Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. január 20., 08.54

Ferenczi Arnold


(specialarad.ro)
Szerda hajnali 4 órakor a Dedeman egyik alkalmazottja értesítette a rendőrséget, mikor négy, feketébe öltözött és maszkot viselő férfi az üzlet bejáratánál található bankautomatát személygépkocsival próbálta kihúzni.
Fertőtlenítés miatt kerülhettek kórházba az iskolások
Hétfőn a késő délutáni és esti órákban egyre több tanuló került kórházba az Adam Müller Guttennbrunn Líceumból, mindannyian ugyanazokról a tünetekről panaszkodva: vérvörös szemek, hasi fájdalom, hányinger és irritált bőr.
Kezd a mi belvárosunk is megszépülni?
Akik a központban vagy a környező utcákban laknak és be-be térnek időnként az Eminescu (régen Deák Ferenc) utcába, észrevehetik, hogy a 6-os szám alatti épületet mintha most adták volna át, vagy ahogy a mondás tartja „szebb, mint újkorában”: nincs már a járókelőket zavaró magas állvány a járda fölött, helyette egy szép, XIX. század végén, pontosabban 1897-ben épített háromemeletes épület tárul elénk.
Fotó: (uta-arad.ro)
Az elmúlt napokban kezdett el keringeni a hír az aradi sajtóban, melyet végül maga a labdarúgócsapat vezetősége is megerősített: Alin Șeroni hátvéd felbontotta szerződését az FC UTA-val és az I. Ligában játszó FC Botoșanihoz szerződött le hat hónapig.
(Info Traffic Arad)
Már hétfő este megjelent egy parkolóőrnek tűnő férfi a Vlaicu sugárúton található Kauflandnál, hétfő reggelre több személygépkocsin rajta volt a kerékbilincs – utólag kiderült, hogy a rendőrség is része az akciónak.
Több ezer euró értékű árut tartalmazó autót loptak el
Hatalmas kárt okozott valaki (vagy valakik) a NILS Motorbike Oil Románia vállalatnak: egyelőre tisztázatlan okokból ellopták az egyik szolgálati autójukat, amelyben 9000 euró értékű olaj volt.
Ittas állapotban akart bemenni a Városházára
Pénteken este 11 óra körül (amikor az önkormányzat már rég zárva van) egy hatvan év körüli férfi úgy gondolta, hogy ő akkor is bemegy – de nem is akárhogyan, hanem a személygépkocsijával.
Megemlékeztek azokról, akik életüket adták a szabadságért
Pénteken délután nagy díszünnepségben emlékeztek meg a 30 éve történt rendszerváltó forradalomról és áldozatairól.
Kimagasló rendezvényekkel emlékeznek Aradon a forradalomra
Szokatlan, de annál fontosabb sajtótájékoztatót tartott Călin Bibarț polgármester, Sergiu Bîlcea, a Megyei Tanács alelnöke, Ionel Bulbuc alpolgármester, Doina Nan, az ARUD civilszervezet elnöke és Valentin Voicilă forradalmár csütörtökön délben: egy-egy rövid beszéddel köszöntötték az aradi sajtó képviselőit a Városháza folyosóján, kiemelve az 1989-es forradalom 30. évfordulójának fontosságát.
Gh. Seculici, R. Miuțescu
Az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara elnöke, Gheorghe Seculici Radu Miuțescu projektmenedzserrel együtt szerdán délután az intézmény konferenciatermében meghúzták a vonalat: sikeres évük volt idén, a tanfolyamok, a szemináriumok és az Expó-rendezvények nagy közönségnek örülhettek 2019-ben.
I. Bulbuc, C. Bibarț, D. Dodean, S. Bîlcea – Fotó: csmarad.ro
Nagy ünnepséggel zajlott hétfőn este az önkormányzat Ferdinánd király Termében a XIII. Aradi Sportgála.
Újabb világháborús lövedéket találtak
Fémdetektorral sétálgatott egy borossebesi férfi a mezőn, és egy 82 mm-es átmérőjű világháborús lövedékre talált. Az illető azonnal értesítette a 112-öt, a helyszínre rövid időn belül megérkezett az Aradi ISU pirotechnikai egysége és a rendőrség.
Gera Zoltán: „Azért lettem labdarúgó, hogy elmondhassam a történetemet”
Lelkes közönség fogadta szombaton délután az egykori magyar válogatott labdarúgót, Gera Zoltánt a Csiky Gergely Főgimnázium dísztermében – a tavaly visszavonult focista életéről, családjáról, hitéről és karrierjéről mesélt közel két órán át az Alma Mater Alapítvány szervezte rendezvényen.
Nagy sikert aratott a vasárnapi makettbörze
Molnár Csaba és csapata börzéről börzére meghaladja saját teljesítményét: vasárnap nemcsak kisautókat, vonatokat, repülőgépeket vagy anyahajókat láthattunk a Jelen Ház rendezvénytermében, hanem egy egyedi kollekciót is, az aradi születésű Popoviciu Ioan makettjeit.
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu