Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. április 12., 01.27
Román Labdarúgó Kupa-döntő

A FCSB legyőzte a Sepsit

Írta: (onlinejelen)
2020. július 23., 18.32 Csütörtök

A kupa döntőjében a Sepsiszentgyörgyi OSK 1:0-ra kikapott az FCSB-től, így a bukaresti együttes története 24. kupagyőzelmét aratta.

A döntőben fizette meg az elmúlt öt hét erőltetett menetének és tíz mérkőzésének az árát a Sepsi OSK, amely a szünet után már nem bírta tartani a lépést a tíz napja pihenő FCSB-vel.

A Sepsi vezetősége, miután egész nap hiába várt a szövetség állásfoglalására Fülöp István játékjogának kérdésében, nem nevezte a középpályást a ploiești-i fináléban. A háttérben a szabályzatok közti eltérés áll, amely miatt a Dinamo is megóvta a FCSB elleni elődöntőt: az általános versenyszabályzat szerint a legjobb 32 küzdelmeinek kezdetén törlődnek az addigi lapok, míg a fegyelmi szabályzat szerint csak a nyolcaddöntők után. Fülöp a nyolcaddöntőben és az elődöntő visszavágóján kapott sárga lapot. „Röhej az egész, csak vonogatják a vállukat, pedig e-mailben és telefonon is érdeklődtünk” – kommentálta a Nemzeti Sportnak a helyzetet Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója.

Az első félidő kiegyenlített, de helyzetekben szegény küzdelmet hozott, amelyben némi meglepetésre a Sepsinél volt többet a labda. A szentgyörgyieknek sikerült hosszú és rendszerint pontatlan indításokra kényszeríteni a FCSB-t, amelynek két átlövésen és egy elkapkodott lerohanáson kívül nem is akadt lehetősége. Igaz, a lövések helyett csak szögletekig jutó Sepsinek még ennyi sem, mert a beadások egyszer sem találták meg a kapu előtti embereket.

Szünetben mind a két csapat két friss támadót küldött be, ám ez csupán bukaresti oldalon látszott meg: az FCSB egyre gyakrabban nyerte meg a párharcokat a szentgyörgyi térfélen, és egyre pontosabban lőtte Niczuly Roland kapuját, aki Ionut Pantiru bombájánál a kapufának is hálát adhatott. A túloldalon csak Pavol Safranko jócskán fölé szálló fejese volt helyzetnek nevezhető. A fáradó Sepsi védelme végül magától összehozta a gólt az ellenfélnek: Radoszlav Dimitrov és Rasíd Buhenna addig ügyetlenkedett saját kapuja előtt, míg érkezett Dennis Man és könnyedén betalált.

Ay FCSB a gól után is nyomás alatt bírta tartani a Sepsit, amely az utolsó tíz percre emberhátrányba is került: Buhenna két perc alatt gyűjtött be két sárga lapot. Aztán ugyan pontrúgásokból a bukaresti kapu elé tudta juttatni a labdát a szentgyörgyi együttes, ám a kavarodásokból egyetlen tiszta lövést sem sikerült játékosainak összehozni. A végén még Florinel Coman kihagyott egy ziccert, de a trófea így is, öt év után ismét az egykori Steauáé lett, immár 24. alkalommal. (nso)

 

Magyarellenes rigmusokkal ünnepelt a FCSB

Több száz bukaresti szurkoló várta szerda éjjel az FCSB berceni-i edzőközpontja előtt a Román Kupát 24. alkalommal elhódító csapatot a Sepsi OSK ellen 1:0-ra megnyert döntő után. Mivel a ploiești-i finálé – a többi romániai futballmérkőzéshez hasonlóan – zárt kapus volt, a csapat rajongói a hazatéréskor ünnepeltek a csapattal. A Gazeta Sporturilor tudósítása szerint a szurkolók és a játékosok is fittyet hánytak a koronavírus-járvány miatti távolságtartási szabályokra, a közös éneklésben pedig a román ultrák ismert magyarellenes rigmusai és nótái is felharsantak. (nso)

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu