Briatore szerint Alonso kész a visszatérésre

Írta:
2020. május 19. 18:01 (kedd) /

Flavio Briatore, a Formula–1-es Renault istálló korábbi csapatfőnöke szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonso készen áll arra, hogy jövőre visszatérjen az autósport elitkategóriájába. Az olasz szakember – aki sokáig dolgozott a spanyol versenyző tanácsadójaként is – a La Gazzetta dello Sport című napilapnak azt mondta, a 38 esztendős Alonso motivált, és jót tett neki egy esztendő távollét az F–1 világától.

„Kipihente magát, feltöltődött, úgy látom, hogy nyugodtabb, mint korábban, és készen áll a visszatérésre” – mondta Briatore, aki 2009-ben távozott a Renault-tól.

Alonso 2018 végén hagyta ott a Formula–1-et, most azonban szárnyra kaptak azok a pletykák, amelyek szerint a McLarenhez igazoló ausztrál Daniel Ricciardo ülését kaphatja meg a Renault-nál 2021-ben. A francia gyári istállónak bőven van ideje dönteni, a koronavírus-járvány miatt ugyanis az idei szezon még el sem kezdődött.

A jelöltek között lehet a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, aki a mostani esztendő végén távozik a Ferraritól, helyére a spanyol Carlos Sainz érkezik a McLarentől, ahova Ricciardo szerződik.

Alonso 2005-ben és 2006-ban volt világbajnok a Renault-val, aztán versenyzett a McLarennél, ismét a Renault-nál, majd a Ferrarinál, és újra a McLarennél. A Le Mans-i 24 órás versenyen kétszer győzött, és az idei évre a legfőbb céljának az indianapolisi 500 mérföldes verseny megnyerését tűzte ki. Ha sikerrel járna, ő lenne az autósport történetében a legendás Graham Hill után a második pilóta, aki az F–1-es Monacói Nagydíjon, valamint Le Mans-ban és az Indy 500-on is diadalmaskodik.  (nso)

Hozzászólások