Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Csütörtök, 2022. december 01., 08.02

Chirmiciu András

Chirmiciu András
„Vlagyimir Putyin felelőssége ezért a háborúért kristálytiszta”, hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahol Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogatott el.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 28., 16.28
Terrorizmust támogató államnak minősítette Oroszországot szerdán az Európai Parlament az ukrán polgári lakosság ellen elkövetett szándékos támadások és atrocitások, a polgári infrastruktúra lerombolása, valamint az emberi jogok és a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértése miatt. Az ukrán civil lakosság elleni terrorcselekmények kimerítik a háborús bűncselekmény fogalmát. Ezért az EP Oroszországot „a terrorizmust támogató és terrorista eszközöket használó államnak” nyilvánította 494 támogató és 58 ellenző szavazattal. 
Bővebben Péntek, 2022. november 25., 11.41
Ellenőrzést tartott a dévai önkormányzat szociális osztálya a városban élő ukrajnai menekültek életkörülményeiről, illetve az őket befogadó helyi magánszemélyeknél.
Bővebben Csütörtök, 2022. november 24., 08.57
Három év nyolc hónapra ítélte el első fokon a Hunyad Megyei Törvényszék Laura Sârbut, a dévai önkormányzat volt főtitkárát korrupció miatt. Férjét, Adrian Sârbut 2 év 4 hónap felfüggesztett büntetésre ítélte, sógorát, Adrian Mihai Bordeant pedig 3 év szintén felfüggesztett büntetésre, mindkettőt cinkosságért.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 21., 17.22
Két emberi áldozatot szedett az a rakéta, amely kedd este csapódott be egy Lengyelország keleti részén lévő faluba. Azóta is tart a vita, hogy oroszok vagy ukránok lőtték ki, mivel a rakéta kelet felől érkezett a határ menti lengyel faluba. Mindkét lehetőség reális: kedden Oroszország példátlanul erős rakétatámadást hajtott végre Ukrajnában, az ország egész területén lévő energetikai infrastruktúrát célozták, beleértve a lengyel határhoz közeli ukrajnai objektumokat is.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 21., 16.51
Kompenzációs ENSZ-alap létrehozásában állapodtak meg az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. éves ülésén (COP27) az egyiptomi Sarm-es-Sejkben. Az alap elvileg az éghajlatváltozást legjobban elszenvedő, legkiszolgáltatottabb országoknak nyújt támogatást, vagyis a gazdag nyugati országok dollármilliókat fizethetnek a harmadik világnak, noha a felhasználás pontos részleteit csak később dolgozzák ki.
Bővebben Vasárnap, 2022. november 20., 18.39
Advent Déván
December elsején nyílik meg az idei szabadtéri karácsonyi vásár Déván. Akárcsak tavaly, a vásár idén is a művelődési központ (kultúrház) előtti téren lesz, a hagyományos helyszínen, a városháza előtti téren ugyanis még mindig felújítási munkálatok zajlanak.
Bővebben Csütörtök, 2022. november 17., 16.15
Halálos baleset Déván
Halálos baleset történt szerdán reggel Déván, a város szélén áthaladó 7-es országút mentén, egy kereskedelmi központnál.
Bővebben Csütörtök, 2022. november 17., 09.45
Újabb megalázó vereséget szenvedtek az orosz agresszorok Ukrajnában, kénytelenek voltak feladni Herszon városát, s visszavonni csapataikat a Dnyeper folyó keleti partjára.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 14., 17.17
Elutasította az EU bírósága a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezést. Pontosabban annak kezdeményezőjének, a FUEN (Európai nemzetiségek föderatív uniója) Európai Bizottság elleni keresetét, melyben azt kifogásolták, hogy a brüsszeli testület nem tesz lépéseket új uniós jogszabályalkotásra a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
Bővebben Csütörtök, 2022. november 10., 17.20
Varsó nem mondott le a Balti-tengertől a Fekete-tengerig terjedő egykori hatalmas ország újjáélesztéséről, a Tengerköz álmáról, vádaskodott Putyin egy minapi történészi konferencián.
Bővebben Szerda, 2022. november 09., 15.59
Lengyelország területi revíziót tervez Ukrajna ellen, mivel utóbbi jelentős lengyel, magyar és román területeket foglalt el erőszakkal, mondta Putyin egy minapi történészi konferencián.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 16.01
Méltó utódok
Ismét nyüzsgéssel, magyar szóval és fiatalos lendülettel telt meg szombaton Déva vára az éves unitárius zarándoklat alkalmával.
Bővebben Hétfõ, 2022. november 07., 13.25
Stratégiát váltottak az oroszok Ukrajnában. Területszerző katonai offenzívák helyett az ukrán civil infrastruktúra elpusztítása lett a prioritás.
Bővebben Szerda, 2022. november 02., 16.32
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu