Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. április 07., 05.41

Takáts D. Ágnes

Takáts D. Ágnes
Ars Fotografica – jubileumi kiadás idén
Az 1968-ban alakult Foto Club Arad Egyesület idén XX. alkalommal rendezi meg az Ars Fotografica Arad – 2020 Nemzetközi Szalont, melyre most is – mint mindig – színes és monokróm fotókkal lehet benevezni.
Bővebben Hétfõ, 2020. április 06., 17.14
Monica Anisie  (Fotó: gov.ro)
Miután több ízben is cáfolta a tanév befagyasztásáról felröppent álhíreket, Monica Anisie tanügyminiszter április 3-án bejelentette, hogy nemsokára bemutatja a szaktárca kidolgozta forgatókönyveket a tanév befejezésével és a záróvizsgák lebonyolításával kapcsolatban.
Bővebben Hétfõ, 2020. április 06., 16.28
„Ennek ellenére álmodom tovább”
Március 16-án kezdődött számomra a tulajdonképpeni bezártság. Nevezzük karanténnak, bár ezt az elnevezést kissé félelmet keltőnek, ijesztőnek tartom.
Bővebben Vasárnap, 2020. április 05., 15.00
(Fotó: Facebook)
Az összefogás hálózatán keresztül naponta több száz rászoruló családnak tudnak segíteni az egész megyében: állami intézmények, civilszervezetek és lelkes önkéntesek megteremtették a lehetőséget, és összehozták azokat, akik segíteni akarnak azokkal, akik segítségre szorulnak.
Bővebben Vasárnap, 2020. április 05., 14.50
Fertőtlenítő alagutat készítettek és adományoztak
Emberi gesztus néhány fiatal vállakozótól, hogy megterveztek és kiviteleztek egy fertőtlenítésre szolgáló alagutat, amit a Mosóczy-telepi TBC-kórháznak adományoztak, ahol jelenleg a koronavírussal fertőzött vagy a fertőzés-gyanús betegeket ápolják.
Bővebben Vasárnap, 2020. április 05., 14.35
B–j: N. Tătaru, C. Cătană Aradi DSP-igazgató, I. Cionca
Az egészségügyi miniszter szerda délutáni látogatása, mint ahogyan azt csütörtöki lapszámunkban megírtuk váratlanul érte az Arad Megyei Sürgősségi Kórház vezetőségét.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 18.05
Civilek segítik a háziorvosokat
Több mint 500 arcvédőt (műanyag ellenző) és több száz védőablakot adományozott az Aradul Civic nevű civilszervezet az aradi háziorvosi rendelőknek és az állandó ügyeleti központoknak.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 16.33
(fotó: Facebook)
A koronavírusos betegek ápolására az Expo kiállítási csarnokban mobil kórházat létesítenek – a bejelentést Sergiu Bîlcea megyei tanácselnök tette a Facebook-oldalán.
Bővebben Csütörtök, 2020. április 02., 16.24
Gyűlésen került terítékre, meg is szavazták a képviselők – az Arad Megyei Tanács 3 millió lejt biztosít azon orvosoknak és kórházi dolgozóknak, akik keményen harcolnak a koronavírus terjedése ellen.
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 17.08
Karantén-történetek
A sok rémhír között szeretnénk egyfajta oázist nyújtani olvasóinknak, és közismert embereket kérünk arra, hogy engedjenek betekinteni házi karanténjukba, hétköznapjaikba, osszák meg velünk érzéseiket, gondolataikat, esetleg ötleteiket, jó tanácsaikat, melyekkel talán egymás segítségére lehetünk ebben a nehéz, megterhelő időszakban.
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 17.04
Nyugdíjak kézbesítése maszkban és kesztyűvel
A Román Posta is szigorú óvintézkedéseket vezetett be a nyugdíjak kézbesítésével kapcsolatban: a postások csak kesztyűben és maszkban kézbesíthetik a borítékokba tett nyugdíjakat a célszemélyeknek – a határozatot április elsején hozták meg.
Bővebben Szerda, 2020. április 01., 16.36
Maszkok a rendőröknek
Aradon élő kínai üzletemberek a Pro Kína Egyesületen keresztül több száz védőmaszkot adományoztak az aradi határátkelőhelyeken dolgozó rendőrök számára.
Bővebben Kedd, 2020. március 31., 16.02
Az UAV laboratóriumaiban fertőtlenítőszert gyártanak
Az Aurel Vlaicu Nyugati Egyetem (UAV) laboratóriumaiban előállított fertőtlenítőszereket már el is juttatták több Arad, Temes és Krassó-Szörény megyei kórházba.
Bővebben Kedd, 2020. március 31., 15.18
Csapatostól mennek nyugdíjba az orvosok
Az Arad Megyei Kórház sürgősségi betegellátójában (UPU) dolgozó orvosok közül az elmúlt napokban hat orvos – egy másik osztályról még kettő – kérelmezte nyugdíjba vonulásának engedélyét.
Bővebben Hétfõ, 2020. március 30., 17.26
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu