Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2021. október 16., 17.01

Pataki Zoltán


A temesvári polgármester a Colterm távfűtő vállalattal kapcsolatos rossz hírek egész sorát hozta nyilvánosságra szerdai közleményében, amelynek végkicsengése egyértelmű: ha a kormány és a parlament nem fékezi meg az elszabadult energiaárakat, Temesvár és több romániai nagyváros fűtés és melegvíz nélkül maradhat a leghidegebb hónapokban.
Bővebben Péntek, 2021. október 15., 14.04
Fűtési segély kisjövedelmű családoknak
A Temesvári Városháza közleménye szerint, 2021 október 18-tól fogadják el a kisjövedelmű családok benyújtotta kérvényeket és saját felelősségre adott nyilatkozatokat. A szociális segélyre azok a családok jogosultak, ahol az egy főre eső nettó jövedelem nem haladja meg az 1386 lejt (egyedülálló személyek esetében 2053 lejt) és nem birtokolnak olyan javakat (bankbetétek, ingatlanok, gépkocsik), amelyek kizárják a fűtési segélyre való jogosultságot.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 14., 11.52
Újszentes marad az átoltottság bajnoka
A megyeszékhely és annak elővárosai továbbra is élen járnak a koronavírus elleni átoltottságban: Újszentesen a bejelentett lakosság 54,5%-a, Gyüregen a lakosság 46,8%-a oltatta be magát az új koronavírus ellen és ezzel országos elsők, illetve negyedikek ebben a tekintetben.
Bővebben Szerda, 2021. október 13., 11.21
Pataki-fotó
A hidegnek ígérkező éjszakák miatt, a Colterm távfűtő vállalat október 11-én, hétfőn beindította a próbafűtést Temesváron.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 17.56
A szakemberek leszerelte régi elektromos berendezések, olvadó biztosítékok Fotók: Facebook.com
A temesvári Victor Babeș Járványkórház a két világháború között felépített épületegyüttesben működik, amely 1956-ben kapta jelenlegi rendeltetését.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 17.12
Fotók: Cristian Moș
A Boldor községhez tartozó Szinérszegen áthaladó megyei úton létrehozták Temes megye első megemelt gyalogátkelőjét, amelynek feladata a gyalogosok védelme.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 09.16
Fotó: tion.ro
A Temes Megyei Tanács hatáskörébe tartozó három temesvári múzeum ezentúl egységes belépőjeggyel látogatható, az egyet fizet, hármat kap elv szerint.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 11., 08.36
65 éves korában eltávozott az élők sorából Marossy Zoltán, a Temes megyei RMDSZ volt elnöke, volt alprefektus és megyei tanácsos. A szomorú hírt felesége tette közzé csütörtök délután a világhálón: „Szertefoszlott egy álom... Értesíteni szeretném mindazokat, akik ismerték, hogy szeretett férjem, Marossy Zoltán, feladta a türelemmel viselt küzdelmes harcot, és csütörtök reggel csendesen örök nyugovóra tért. Családot összetartó, mindenről és mindnyájunkról utolsó percig gondoskodó szeretetének emlékéből próbálunk erőt meríteni a veszteség elviseléséhez. Boldog volt, hogy láthatta második unokáját is, ezt csodaként éljük meg. Emléke legyen áldott!”
Bővebben Péntek, 2021. október 08., 14.28
Kádár György és Molnár András megkoszorúzza az újszentesi Petőfi-emlékművet
Az aradi vértanúkról emlékeztek meg október 6-án Újszentesen a Temes megyei és a helyi RMDSZ-szervezet képviselői.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 07., 15.23
Fotó: opiniatimisoarei.ro
Rendőrségi vizsgálatot kért a temesvári Vasutas Kórház vezetősége az intézményben működő oltóközpontban, miután gyanús védettségi igazolványokat fedeztek fel egy bejelentés nyomán.
Bővebben Csütörtök, 2021. október 07., 15.21
Fotó: simstar.ro
A Delgaz Grid sajtóközleménye szerint 2021. október 7-én, csütörtökön szünetel a földgázszolgáltatás több temesvári utcában, a földgázhálózat modernizálásával kapcsolatos munkálatok miatt.
Bővebben Szerda, 2021. október 06., 17.11
Fotó: pressalert.ro
Egy időben 19 helyszínen tartottak házkutatásokat a szervezett bűnözés elleni igazgatóság (DIICOT) emberei, akik egy migránsok Nyugat-Európába csempészésére szakosodott banda felszámolásán dolgoznak.
Bővebben Kedd, 2021. október 05., 16.48
A rehabilitációs iroda a Kossuth tér sarkán található műemlék épületben működik
Az egykori Kossuth (Traian) téren megnyílt a temesvári műemlék épületek és a történelmi városrészek épületeinek rehabilitációs irodája.
Bővebben Kedd, 2021. október 05., 15.26
Szegény embert az ág is húzza. Nem elég, hogy hónapok óta kormányválság van, a koronavírus-járvány negyedik hulláma is éppen most zúdult a nyakunkba. Ha most megbukik a kormány, a politikai válság és a járványgörbe egyszerre fog tetőzni október közepén.
Bővebben Hétfõ, 2021. október 04., 16.21
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu