Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. március 31., 15.35
Nagyváradi Bihar FC–FC UTA 2:1 (1:1)

Az utolsó helyzet fatálisnak bizonyult

Írta: Berki Fláviusz
2013. szeptember 09., 01.49 Hétfõ / Arad

A román labdarúgó II. Ligában szereplő FC UTA csapata idegenben, a Nagyváradi Bihar FC ellen kezdte meg szereplését a 2013–2014-es szezonban, és ez már nagy szó! Mármint az, hogy egyáltalán elkezdte. 

Emlékezzünk csak vissza, a csapat valamikor a múlt hét végén ált össze, Eugen Trică edzőnek sebtében kellett összeállítani a keretet, és természetesen ilyen esetekben nincs idő arra, hogy egyes játékosok kvalitásain merengjenek, gyorsan kellett cselekedni. Sajnos, az idei bajnoki rendszer is az UTA ellen játszik, hiszen a szakszövetség bevezette a rájátszásos rendszert, ami azt jelenti, hogy a 22 fordulós alapszakaszt követően az első hat a feljutásért, a 7–12. helyezettek, a kiesés elkerülésért (utolsó három helyezett) harcolnak majd. Az aradiak nehéz csoportba kerültek, hiszen tradicionális ellenfelei – Nagyvárad, Vásárhely, Resicabánya –, most megkapták az I. Ligából kiesett Besztercét, a szövetségtől szabadkártyát kapó két Craiovát (a FCU-t és a CSU-t), és akkor nem szabad megfeledkeznünk a nagy múltú Szatmárnémeti Olimpia és Motru csapatairól sem. Egyszóval az idei szezonban nemhogy a feljutásért, hanem egyenesen a túlélésért játszik a csapat, ismerve Marţian tulajdonos habitusát, ha nem megy majd a csapat, várhatóan nem rejti véka alá epés kritikáit, amit az elmúlt szezonban is nehezen emésztettek meg a szurkolók.

A nagyváradi meccset a hazaiak kezdték jobban, az aradiak védelmét az első negyed órában hosszas magyarázatokkal igyekezett Trică edző menet közben szervezni. A dolog nem sikerült túl jól, mert a 21. percben gólt szereztek a hazaiak: Lukács Rajmond lépett meg a jobb oldalon, pontos beadását Sfărlea bólintotta a hosszú sarokba (1:0).

A gólt követően folytatódtak Lukács percei, a gólpasszt jegyző csatár kétszer is ziccerbe került, de előbb fölé emelt, majd hosszan tolta meg a labdát.

A 35. percben kezdtek megnyugodni az aradiak, játékuk pontosabb lett, ami egyenlítő találatot ért. A 37. percben Firţulescu jobb oldali szögletbeadását Sălăjan fejelte a hosszú sarokba (1:1), valamennyi játékos Trică edzőhöz rohant ünnepelni, jelezvén, bíznak szakvezetőjükben.

Két perccel a szünet előtt Marcu megkapta második sárga lapját, majd rögtön a pirosat – egy félidőt emberhátrányban kellett védekeznie az UTA-nak.

Térfélcserét követően, a hazaiak játéka az idő múlásával kapkodóvá vált, a vendégek két sorba rendeződve védekeztek. Hiába nyomott a hazai együttes, a bunkerfoci jól üzemelt az aradiaknál, de végül egy hiba fatális lett a meccs eredményére nézve. A 90+3. percben Sfârlea jobb oldali beadására Oberhauser rosszul jött ki, a labdát Lupu fejelte át a kapuson és ezzel megszerezte a nagyváradiaknak a győzelmet.

Az első fordulóbeli eredmények láttán ismételten meg kell állapítanunk, nehéz szezon vár az UTA-ra, úgy hogy közben a klubvezetőknek a fizetésképtelenné nyilvánítás nyűgjét is viselniük kell.

Nagyváradi Bodola Gyula stadion, jó talajú pálya, napos idő, 1000 néző. Vezette:Horaţiu Feşnic, Alexandru Cerei, Szabó Gerő (mindhárom kolozsvári). Tartalék játékvezető: Mihai Spinu (Kolozsvár). RLSZ-megfigyelők: Ioan Onicaş, Dan Costin (mindkettő zilahi).

Nagyvárad: Smaranda – Letan, Florin Lazăr, Ţoca, Lupu – Mădălin Popa, Bic (Haş – 77.), Sfârlea – Sebastian Ianc, Lukács Rajmond (Hadăr – 57.), Ovidiu Popa (Alexandru Achim – 46.). Kispadon: Fildan – Bactăr, Nichita, Lukács Zsombor. Edző:Gheorghe Ghiţ.

UTA: Oberhauser – Roman, Tabără, George Neagu, Oltean – Popescu, Al. Marcu – Firţulescu (Surugiu – 82.), Bârză (Zaluschi – 88.), Monac – Sălăjan (Apostu – 71.). Kispadon: Horváth – Zanardini, Ardelean, Tecsi. Edző: Eugen Trică.

Sárga lap: Oltean (52.), Mădălin Popa, illetve Marcu (30., 43.), Popescu (87.), Tabără (90+3.).

Kiállítva: Marcu (43.).

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu