Aranyérmes lett az Aradi Sportlíceum

2014. április 14. 19:48 (hétfő) /

Az Aradi Sportlíceum (LPS) április 9. és 13. között Kézdivásárhelyen vett rész a 15 éven aluli lányok kosárlabda-bajnokságának döntő tornáján. 

A Prisecariuné Sereş Ildikó által felkészített LPS-sek a csoportszakaszban 62:60-ra verték a házigazda Kézdivásárhelyi KSE-t, 62:41-re a Dési LAPI-t és 63:47-re a Brassói CSU-t. A folytatásban, az elődöntőben a Sepsiszentgyörgyi ISK-t lépték le 60:40 arányban. Ezen a találkozón a szentgyörgyiek az első két negyedben még jól tartották magukat, de az utolsó két játékrészben az aradiak lejátszották őket a pályáról. A LPS elődöntőbeli legjobbja a Csiky Gergely Főgimnázium tanulója, Spier Szilvia volt, aki 16 pontja mellett hét lepattanót jegyzett még ezen a meccsen. Az aradi együttes másik két húzóembere, Denisa Bupte (15 pont, 14 lepattanó) és Denisa Vaţi (11 pont, 5 lepattanó) volt.

A vasárnapi döntő szoros küzdelmet hozott, a Brassói Cuadriupol elleni találkozón négy pont döntött az aradi együttes javára, aminek köszönhetően korosztályos bajnoki címet szereztek az aradiak.

A Cuadriupol elleni döntőben is Spier vezette győzelemre csapatát, az aradi irányító 13 pontot és 2 lepattanót szerzett a döntőben, rajta kívül Paula Popa és Dariana Hamza játszottak még kiemelkedően, előbbi 11, utóbbi 8 ponttal gyarapította csapata pontátlagát.

A LPS a Spier, Popa, Hamza, Szárics, Vaţi, Gădărici, Brehuescu, Everbein, Tóth, Mera, Bupte, Spinean összetételben szerzett országos bajnoki címet.

Hozzászólások