusztus 3-tól az RCS&RDS kivette romániai csomagjából a TV2 csatornát és annak két társadóját, a Prime tv-t és a Mozi+-t is. Helyettük betette a Comedy Centralt, a Film4-et és a Comedy Central Family-t.
Bővebben Hétfõ, 2018. augusztus 06., 06.00
Mindenféle segítséget elfogadnak
Elkeseredve, segítségkérési szándékkal kereste fel szerkesztőségünket – már több ízben – egy beteg tinédzser fiát egyedül nevelő aradi anyuka.
Bővebben Szerda, 2018. július 25., 04.00
A Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara új európai uniós pályázatot indít útjára a Gapa Kft.-vel partnerségben, amelynek címe Vállalkozói kezdeményezések támogatása. A pályázat célja a munkahelyek számának növelése, a foglalkoztatottság javítása a Nyugati Régióban.
Bővebben Péntek, 2018. február 09., 09.00
Jelenet a Soldaţii. Poveste din Ferentari című filmből
A helyi önkormányzat, az Arad Municípiumi Kluturális Központ és a CitiZenit Egyesület a kerületi mozik életre keltésének érdekében tavaly újraindította az ingyenes filmvetítéseket az Arta moziban is. A nagy múltú mozi a hagyományos vetítések mellett 2017-ben olyan neves eseményeknek adott otthont, mint a Cannes-i filmek Aradon, Francia Filmfesztivál vagy a Docuart karaván.
Bővebben Kedd, 2018. február 06., 09.00
A központi útkereszteződésben csoportonként körtáncot jártak
Amint azt többször is meghirdettük, szombaton V. alkalommal szervezték meg az Ágyai Néptánctalálkozót, aminek a programja 15 órakor a vendégeknek az iskolában történt fogadásával indult, majd a járdán, csendben vonultak Ágya bejáratához.
Bővebben Hétfõ, 2017. szeptember 04., 15.19
A hatalmas adventi koszorú látványa örömmel tölti el a lakosság szívét Kiss Csilla fotója
Nagyzerind főterén az ibolyás fiatalok (a felvételen látható) hatalmas adventi koszorút építettek Kiss Csilla vezetésével, Simándi Sándor polgármester, a Pap család, valamint a Viola Market cég támogatásával.
Bővebben Hétfõ, 2016. december 05., 15.21
Almási Vince, az Egyesület elnöke minden együttesnek részvételi oklevelet adott, Duffner Melindának virágkosárral kedveskedett
Amint azt rövid hírben előre jeleztük, szombaton szervezték meg a II. Kisiratosi Kórustalálkozót.
Bővebben Hétfõ, 2016. november 07., 19.19
Kelemen Hunor szövetségi elnök (balról) Faragó Péter megyei elnök társaságában tartott sajtóértekezletet
Ma, az RMDSZ Arad megyei székházában 9.30 órakor kezdődött Kelemen Hunor szövetségi elnök sajtóértekezlete, amelyre Faragó Péter megyei elnök is elkísérte.
Bővebben Csütörtök, 2016. október 06., 15.39
Holnaptól, szombattól kampánycsend. Vasárnap választás. Az utóbbi hetekben, hónapokban sokan és sokféleképpen mondták el, miért fontos nekünk, magyaroknak elmennünk, és a pecsétet a tulipán jelére tennünk.
Bővebben Péntek, 2016. június 03., 08.56
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu