Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. október 24., 19.32
Târgu Jiu-i Pandurii–Temesvári Politehnica 1921 Ştiinţa 1:3 (0:1)

Borbélyék leborotválták a pandúrokat

Írta: · László Árpád
2008. február 25., 10.00 Hétfõ / Temes
Târgu Jiu-i városi stadion, 9000 néző. Vezette: Aurel Bogaciu, Ion Marodin, Marius Stănescu (mindhárman Bukarestből). Pótbíró: Sebastian Colţescu (Craiova). Szakszövetségi megfigyelők: Gheorghe Nedelescu és Rodion Cămătaru (mindketten Craiováról).


Pandurii: Mingote – Rusu, Anilton, Chibulcutean – Vasilache, Stângă, Soares (Nunes – 57.), Carvalho (Wandeir – 46.) – Jessui (Piţurcă – 54.), Orac, Arrieta. Vezetőedző: Joaquim Teixeira.

Poli: Popa – Bădoi, Brezinski, Srdjan Luchin, Milhazes – Abiodun (Axente – 93.), Borbély, Aliuţă, Artyom Karamian (Arman Karamian – 83.)– Ganea, Bucur (Popvici – 90.). Vezetőedző: ifjabb Dusan Uhrin.

Jól kezdte a tavaszi szezont a Temesvári Poli labdarúgócsapata, miután ifjabb Dusan Uhrin legénysége 3:1-es győzelmet aratott a portugálokkal megerősödött Târgu Jiu-i Pandurii ellen.

Ahhoz, hogy a mérkőzés telt házas legyen, besegített a háromszáz temesvári drukker is, akik végig biztatták kedvenceiket, kivéve a mérkőzés eleji egyperces néma csendet, amikor is Cosmin Contra édesapja halálára emlékeztek. Tegnap este jobban kezdtek a bánságiak: rögtön az első percekben aktívan játszottak, úgy, ahogy Uhrin mester kéri őket minden összecsapás alkalmával. Számos próbálkozás után a 24. percben a 10-es számra váltott Artyom Karamian remek szabadrúgása után Pedro Mingote kapus Milos Brezinsky feje fölül pöckölte ki a labdát, ám a játékszer Gigel Bucur elé került, aki nyolc méterről vezetést szerzett csapatának, ezáltal 14 találattal újból átvette az I. Liga gólkirályi helyét.
A folytatásban a Poli nagyobb bátorságot kapott: Srdjan Luchin fejjel, majd Bucur lábbal közel járt a temesvári előny növeléséhez. A 32. percben Perez Arrieta gólt szerzett, de Bogaciu játékvezető, helyesen, érvényteleníti a találatot, ugyanis a hazaiak csatára leshelyzetben volt. Tíz perccel a szünet előtt Marian Aliuţának eszébe jutott a Kolozsvári CFR elleni gólja, és 18 méterről bődületes lövést eresztett Mingote kapujára, aki nehezen szögletre mentett.

A térfélcsere után sem változott a meccs ritmusa, ugyanis a Poli sokkal erőteljesebben futballozott, így a második gólra nem kellett sokat várni: az ötvenedik percben Borbély csodálatosan ugratta Agunbiade Abidount, akinek egy remek labdaátvételt követően sikerült kicseleznie az ellenfél hálóőrét és az üresen maradt kapuba továbbította a labdát. A Pandurii labdarúgói nem tértek magukhoz a második Poli-gól után sem, így Bucur, Luchin és Carlos Milhazes remek helyzetbe kerültek, utóbbi próbálkozásával a kapufát találta el. Mindezt megelégelte Borbély Balázs, Dan Alexa helyettesítője, aki a 65. percben 30 méterről hatalmas bombalövéssel lepte mag a pandúrok kapusát: a labda a kapufáról a hálóba pattant, és ezzel már 3:0 volt a Poli javára. A kiütéses győzelem körvonalazódását meggátolta a csereként beállt Alexandru Piţurcă: a szövetségi kapitány fia egy ellentámadást fejezett be góllal.

A szépítő találat meglehetősen jól jött az oltyánoknak, ezután számos gólhelyzetet sikerült kidolgozniuk, de Popa kapusnak már nem kellett a hálóba nyúlnia a labdáért.

Mindent összevetve, a temesvári gárda jó formát mutatott a tavaszi szezon első mérkőzésén, teljesen megérdemelten és egyértelműen győzött. Ionel Ganea csapatkapitány, a várakozások ellenére, viszszatérése alkalmából gyenge napot fogott ki, Borbély Balázs viszont szinte hibátlan játékával, gólpasszával és euro-góljával messze kimagaslott a mezőnyből.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu