Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 15., 10.18
Ismét lejárt a Marţiannak és Catanzaritinek adott határidő

Az UTA Szurkolói Klub végérvényesen visszavonta a névhasználati jogot

Írta: Berki Fláviusz
2014. január 29., 20.27 Szerda / Arad

Amint arról keddi lapszámunkban beszámoltunk, az UTA Szurkolói Klub szerda 0.00 órában szabott határidőt az FC UTA Rt. három hitelezőjének, Adrian Marţiannak, Giovanni Catanzaritinek és Giuseppe Guzzardinak, hogy mindenféle anyagi követelés nélkül elhagyja a klubot, ellenkező esetben a szurkolói klub elindítja a névhasználati jog visszavonásának procedúráját.

Az érintettek vasárnap értesültek a szurkolói klub döntéséről, és két napjuk volt rá, hogy döntsenek, ám miután ez idő alatt nem jelentkeztek és az idő is letelt, a szurkolói klub vasárnapi közgyűlési döntése véglegessé vált. Ezt ma az Old Lady’s Pub-ban tartott UTA Szurkolói Klub sajtótájékoztatón jelentette be Dan Proca, az egyesület elnöke.

„Emberi léptékkel minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy a klubot életben tartsuk és sikerült is életben tartanunk három hónapon keresztül, amikor Marţian úr nem volt kíváncsi az UTA-ra, amelyet a szakszövetség nem programozott volna a soron következő találkozójára, miután nem fizette ki a játékvezetői költségeket, vagy a játékosoknak nem volt hol aludniuk és enniük. Ám nekünk köszönhetően ez megoldódott, ebből kiindulva úgy határoztunk, hogy ideje ezen szenvedésnek véget vetni. A klub finanszírozóinak január 20-ig volt határidejük, hogy feltöltsék a fizetésképtelenségi eljárásban lévő klub kontóit és múlt péntekig, hogy kifizessenek legalább egy egész fizetést a játékosoknak és az alkalmazottaknak, de erre sem voltak képesek. Nem hiszünk már az ígéreteikben, főleg, hogy szeretett csapatunk belsejében a morális züllés minden határt túllépett már. Az ő tetteik és nyilatkozataik napról napra rosszabb fényben tűntetnek fel minket, mint Arad és a román futball márkanevét, ami miatt kénytelenek voltunk ezt az egész román és nemzetközi futballban egyedülálló döntést meghozni” – hangzott az egyesületi elnöknek a névhasználati jog visszavonásával kapcsolatos indoklása.

Proca szerint az elkövetkezendő napokban hivatalos levélben értesítik a Román Labdarúgó Szövetséget (RLSZ) arról, hogy az FC UTA Rt. nem használhatja tovább az UTA nevet. Ezen kívül az eddigi segítségüket is visszavonják. „Épp kedden keresett bennünket Dorin Micşa, a klub speciális adminisztrátora, hogy felkérjen, töltsük fel ismét a klub konyhájának éléskamráját. Nekik nincs kenyérre és más élelemre pénzük, de az UTA megmentéséhez szükséges százezer eurókról beszélnek” – érzékeltette a helyzetet Proca.

A szurkolói klub a szakszövetségi értesítésen túl a fizetésképtelenségi eljárás alá vont klubot is perrel fenyegeti, amennyiben az elkövetkezendőkben jogtalanul használja majd az UTA nevet. Ezen kívül el szeretné érni, hogy a Marţian és társa által irányított klubcsökevény ne játszhasson már a Neuman Ferenc Városi Stadionban. Már informálták a klub törvényszéki adminisztrátorát is a döntésükről, és arra biztatták, hogy minél hamarabb kezdje meg a csődeljárást.

Ugyanakkor sajnálatukat fejezték ki a játékosok és az alkalmazottak iránt, ám őket is arra biztatják, hogy álljanak a sarkukra és lépjenek fel az őket hitegető, magukat tulajnak nevezők ellen. „Ami bennünket illet, mind morálisan, mind jogi tanácsadással támogatni szeretnénk a játékosokat és alkalmazottakat, nem feledvén, hogy a nehéz körülmények ellenére sem hagyták el a süllyedő hajót” – jelentette ki a szurkolói klub elnöke.

Az egyesület, ha a felnőtt csapatról le is vette a kezét, a gyerek- és ifjúsági központot nem hagyja cserben. „Még nem találtunk egy jogi formát, hogy a gyerek- és ifjúsági csaptokra ne legyen hatással a vasárnapi döntésünk, de találni fogunk egyet. Az Arad Megyei Egyesületnél nem lesz probléma, meglátjuk, mit tudunk kezdeni az RLSZ által szervezett megmérettetéseken szereplő csapatokkal. Amúgy ezek a csapatok a szülők pénzéből léteznek, semmi közük Marţianhoz és Catanzaritihez.

Ami a további terveket illeti, még nem döntöttek. Elképzelhető, hogy saját szakállukra újrakezdik a 6. Ligából, de az UTA Bătrâna Doamnával való együttműködést sem zárják ki.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu