Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2020. január 19., 19.19

Az Arad megyei III. ligások is készülnek (II.)

Írta: · Haas Miklós
2008. február 08., 13.10 Péntek / Arad
Előző lapszámunkban az 5. csoport éltanulóinak számító UAC és Gloria felkészülési programját ismertettük; ma a sokkal rosszabb helyzetben található borosjenői és nagylaki csapatokról lesz szó.


A kiesés szélén álló (a tabella 15. helyén teleltek) Borosjenő Menyházán készült 9 napig, majd ezt követően előbb a szentannaiakkal – tőlük igazolták le a télen a már több csapatnál is megjárt Cristi Irimiat és Călin Marişt – végeztek 2:2-re, majd a szintén 4. osztályos Pankota ellen beleszaladtak egy megalázó, 5:2-es vereségbe.

Adrian Abrudean edző nem tartja tragikusnak ezt a fiaskót, mert szerinte tapasztalatlan kapusuk –a fiatal Andrei, aki a sérült Irimia helyett védett a pankotaiak ellen– több gólban is lúdas volt. Andrei ennek ellenére a csapatnál marad, mert Cosmin Feieş, aki őt helyettesíteni tudná, –hiába kérték erre őt– nem akar visszatérni.

A mérkőzésen kiállított Radu Steint a mester azonnal eltanácsolta csapatától, helyére a szintén Romvestes Vali Friteát szeretné megszerezni. Ennél nagyobb gondot jelent a kiváló védő, a sérüléséből alig felépült Flavius Sabău újboli –szintén súlyosnak tűnő– “lerobbanása”, aki a Szentanna elleni meccsen a “másik” térdére kapott egy olyan ütést, amitől jó ideig lesz harcképtelen ismét.

Mivel csatár-gondokkal is küzdenek, nagyon szeretnék megtartani Polgár Norbertet, aki most az UTA-val Törökországban készül. Megeshet azonban, hogy Marin Barbu mégsem tart rá igényt, és akkor (ezt remélik): tavasszal továbbra is náluk játszhatna. Csakhogy Polgárt már több csapat is kipécézte magának... Legközelebb az UMT ellen játszanak. A tabella sereghajtója, a mindössze 5 pontot gyűjtő Nagylaki Victoria helyzete szinte reménytelennek tűnik, mégis, Dan Cuedan, a csapat edzője, még reménykedik. Bár pillanatnyilag keretében mindössze 12 játékost tudna összeszámolni, ezek felkészülési programját lelkiismeretesen végzi segítőjével együtt, Lucian Tetileannal.

Furcsa, de köztük egyetlen kapus sincs, vagyis legalább 2 hálóőrt kéne beszerzniük, de gyorsan! Az edzések Aradon, az ICRTI pályáján folynak, mert ezalatt a nagylakit a tavaszi rajtra készítik elő. Cuedan közben türelmetlenül várja az UTA visszatérését is Törökországból, hogy lássa kikkel “főz” majd azután: az 1. ligás csapattal fennálló partneri kapcsolat alapján –és erre ígéretet kapott– megkapná az UTA fölösleges játékosait. Hogy hányat közülük, az még rejtély, de remélhetőleg lesznek annyian, hogy a bajnokságot “normális” kerettel végig vigyék.

Ellenkező esetben a mester lemondással fenyegetőzik! A Cuedan által áhított játékosok közt található a már említett Polgár is, de őt –a jenőieken kívül– az UAC is az “istállójában” szeretné látni. Vagyis: nagy harcra van kilátás a hirtelen megemelkedett ázsiójú ifjú játékos megszerzéséért...

***
Az UAC újabb felkészülési mérkőzésén van túl: a Roşca–Ţamboi páros vezette csapat Bogoşel, Negriţă és Talpas góljaival 3:0-ra verte a magyar 3. osztályban játszó Gyulát.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu