Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. február 29., 07.56
Holnap elkezdi CEWL-s szereplését az Aradi Univ. Goldiş ICIM

A szlovák Rucon Spisska Nova Ves vendégszerepel a sportcsarnokban

Írta: Berki Fláviusz
2012. november 06., 20.37 Kedd / Arad

Holnap 19 órától az aradi Victoria Sportcsarnokban, a Dan Moraru, Cristina Ciocan edzőpáros által felkészített Aradi Univ. Goldiş ICIM csapata elkezdi idei Közép-európai Ligás (CEWL) szereplését. Első ellenfele a szlovák SKBD Rucon Spisska Nova Ves lesz, amely újonc mind a szlovák első ligában, mind a Közép-európai Ligában.

Az idei CEWL-ben a tavalyihoz képest több változás is történt. Az egyik, hogy nyolcról hétre csökkent a résztvevő csapatok száma, ám másrészről egy újabb résztvevő országgal bővült, ugyanis a Miskolci DKSK Work Force személyében idén magyarországi együttes is növeli az esemény rangját. A német bajnokságbeli Wasserburg idén nem indult, ellenben az osztrák Flying Foxes SVS Post Wien szereplésével továbbra is ötországos a megmérettetés.

Az aradi együttes a B jelű csoportba került, ahol a holnap esti vendégén kívül két cseh együttessel, a Valosun Brnoval és a Prágai DSK Basketball csapatával kell még megmérkőznie a jövő februári négyes döntőbe jutást. A négyes döntőbe a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát. Az A-csoportban három együttes a cseh Kara Trutnov, a bécsi és a miskolci csapat verseng a továbbjutásért.

A CEWL idei szezonjának nyitómeccse a Velosun Brno–DSK Basketball összecsapás volt, amelyet a brnóiak nyertek 95:68 arányban. Tegnap lapzártánk után ért véget az A-csoportbeli Flying Foxis–Kara Trutnov összecsapás, holnap pedig a már említett Arad–Rucon összecsapással lesz teljes az első forduló.

„Az ebben a kupában eltöltött előző két idényben nagyon jól szerepeltünk, megnyertük a Ligát rögtön az első szereplésünk évében, majd tavaly döntőt játszottunk. Most szeretnénk ismét döntőt játszani és megnyerni azt. Nem tudunk túl sokat az első ellenfelünkről, főleg azért nem, mert egy újonc csapatról van szó, de egyértelmű, hogy a nagy kosárlabda hagyományokkal rendelkező bajnokságból érkezik, az ex-Csehszlovákiából. Nem tudom, hogy ha mi vagyunk a csoport favorittjai, a fontos az, hogy továbbjussunk. Jobban belegondolva a papírforma szerint meg kellene nyernünk a csoportot, de majd elválik mi fog történni” – vélekedett csapata esélyeiről Dan Moraru vezetőedző.

Bár előzetes információink szerint úgy tudtuk, hogy csupán két idegenlégióst foglalkoztatnak, a valóságban a szlovák együttesben négy idegenlégiós lelhető fel, a 10-es számú mezben játszó szerb Natasa Krnjetin (177 cm) védő, a 15-sel szereplő cseh Markéta Zatloukalová (190 cm) szélső, a 16-sal szereplő szintén cseh Romana Stehlíková (188 cm) szélső, valamint a 33-as mezszámot viselő, amerikai Jade Yvonne Smith-Williams (169 cm) irányító.

A keret többi tagjai: 4-es Zuzana Babaríková (176 cm), 5-ös Veronika Vajnerová (172), 7-es Michaela Jurcsisinová (172), 8-as Gabriela Nagyová (174), 9-es Ivana Jalcsová (183), 11-es Katarína Petriková (182), 13-as Regína Palusná (192), 14-es Lucia Lásková (187), 17-es Martina Letková (188).

Az aradiak a már ismert Perdei-Mercea, Givens, Bartee, Wirth, Risper, Brosovszki, Crăciun, Cristiana Cutaş, LaPlante, Diana Moraru, Milovanovics összetételben szerepelnek majd.

Moraru edző elmondása szerint a keret valamennyi tagja egészséges, csupán Kari LaPlant bokája rakoncátlankodik, így ő akárcsak a Târgovişte elleni meccsen várhatóan beinjekciózva játszik majd.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu