Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2020. április 06., 02.01
400-zal több hely a döntőre

Az AIKK hetedik, Drăguş tizedik címét szerezheti meg

Írta: Berki Fláviusz
2008. május 20., 21.15 Kedd / Arad

A női kosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén a szervezési hiányosságok miatt több néző is a sportcsarnokon kívül rekedt, miután a szakszövetségi megfigyelő a zsúfoltságra hivatkozva a mérkőzés megszakításával fenyegetőzött, ha a csarnok lépcsőin ülők nem hagyják el a termet.

Úgy látszik az aradi szervezők okultak ebből az esetből, s a holnap, május 21-én 19 órától kezdődő 5. mérkőzésre egy ingyenjegyes rendszert léptettek életbe, amely abból áll majd, hogy ma 15 órától a sportcsarnok pénztáraitól az érkezés sorrendjében kaphatnak ingyenjegyeket a nézők, s azok felmutatásával juthatnak be majd a mérkőzésre. Ezen kívül egy jó ötlettel is előálltak, ugyanis a palánkok háta mögé könnyűszerkezetű lelátót építenek fel, ami újabb 400 személy elhelyezésére ad lehetőséget – tudtuk meg Marcel Urban, versenyszervezőtől.

Ami a mai mérkőzést illeti az aradi szakvezetés, Budurean edzőn keresztül már korábban jelezte, hogy a hazai közönség erejére alapoz. „Úgy látszik ezen a döntőn a szurkolók segítsége nagyon sokat nyom a latban. Ahogy Aradon a közönség szárnyakat adott nekünk, úgy Sepsiszentgyörgyön is a helyi közönség buzdítása sokat számított. Éppen ezért arra kérem az aradiakat, hogy jöjjenek ki minél többen a szerdai mérkőzésre, mert nagy szükségünk van a biztatásukra” – mondta az aradiak edzője a negyedik mérkőzés után.

A két együttes – a hazai pálya előnyét leszámítva – most gyakorlatilag 0:0-ról indul, s amelyik csapat nyer, az lesz a bajnok.

Az aradiak táborában Alexandra Uiuiu nem lesz jelen az 5. mérkőzésen, miután érettségi vizsgáira készül. A döntő negyedik mérkőzésén térdsérülést szenvedett Dragana Zoric állapota javult, de nem a legjobb, ám akárcsak a másik oldalon a kézsérüléssel pályára lépő Brosovszki-Boriga Mónika esetében ő is sérülten vállalja majd a játékot.

Ami az aradi lányok morálját illeti Marcel Urban versenyszervező szerint kiheverték a szentgyörgyi vereségeket, s bizakodva várják a mai mérkőzést.

Érdekesség, hogy az aradi csapatban Bianca Drăguş-Urban a 13. döntőjét játssza, míg ha újabb bajnoki címet szerez, a 10. (hatot az AIKK-val, 3-at pedig a Târgovişte csapatával szerzett) lesz neki a sorban, amivel a román bajnokságban abszolút csúcstartónak számít.

A holnap esti találkozót a Stelian Bănică (bukaresti) és Marius Ciulin (konstancai) játékvezetői páros vezeti majd. FIBA-megfigyelő: Radu Drăgănescu (bukaresti).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Hozzászólt: Viktor / Kedd, 2008. május 20., 23.32 Válaszoljál rá!

Az azert erdekes, hogy Uiuiu kihagyja a bajnoki donto otodik meccset azert mert az erettsegire keszul... :d
Azt megneztem volna, ahogy az ujsagirok elkezdenek rohogni a sajtotajekoztaton, mikor ezt meghallottak...

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu