Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Péntek, 2021. szeptember 17., 09.11
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas
Temesvári ELBA VKK–Marosvásárhelyi Mureş KK 72:71 (36:34)

A vendégek óvni akarnak

Írta: · László Árpád
2008. február 03., 17.00 Vasárnap / Temes

Constantin Jude Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Doru Vinaşi (Kolozsvár), Fabiana Niţu (Nagyszeben), Cosmin Prisca (Medgyes). Szakszövetségi megfigyelő: Ion Breza (Bukarest).

Temesvár: Nenad Markovic 19 (4X3), Pesic 15 (3), Radmanovac 12 (1), Dragoslav Markovic 8, Kabengele 6 (1) – Velickovic 10 (1), Păltinişanu 2, Talabă. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

Marosvásárhely: Truscott 18, McKenna 16, McCullough 15 (3X3), Russel 11, Cooley 4 – Jakab 4, Szászgáspár 3 (1), Cormoş.Vezetőedző: Mihai Corui.

Tegnap este az A-osztályú férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában a Temesvári ELBA VKK a Costantin Jude Sportcsarnokban a harmincegynéhány erdélyi szurkoló kíséretében érkezett Marosvásárhelyi Mureşul KK együttesét fogadta.

Jobban kezdték a mérkőzést a vendégek, ám Dragan Petricevic tanítványai néhány perc elteltével felvették a ritmust, s 20:18-ra nyerték az első negyedet. A második tíz percben a lila-fehérek próbáltak előnyüket növelni, de hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet a sok hiba és pontatlanság kiegyenlített küzdelmet hozott. Milos Pesic az utolsó pillanatokban dobott kosarával 36:34-es hazai előnnyel mentek pihenni a csapatok.

Térfélcsere után felpörögtek a maros-partiak amerikai kosárlabdázói, akiknek 52:57-re sikerült módosítaniuk az állást, cserében Cooley megszerezte ötödik egyénijét, s az utolsó játékrészben már nem számíthattak rá. A Temesvári gárda, amelyet ezúttal óriási odaadással buzdított a közönség pillanatok alatt megfordította az eredményt az utolsó tíz perc elején: Uros Velickovic, Pesic és Nenad Markovic kosarainak köszönhetően már a VKK vezetett öt ponttal. A mérkőzés örült ritmusban robogott a vége felé, fél perccel a duda előtt a foghatatlan Louis Truscott 71:71-re kiegyenlítette az állást, ráadásul ezt követően Frank Russell két szabaddobást kapott, ám egyiket sem sikerült értékesítenie. A temesváriak támadásában Prişcă játékvezető szabálytalanságot fújt vásárhely ellen, így Dragoslav Markovic két szabaddobást kapott. Óriási feszültségben ez elsőt elhibázta a második, pedig bepottyant a gyűrűbe, és hazai nézők felszabadult ünneplésbe kezdtek. Csupán egy és fél másodperc maradt a mérkőzésből, amikor a vásárhelyiek kis híján csodát tettek: néhány századmásodpercen múlt hogy utolsó kétpontos kosaruk érvényes legyen.

Rögtön a mérkőzés után Mihai Corui vásárhelyi mester bejelentette, hogy megóvják a mérkőzést: „Hét éve edzősködöm, ez az első alkalom, amikor kommentálom a bíráskodást. A játékvezetők mai teljesítményükkel befolyásolták a végeredményt. Össze kellene fognunk ellenük, s nem aberrációkat összehordani nyilatkozatainkban, mint teszi azt Petricevic. Nem tudom, ha őt érdekli-e a román kosárlabda jövője, de engem igenis érdekel, itt volt a fiam a mérkőzésen és szégyellte magát, sírt.”

A másik oldalon Petricevic következőképp nyilatkozott: „Tudtuk, hogy ez a mérkőzés létfontosságú a rájátszásba kerüléshez, talán ezért volt a rengeteg hiba is. Nagyon nehéz úgy játszani, amikor az ellenfél vezet, és tudod: ha elúszott a meccs oda a rájátszás. Ma a temesvári közönség is megmutatta, hogy nem gyengébb, mint a kolozsvári, nagyszebeni, medgyesi vagy vásárhelyi. Ha a mai ellenfelünk óvást nyújt be, az ő gondjuk, nem érdekel. Remélem, úgy bírálják majd el, mint a mi mérkőzésünket Vásárhelyen, amikor is ők 37 szabaddobást kaptak, mi csak kilencet.”
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu