Ahol mindenki büszke a korára

2013. május 15. 20:24 (szerda) /

Szentes adott otthont a 18. MSZUOSZ (Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége) által meghirdetett versenysorozat májusi állomásának. A kétnapos versenyen hat országból 27 sportegyesület 183 sportolója vett részt. 

Romániát Bánát csapata, azaz aradi, ill. temesvári úszók képviselték. Az aradiak ezúttal is eredményesen szerepeltek, hiszen 23 éremmel tértek haza (Kiss Andrea 4 arany-; Botezatu Honoriu 4 arany-; Kárpáti Béla 1 arany-, 3 ezüst-; Coca Paul 1 arany-, 1 ezüst-; Lipták Márton 1 arany-, 1 ezüst; Nagy Csaba 1 arany-; Homolka Ervin 2 ezüst-, 2 bronz-; Zabu Aureliu 1 bronzérmet nyert. A csapat tagja volt még Kiss Róbert és Bursaşiu Ioan). A bánáti csapatnak tagjai voltak a temesvári  Kuhn Alex  (1 arany-, 1 ezüst) és Irimie Monica.

A verseny támogatói díjazták szervátültetettek csapatát, a legtávolabbról (Malajzia) érkező sportolókat, ill. a legnagyobb létszámú, nem magyarországi csapatot (Bánát válogatottja).

Köszöntötték a két legidősebb résztvevőt: az egri, 86 esztendős Kiss Évát és a 93 éves szegedi dr. Bánki Horváth Bélát.

„Napsugár” díjat kapott a 66 éves Irimie Monica, aki hosszú idő óta rákban szenved, és aki sohasem adja fel. És hogy minél emlékezetesebb legyen a szentesi verseny, a szervezők az első versenynapot egy ismerkedési Retro vacsorával és táncos mulatsággal zárták.

Homolka Ervin

Hozzászólások