Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2022. december 10., 12.08

A rangadók nem fekszenek a jelenlegi UTA-nak

2010. május 20., 21.22 Csütörtök / Arad

Az FCM UTA labdarúgócsapata szerdán este a II. Liga 27. fordulójából elhalasztott Kolozsvári „U” elleni mérkőzését pótolta be, amely a feljutás szempontjából létfontosságú volt mindkét csapat számára. 

Az UTA játékosok meglehetősen hamar, már a 15. percben hátrányba kerültek, amikor egy kollektív védelmi hibát követően Acosta 6 méterről senkitől sem zavartatva fejelhetett az aradi kapuba (0:1). Alig öt perc elteltével egy előrevágott labdánál Pascariu nem tudta megnyerni Lemnaruval, az „U” egy szem csatárával a fejpárbajt, utóbbi egy igazítás után mintegy 21 méterről a kinn álló Bălgrădean hálójába lőtt (0:2). A 21. percben Pascariu könnyen kijavíthatta volna hibáját, de 10 méterről leadott lövését Matache nagy bravúrral védte. Szünetig egy Acosta- és egy Ţucudean-helyzetet jegyezhettünk még fel, de már nem változott a mérkőzés állása. Ionuţ Popa technikai igazgató már az első félidőben cserével próbálta a csapata játékát felpörgetni, de a 3-4-3-as rendszerre való átállás sem hozta meg a várt áttörést.

A második játékrészben szinte végig saját kapuja elé szögezte az „U”-t az UTA, az 52. percben Székely Zoltán partjelző nem intett be egy vendég kezezést, így a takarásban lévő Avram játékvezető nem diktált 11-est az aradiak javára. Avram dicséretére legyen mondva, az „U” játékosainak a fetrengéses időhúzási taktikáját nem tolerálta, így viszonylag élvezhető maradt a mérkőzés. Sajnos, az aradi szurkolók számára az eredmény szempontjából nem volt élvezhető, az UTA-sok ugyan, amíg az erőnlétük engedte, hajtottak, de azt követően egyre több egy az egy elleni párharcot vesztettek el. A 76. percben Lemnaru végérvényesen eldöntötte a 3 pont sorsát, egy újabb bal oldali támadást követően a középen üresen hagyott kolozsvári a kapuba passzolta a labdát (0:3). Három perccel később ugyan szépíthetett volna az aradi együttes, de Batin fordulásos lövésébe beleléptek a vendégvédők, a labda Tobához került, akinek közeli lövését a jó napot kifogó Matache bravúrral hárítani tudta. Az aradiak szépítő találata a rendes játékidő hosszabbításának 2. percében esett, amikor Pecarov mintegy 12 méterről helyezett a hosszú sarokba Drida beadását követően (1:3).

Az aradi együttes inkább rutintalanságának következtében szenvedett újabb vereséget. Mind a Marosvásárhely (1:3), mind a Kolozsvári „U” (1:3) elleni meccsek bizonyítékai annak, hogy a jelenlegi UTA-nak, játékosainak nem fekszenek a rangadók, lélektanilag nem tudnak ezeken a meccseken topon lenni. Kár értük, mert a csapat egész eddigi fáradozása tűnik kútba dőlni, hiszen ezen újabb vereséggel lényegesen lecsökkentek a feljutási esélyei. Szombaton újabb rangadót játszik az UTA, ezúttal a Piteşti-i Argeş FC látogat Aradra; amennyiben ezen a mérkőzésen sem nyernek az aradiak, végképp elbúcsúzhatnak feljutási reményeiktől.

Ugyancsak a 27. fordulóból bepótolt mérkőzésen: Temeskovácsi Fortuna–Otopeni-i SK 1:3 (Ciprian Străuţ – 64., 11-esből, ill. Constantinescu – 22., 26., Drăghici – 28.).

Neuman Ferenc Városi stadion, esős idő, csúszós talajú pálya, 5000 néző. Vezette: Marius Avram (Bukarest) – 8, Székely Zoltán (Nagybánya) – 7,5, Mircea Orbuleţ (Bukarest) – 8. Tartalék játékvezető: Cătălin Botaş (Temesvár). RLSZ-megfigyelők: Ion Mureşan (Temesvár), Octavian Goga (Brassó).

UTA: Bălgrădean – Toc (Pecarov – 35.), Pascariu, Pocuca, Buican – Nădăban, Apostol (Chindriş – 35.), Mitu, Tobă – Ţucudean (Drida – 68.), Batin. Kispadon: Bujor – Manea, Roman, Copil. Technikai igazgató: Ionuţ Popa.

„U”: Matache – Unguruşan, Bonatti, Basso, Muşat – Ionescu (Machado – 56.), Reinaldo – Voican, Lecic (Popa – 41.), Acosta – Lemnaru (Bucşă – 80.). Kispadon: Huţan – Ţene, Szilágyi, Cojocnean. Edző: Cristian Dulca.

Gólszerzők: Pecarov (90+2.), illetve Acosta (15.), Lemnaru (20., 76.).

Sárga lap: Apostol (4.), Marius Mitu (64.), Chindriş (82.), illetve Lemnaru (5.), Basso (50.), Bonatti (55.), Muşat (58.), Acosta (80.), Machado (89.).

 

Simándon összetűzött a két szurkolótábor

Az UTA–Kolozsvári „U” elleni mérkőzés közben mindkét szurkolótábor petárdákat vetett be, ami várhatóan szövetségi büntetést von majd maga után. A mérkőzés lefújását követően az I-es szektorban egy Kolozsvári CFR-trikót viselő egyént fedeztek fel az abba a szektorba keveredett „U”-s hívek, akit meg szerettek volna fenyíteni, ám ezt a többi aradi szurkoló nem hagyta, így az „U”-s szektorból feltépett székeket kezdtek el az I-es szektorba dobálni. A kedélyeket a csendőrség gyors fellépése hamar lehűtötte, az „U”-sokat evakuálták a stadionból. Az aradi szurkolói mag 30-35-ös csoportja viszont a mérkőzést követően Simándig követte, majd összeverekedett a kolozsvári szurkolókkal, ellopta a Fanatics szurkolói tömörülés zászlaját (ami az ultrák íratlan szabályai szerint az adott tömörülés feloszlásával egyenértékű), és több értéktárgyát a buszból – állította a kolozsvári Ziua napilapnak nyilatkozva az „U” sajtófőnöke. A két szurkolói tábor nemrégiben még baráti viszonyt ápolt, ám az aradi szurkolók szerint az „U”-sok három éve a „Poli” szurkolókkal fraternizálva megtámadták az UTA-sokat az OMW kútnál, majd az őszi idénybeli mérkőzésen petárdát és égő fáklyát dobtak a szektorukba, a hírek szerint ezt akarták megtorolni mostani akciójukkal.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu