Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2022. január 23., 10.57

· Szakács Bálint

Szakács Bálint - Enyed
Ştefan Lucaciuc bíró
Bár az utóbbi időben egyre többször röppent fel a hír, miszerint fel fogják számolni a fölöslegesen működő megyei bíróságokat, ma az Aradi Törvényszék elnöke eloszlatta a pletykákat. Pontosabban kihangsúlyozta: bezárásról nem lesz szó, átszervezésről azonban annál inkább.
Bővebben Szerda, 2010. június 16., 16.47
Ha netalántán valamilyen sürgős vagy nem sürgős ügyben utazni kell, az érintett számolgat, melyik lenne az olcsóbb megoldás; a benzin elég drága, nagyobb távolságnál bicikliről szó sem lehet, így marad a vonat és a vasúttársaság szolgáltatásai.
Bővebben Péntek, 2008. július 18., 13.15
Munkaerőhiánnyal küszködik a Caritas nagyenyedi fiókszervezete, panaszkodott a napokban szerkesztőségünkben Ungur Annamária asszisztens, a segélyszervezet munkatársa.
Bővebben Szerda, 2008. június 04., 21.00
Vidám jelenetekkel, énekekkel és személyre szóló versikékkel búcsúztatták a Bethlen Kollégium internátusában lakók a végzős kollégáikat. Az intri-búcsúztató nagy hagyományra tekint vissza az iskolában, már hoszszú idők óta a XI.-esek hasonló módon búcsúztatják a vasárnapi ballagási ünnepség várományosait.
Bővebben Szerda, 2008. június 04., 13.30
Balról jobbra András Emil, dr. Csávossy György, Sallai József, elől Tóth Csaba, Györfy Jenő és Papp Péter
Taroltak az enyedi és a csombordi borosgazdák a Szatmár megyei Aszóújvárosban  kilencedik alkalommal megrendezett „Erdélyi Szőlőhegyek” borversenyen.
Bővebben Szerda, 2008. június 04., 07.00
Enyedi szegélyezés
Legalább nem botlik meg este az ember benne alapon, Enyeden az Avram Iancu utcában, a Samtid program maradványai eltüntetésére alkalmazott vállalat munkásai egy hete jó hosszú szakaszon felszedték a járdaszegélyt.
Bővebben Kedd, 2008. június 03., 07.00
Fehér megyében a helyhatósági választások megszervezése az utolsó fázisba lépett. A június 1-én esedékes helyhatósági voksolás minél jobb lefuttatása érdekében a prefektúrán már előkészítették a több mint 1,4 millió szavazócédulát.
Bővebben Csütörtök, 2008. május 29., 21.00
Átengednék a nem használt kaszárnyákat
Gyulafehérváron tett látogatása alkalmából Theodor Meleşcanu hadügyminiszter kijelentette, hogy a közeljövőben a hadsereg az önkormányzatok rendelkezésére bocsátja azokat az ingatlanokat és telkeket amelyeket az egyenruhások már nem használnak.
Bővebben Csütörtök, 2008. május 29., 21.00
Az elmúlt hétvégén „engedték szabadon” az enyedi börtönből azokat a művészeket akik a világviszonylatban is premiernek számító Prison Art művésztábor résztvevői voltak.
Bővebben Kedd, 2008. május 27., 20.00
Vissza nem térítendő európai kölcsönökről és ugyancsak az európai vidékfejlesztési programról fog szemináriumot szervezni a Fehér megyei prefektúra Gyulafehérváron május 24-én, szombaton 10 órától a fehérvári Katonai Kör dísztermében.
Bővebben Csütörtök, 2008. május 22., 20.00
Ma Bukarest után Fehér megyében lehetett a legtöbb minisztert számlálni négyzetméterenként. A déli órákban Eugen Nicolăescu egészségügyi tárcavezető tett látogatást a szászsebesi kórházban, utána Gyulafehérváron tanácskozott a megyei egészségügyi hatóság képviselőivel a kórházi infrastruktúra fejlesztéséről.
Bővebben Csütörtök, 2008. május 22., 19.30
Torockói rezesbanda
Immár több mint egy éves pályafutásra tekinthet vissza a torockói Kriza János Művelődési Egylet, az alapító tagok nyugodtan elmondhatják, hogy sikerült több mindent megvalósítani, ami Torockó kulturális életét illeti, újraéledt a fúvószenekar és a helyi népi hagyományok is.
Bővebben Hétfõ, 2008. május 19., 16.00
Kétszer egymás után
Szombaton avatták fel hivatalosan is a Gyulefehérvári vár hármas kapujának a homlokzatát. Mint az előrelátható volt a jelenlevő politikusok megragadták az alkalmat és kampánycélra használták fel a nyilvános rendezvényt.
Bővebben Hétfõ, 2008. május 19., 12.30
Írom a levelet, suttogom a nevedet
Nemrég jutott eszembe a vicc, amelynek a cselekménye több 10 ezer évvel előtt játszódik, a dinók korában. Az őslány és az ősfiú egymás mellett ülnek a barlang előtt egy szép csillagos estén, egyszer csak az őslány szerelmesen mondja az ősfiúnak: „Szívecském, mondj nekem egy olyan dolgot, amit eddig még nem mondott senki nekem” – erre az ősfiú kis gondolkozás után rávágja: „Internet”.
Bővebben Szombat, 2008. május 17., 17.00
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu