Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Hétfõ, 2021. december 06., 21.53
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Besztercén javítana a Poli

Írta: · László Árpád
2008. március 28., 20.00 Péntek / Temes

A Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa labdarúgó együttese március 29-én, szombaton 16 órától, az I. Liga XXVI. fordulójában a Besztercei Gloria ideiglenes otthonában, a Szászrégeni Avântul Stadionban vendégszerepel.

Ifjabb Dusan Uhrin, a Poli fiatal vezetőedzője a múlt heti kudarcok után elővigyázatosan nyilatkozott a szokásos, fordulóelőtti sajtótájékoztatón:

„A Vaslui és Mioveni ellen elveszette mérkőzések után feltétlenül győzelemre van szükségünk a következő összecsapásokon. Sajnos a válogatott meccsek miatt több játékosom később csatlakozhattak a csapathoz, ráadásul a Gloria ellen minden bizonnyal hiányzik majd Marius Popa és Gabriel Cânu. Mindketten sárgalapjaik száma miatt maradnak itthon, ezért újból át kell szerveznem a felállást.”  

A cseh szakember elismerte, hogy az utóbbi meccsek eredménye következtében az öltözőben nem túl kellemes a hangulat: „El kell ismernem: romlott a hangulat. Elvesztettünk itthon egy mérkőzést, ennek nem kellett volna megtörténnie. Újból meg kell tanulnunk nyerni. A Besztercei Gloria egy szigorú 4-4-2-ben szerepel, néha még megcserélik a felállást, egy csatárral és öt középpályással játszva. Mindesetre a besztercei labdarúgók rendkívül felelősen szerepelnek, és kitűnően állnak vissza védekezésben, csapatként odaadóan küzdenek, egy igazi harcias együttes.”   

Martinez: „A Poli olyan, mint San Lorenzo vagy Velez Sarsfield!”

Elvio Raul Martinez, a Poli legutóbbi mérkőzésén először volt kezdő ember, és az előző pályára-lépéseivel ellentétben nagyon jól szerepelt: „Örülök a szereplésemnek, mert már rég vártam azt, hogy esélyt kapjak én is. Sajnos, ami a legfontosabb lett volna, nem sikerült, pedig nagyon fontos győzelem lett volna. Mindettől eltekintve boldog vagyok, hogy pályára léphettem, mert számomra megtiszteltetés ebben a klubban szerepelni. Remélem az elkövetkezendő időszakban is esélyt kapok, ezáltal javíthatom a pályán nyújtott teljesítményemet.” A dél-amerikai középpályás kissé tart a mai összecsapástól : „Mint minden bajnoki meccsen, a Besztercei Gloria ellen is nehéz mérkőzésre számítunk. Győzni megyünk oda, mert égető szükségünk van a három pontra. A romániai bajnokság, erős érdekes bajnokság. Az argentin és román ligák véleményem szerint hasonlóak, itt viszont gyorsabb az iram. Argentínában nagyobb hangsúlyt fektetnek a labdabirtoklásra. Poli csapatát San Lorenzóval vagy Velez Sarsfielddel hasonlítanám össze.”

A Román Profi Liga csütörtöki döntése értelmében, a XXV. fordulóban történt sportszerűtlen események miatt Gabriel Cânu labdarúgót két mérkőzésre és 300 lejre büntették. Adrian Stoicov másodedző ugyancsak két meccsen nem lehet a kispadon, de ő kevesebb, 140 lejes bírsággal „úszta meg.”

A szombaton 16 órától kezdődő mérkőzést (élőben a Kanal D tévécsatornán) a nagyváradi Laurenţiu Danşa bíró vezeti, munkáját Székely Zoltán (Nagybánya) és Sebastian Gheorghe (Suceava) segíti. Pótbíró: Mihai Prodan (Kolozsvár). Megfigyelők: Paul Costaş (Jászvásár), Marcel Lică (Konstanca).
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu